XXXXX

Güzel bir festival oldu…


Silivri, muhteşem bir festival etkinliğini daha başarıyla gerçekleştirdi. Belediyesiyle, halkıyla, sponsorlarıyla, organizasyonlarıyla güzel bir etkinlik oldu. Bir hafta boyunca etkinlik düzenlemenin sorumluluk ve yorgunluğunu hesaba katarsanız, 30-35 bin kişi ile ifade edilen kalabalıkları eğlendirmiş olmak önemli bir başarı.
Halk eğlendi, esnaf da iyi iş yaptı, duyuru ve tanıtım faslı da çok güzel inceliklerle tamamlandı. Ramazan öncesi güçlü bir takviye gibi geldi günlerce sahilde devam eden etkinlikler. Belediye biraz yorulmuş olabilir ama ismini parlattı, yönettiği insanlarla kaynaştı.
Kimiyle konserde, kimiyle voleybol turnuvasında, kimiyle yoğurt mayalama yarışmasında, kimiyle tavlada vs yönetilenler ile yönetenler yüz yüze geldi.
Yerel etkinlikler kısmının başlık puntoları o kadar büyük çıkmasa da derinlik açısından, anlamı büyük. Ünlü bir sanatçının Silivri’nin tümü için ifade ettiğinden daha az değil çocuğunu, yakınını sahnede görenlerin hissettiği heyecan.
Verilen paralara da, harcanan emeklere de helal olsun… Bu tarz organizasyonların zaman içinde daha iyiye giden düzenlenme çıtasını da ifade etmek gerekir. Sıkıntılar ve sorunlar olmadı mı?
Oldu, gördüklerimiz kadar görmediklerimiz de olmuştur. Siz bir evin içinde, ailede bile yanlış anlaşılmalar ve kavgalar olduğunu bilirken, on binlerce insanın bir aradalığında süt liman beklentisi içinde olmak ne kadar gerçekçi.
Festival alanı ve sahilde led ekranların konulması fikri çok doğru bir karardı.
Ve de bir işe, olaya bir katkı yapmadıysanız yetersizliği hakkında fazla konuştuğunuzda kendinizi çok anlamsız bir duruma düşünürsünüz. Silivrililer bu etkinlikte hem misafir hem ev sahibiydi. Gerçekleşmeyen beklentileriyle ilgili başkaları yerine herkes bir parça da kendini sorgulasın. Yani böyle bir eksiklik düşünceleri varsa.
Nice yeni festivalleri hep birlikte yaşamak dileğiyle…
Emeği geçenleri kutluyorum…

DÜĞENCİOĞLU’NDAN ADAYLIK AÇIKLAMASI
MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz’ın, "Afşın Düğencioğlu aday adaylarımızdan biri” açıklamasını doğru kabul ederek, değerlendirmelerde bulunduk son birkaç haftadır. Düğencioğlu Cuma günü beni ziyaret ederek, aday adaylığı da adaylık da düşünmediğini açıkça, net bir şekilde ifade etti. MHP’nin adaylarını değerlendirirken bundan sonra bu açıklamayı esas almamız gerekeceği aşikar. Hayırlısı olsun…

TABAKOĞLU’DAN ADAYLIK İLANI

Meclis üyesi olarak Esnaf ve Sanatkarlar Başkanlığında ikinci dönem sonrası aday olması beklenmiyordu Ali Tabakoğlu’nun. Hatta son oda seçiminde kendinden sonrası için Selahattin Öpçin’i işaret ettiği bilinir. Ama kongre zamanlarında verilen bu tarz sözler her ne hikmetse sonrasında değişir…
Zaman ve koşullar ile birlikte insanlar, beklentileri, düşünceleri değişime uğrar. Tabakoğlu’nun son aşamada yeniden odaya aday olma kararını geçtiğimiz hafta içinde yönetim kurulu üyeleriyle paylaşmış.
Sonrasında da ekibine ekleyeceği isimlerle görüşmelerde dahi bulunmuş. Yönetimde yer alan Nuray Koçer’in kısa süre önce gazetemize yaptığı adaylık açıklamasını hatırlayacaksınız. Son günlerde Necati Özkök ile dirsek temasında oldukları konuşuluyor.
Oda seçimlerinde asıl önemli olan Selahattin Öpçin’in vereceği karar. Bu dönem Tabakoğlu’nun desteğiyle başkanlığa aday olması bekleniyordu. Aday olup olmayacağı oda seçimindeki dengeler açısından büyük önem arz ediyor...

YORUM YAP