Sevginar Sali

Hayaldi gerçek oldu

Geçen haftayı Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulmasına yönelik yatırımın Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanması ile bitirdik.
Son günlerin en önemli haberi bu olsa gerek derken…
Silivri'nin iki yakasını bir araya getirecek, Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nden başlayıp Kınalı'ya kadar bütün E-5 Karayolu ve yan yolların asfaltlanmasını kapsayan, ayrıca Silivri Otogar Kavşağının olduğu bölgeye yapılacak bir döner kavşak ile şehrimizin giriş çıkış işkencesini de sona erdirecek proje işinin bilgi panosunun Kınalı Mevkiine takıldığı ve çalışmanın en kısa sürede başlayacağı müjdesi geldi.
Yıl içinde 2022 yatırım programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatı ile alınan, Silivri'ye bugüne kadar yapılan en büyük yatırımın ihalesi Eylül ayı gibi tamamlandı. Çalışmaların da kısa süre içinde başlaması bekleniyor. Üstelik Büyükçekmece-Kınalı 41 km'lik alanı kapsarken ilk kazmaya Silivri'den vurulması için yoğun bir çaba içinde olunduğunu söyleyebiliriz.
Mutlu Bozoğlu, Teknopark için Cumhurbaşkanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı ile Belediye Başkanımıza teşekkür ederken, viyadük projesi ile ilgili Başkan Volkan Yılmaz'ın ısrarlı takipleri ile Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçemizin taleplerine duyarsız kalmayışı, AK Parti İlçe Başkanının duruşu da okkalı bir teşekkürü hak ediyor.
Teknoparkı 15, viyadük projesini 20 senedir konuşan Silivri bu yatırım müjdelerini günler içinde ardı arkasına alırken, kulaklarımda kısa bir süre önce geçmiş dönem Belediye Başkanlarımızdan Hüseyin Turan'ın söyleşi esnasında söyledikleri yankılandı. “Belediye Başkanı uğraşmaz, takip etmez ise ne hükümet ne de İBB yatırımı Silivri'ye gelmez…”
Özcan Işıklar hiçbir zaman yatırım konusunda övünmedi. Vizyon belirleme ve hayal kurma hususunda iddialıydı. Onun adına konuşmak doğru değil belki ama tüm siyasi argümanlarından sıyrılınca Silivri'nin bugün kavuştuğu hizmetler ve yatırımlar konusunda mutlu, bunları gerçekleştirmeye gücü ve koşulları yardım etmediği için ancak mutsuz olabilir.
Öyle ya da böyle eskiden sadece hayalini kurmaya razı olduğumuz yatırımların Silivri'de gerçekleşmesini konuştuğumuz ve izlediğimiz süreçte emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Silivri ve insanları her şeyin en güzelini hak ediyor. Bunu kuru bir hamasetin ötesinde, çağa ayak uyduracak ve hatta gelişimimize katkı sunacak, destekleyecek yatırımlara ulaşmamızı sağlayanlara teşekkür etmesini, kıymet vermesini öğrenelim.
AK Parti'nin çok bilinen sloganı “Hayaldi gerçek oldu”yu da ittifak ortağı MHP Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ziyadesiyle yerine getiriyor.

BULGARİSTAN GÖÇMENLERİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ HAZIRLIĞI
Taner Şafak ile başlayan yolculuğunu Beyzat Bedel ile devam ettiren Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği Pazar günü olağan üstü genel kurulunu gerçekleştiriyor. Bedel yeniden aday olmayacağını kamuoyuna duyururken, Ercan Çalışkan adaylığını açıkladı. Akrabalık ilişkimiz bir yana bazı insanlar göreve gelince sorumluluklarını yerine getirir, o talip olduğu pozisyonunda yapması gerekenleri peşinen gerçekleştirerek bugün karşımıza aday olarak çıktı. Bazı insanları isminin önüne yazılan görevleri büyütür, kimileri de adının önüne aldıkları görevleri parlatır. Hiç mütevazi olmaya veya lafı eğip bükmeye gerek yok. Ercan Çalışkan artık çok ender rastladığımız ikinci konumda.
Ben dayımın en çok esnaflığını seviyorum yine de…
Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği'nin de Ercan Çalışkan ve yönetiminin de yolu açık olsun… Bugüne kadar derneğin yönetiminde bulunan Başkan ve tüm yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederim bir Bulgaristan Göçmeni olarak…

YORUM YAP