Sevginar Sali

Geçmiş hataları

Biraz geç kaldım Pazartesi günkü meclise ilişkin gözlemlerimi aktarmak adına… Ama yine de kayıt düşmeden geçmeyelim… Hibe araçlar konusunda CHP'nin gündem maddelerini Plan ve Bütçe Komisyonunun yanı sıra İmar'a da havale edilmesi önerisi iktidar ile muhalefet arasında gerginliğin tırmanmasına sebep oldu. Bu defa bağışlara ilişkin şüphe üzerinden, ama her zamanki gibi icraatlarının sorgulanması Başkan Bey'i yine gerdi. “Eleştiriye açığım” demesine aldanmamak gerek; değil çünkü…
Hele hiç tarzı olmayan bonkörlüğü iyi niyet ve özveri konusunda görevinin 10 ayı boyunca ziyadesiyle ortaya koyduktan sonra haliyle en ufak imada alev alıyor!
Biraz daha borçlandırıp belediyeyi çatır çatır ihtiyaç duyulan araçları (yapılacak işten dağ gibi tasarruf etmek var ucunda) almak yerine bağışçılardan sağlamanın kamu yararı, gururunu dik tutmaya yarasa da Yılmaz'ın yapısını az çok bilenler, bunu yapmak zorunda kalmasa daha mutlu olacağını bilir.
Kendi ve uygulamalarının haklılığı yerine geçmiş dönemin haksızlıkları Yılmaz'ın klasik olma yolunda kaçış istikametini oluşturmaya güçlü aday. Bu bir siyasi koz ama kullanım miktarı arttıkça etkisi azalıyor…
Kaldı ki geçmiş hatalarının bedeli o kadar fazla fazla ödenmiştir ki bugün Silivri iktidarında büyük bir değişim hakim.
CHP imalar yerine bildiklerini net olarak ortaya koymalı. İster mecliste, ister Başkan Bey'e, dilerlerse organize ettikleri başka bir platformda somut bulgular üzerinden hareket etmeleri daha faydalı.
Çift komisyon önerisine MHP Grup Sözcüsü Filiz Güler'in müdahalesi çok etkili oldu doğrusu. “Geçen dönem de hibeler oldu, niye kendiniz iktidarken bunu böyle yapmadınız” sorgulaması muhalefetin mantığını büyük ölçüde çürüttü.

SAĞIM, SOLUM SOBE!
CHP'deki devir teslim töreninden akıllara kazınan en önemli kare geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın sağına Berker Esen, soluna Suna Göçengil'i aldığı fotoğraf oldu. “Ben bu partinin geçmiş ve geleceğiyim” der gibi gülümsüyordu eski ve yeni CHP İlçe Başkanları arasında Işıklar… Hani kongre öncesinde “Selami Değirmenci ile Özcan Işıklar yarışacak bu kongrede” diyenler vardı ya… Evet, Işıklar kazandı ama Değirmenci kaybetmedi; çünkü bu yarışta hiç yoktu!
Mümün Koçoğlu 2019'da Değirmenci'nin de CHP'den Silivri Belediye Başkan Adayı olduğu yarışa, kendi olarak katıldıktan sonra son ilçe kongresinde de şahsi iradesiyle hareket ettiğini bir kez daha kanıtladı. Siyasette rüştünüzü ispat etmeniz ne kadar sancılı olursa o kadar iyi; daha çok güçlenirsiniz…
Bu arada Koçoğlu, kongrede birlikte mücadele ettiği partililerle beraber bugün CHP İlçe Başkanı Berker Esen'e toplu bir tebrik ziyareti gerçekleştirecek... Bunu da bu kongrenin ilkleri arasında yazalım : )

TEŞEKKÜR
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kurumuma iletilen tüm kutlama davetlerine teşekkür ediyoruz. Prensip olarak yemekli toplantılara katılmama kararımıza istinaden, günümüz dolayısıyla tertip edilen yemek organizasyonlarının hiç birine iştirak etmeyeceğimizi bildiriyoruz. Düşünenlerin inceliğine teşekkür ve saygılar sunuyoruz...

YORUM YAP