Sevginar Sali

Geçmişi unutmazsak, geleceği görebiliriz


Gazetemizin 6. sayfasından sonra köşe yazımı okumanızı rica edebilir miyim? 
Teşekkür ederim : )

***

‘Bugün’ü ile insan bir tereddüt veya boşluğa düştüğünde ileriye doğru adım atmak için geçmişine dönüp bakmalı bence… Bir noktaya nasıl geldiğinizi tekrar hatırlamak, gözden geçirmek her zaman gelecek konusunda ışık tutacaktır.
Geçmişte veya geçmişle yaşamak değil… O dönemde yaptığınız tercihler sizi bugüne getirmiştir büyük ölçüde. Geçmişteki karar ve davranışlarınızın sonucunu yaşarken bugün bir boşluktaysanız duygu ve düşüncelerinizi anlamlandırmak için geçmişe ayna tutmakta yarar var.
Valla bana çok iyi geldi… Eminim pek çoğunuz için de son derece enteresan olacak.
***
Ve bu vesile ile 2009 yerel seçimlerine giderken köşe yazarlığıyla adeta tarih yazmış olan Adil Sirkecioğlu’na bir kez daha hayranlığım arttı. Köşe yazılarını tekrar okurken kalbim küt küt attı.
Taramalı bir tüfekle bir mahkuma idam fermanını tetiğe basarak bildirmek var bir de; "Yaptıklarınızın neticesinde yaşamınıza bir nokta koyulacağı gerçeğiyle karşı karşıyasınız” demek… İlhan Uygun, ‘tabanca’ kullanırdı, kendi tarzımı belirleyemiyorum şu anda; biraz daha geçmişe bakmam lazım.
Hüseyin Turan dönemin belediye başkanı olarak iyi sabır göstermiş o kadar hatanın üstüne seçim arifesinde ya sabır çekmekten başka da bir şey gelmiyor insanın elinden demek ki... Belediye başkanlığına seçilmekle bitmiyor iş, hatta işin alası başlıyor. Zirveye çıkmanın güçlülüğüne bir de orada kalmak ekleniyor. Ne kadar yüksekten düşme tehlikesi olursa bir insanın korkusu da aynı oranda katlanır. Siz söyleyin aynı şey mi; birinci kattan düşmek ile 10. Kattan yere çakılmak?! Düşünce ve olasılığı bile insanı yeterince ürkütmeye yetiyor. Geçen dönem Hüseyin Turan bu dönem Özcan Işıklar’ın dengeleri kendi lehine çevirmek için dört koldan verdiği mücadele son derece çetin koşullarda gerçekleşti. Özellikle ilçe kongreleri ayağı iktidar temsilcilerinin muhalifleri tarafından tekrar tekrar güç sınamasına tabi tutulduğu süreçler olarak akıllarda yer etti.
Sirkecioğlu’na dönecek olursak işin en acayip tarafı da Turan’ın seçim mağlubiyetini ve bundan nasıl kurtulacağını aylar öncesinde yazmış olduğu gerçeği. Böyle bir şey yok! Var da yok! Sirkecioğlu’nun Turan’ın durumu ile ilgili yazdığı adeta her şey harfiyen gerçekleşmiş durumda…

Allah’tan CHP’de ibrenin Yavuz Çengel’den yana olduğunu (Bu da ortak yanılgımız. Bu kadar zeki bir insanla aynı hatayı paylaşmak gururumu okşadı; bardağın dolu tarafına bakıyorum. Boş olan kısmını kimsenin hatırlatmasına gerek yok; gayet net biliyorum…) yazdığı köşe yazısını okudumda yüreğime su serpildi : ) Herkes her şeyi bilemiyor. Ama AK Parti’yi çok iyi tahlil ettiğini en derin saygılarımla belirtiyorum. AK Parti’nin adayı hatta şimdiden tüm başkan aday adayları Sirkecioğlu’nu danışman olarak ikna etmek için çalışmalara başlasın, CHP’nin adayı ikna etmediyse… (Köşe yazarlığı teklifimi kabul etmiyor nasıl olsa : )
Adil Abi yazılarını çok çok özlemişim : (
İnsanın hayatında hasretlerin bu kadar çoğalması hiç iyi bir şey değil…

***

AK Parti Silivri’de 2008 Kasım ilçe kongresinde delegelerin önemli bir kısmı tarafından ismi çizilen Tülay Kaynarca ne hikmetse bir ay sonra partinin belediye başkan aday adayları anketinde (resmi bir başvuru yapmamış olmasına karşın) yer bulur. "Tarih tekerrürden ibaret” demeyeceğim ne kadar yanlış bir saptama olduğunu tarihçi başkanımız anlattı daha önce başka bir vesile ile kullandığımda; yarın AK Parti’nin belediye başkan adayı resmen açıklanacak, AK Parti İlçe Teşkilatına hayırlı olsun…
İyi haftalar...

YORUM YAP