XXXXX

Festivalde karpuzlar bir başka güzel

Silivri Belediyesi, birinci Kadıköy Karpuz Festivalini gerçekleştirdi Cumartesi günü. Muhteşem görüntüler, katılan özellikle üretici ve çocukların etkinlikte yaşadığı heyecan görülmeye değer. Kadıköy halkı festivale evsahipliği yapmaktan çok mutlu ve sergilediği tutum son derece sıcak.
Kadıköy'ün adı duyulacak yetiştirilen karpuzların namı yürüyecek diye özellikle bölge halkı son derece mutlu. Kapuzlar da festivali hak edecek güzellikte.
Emeği geçenleri ve Kadıköy halkını kutluyorum; Çok şirin, sevimli ve anlamlı bir etkinlik çıkardılar ortaya… Üretimi ve özellikle yerel olanını desteklemek Silivri'nin güzelleşmesini isteyen, kendi yaşantısına bir şeyler katmayı önemseyen herkesin mutlaka katkı sunması gereken bir süreç. Tarımsal üretim ise koruyup, geliştirme zorunluluğumuz olan hayati bir alan. Silivri'de üretilen her şeyin tadı bir başka güzel ve lezzetli, bizim için ayrıca değerli de… Ne kadar şanslıyız ki yaşadığımız topraklar üzerinde tükettiğimiz her şeyi üretebilecek zenginliklere sahibiz.
Özetle; Nice yılları, daha büyük üretim başarılarıyla… Kadıköy'de karpuz festivali yerindeliğini ispat etti.

GEMİŞ OLSUN
Silivri'nin bir önceki halen Beylikdüzü Kaymakamlık görevini yürüten Ahmet Mesut Demirkol'un başarılı bir kalp ameliyatı gerçekleştirdiğini öğrendim. Demirkol'a çok geçmiş olsun ve acil şifalar.

ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR
Bir süredir nişanlı olan Birgül Akdoğan ve Fatih Kandemir, dün akşam Kale Park'ta gerçekleştirilen düğünle hayatlarını birleştirdi. Genç çifti kotluyorum ömür boyu mutluluklar diliyorum.

GENÇ CHP'LİLERDE ATRAKSİYONLAR BİTMİYOR
CHP'nin Dikili'de düzenlediği kapma katılan Silivrili gençler erken dönüş yapmış aldığım duyumlara göre. Sebebine gelince ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Gençler, kanları kaynıyor bu anlaşılır bir şey ama siyasi kimlik altında yapılan her hareket öncelikle, temsil ettikleri kuruma yazılır. Herkes yerini iyi bilmeli ve mutlaka buna göre hareket etmeli. Umarım siz de öyle davranmışsınızdır. Yine de yargısız infazda bulunmayalım.

KENDİNİZ VE KENDİ VÜCUDUNUZ İÇİN YAPACAĞINIZ BEŞ MUHTEŞEM HAREKET
1. Yaşıyorsunuz. Nerede? Evden çok daha önce vücudunuzda. Evinizin her köşesini tanıdığınız gibi, vücudunuzu da tanıyın.
2. Sağlık kaybedilmedikçe, umurumuzda değil; "Atın ölümü arpadan olsun!”. E ama kaybedilince de, bazen çok geç. Vücudunuzun dışına gösterdiğiniz özeni, içine de gösterin.
3. Vücudunuzun %70'i su. Bol su için. %70 dengesini bozmayın. Arabanızı yakıtsız gitmeye zorlamadığınıza göre en değerli aracınızı, hiç zorlamayın!
4.Vücudunuzdaki suyun yapısı okyanus suyu gibi tuzlu... Başka türlü hücreler arası hareket etmesi mümkün değil zaten. Onun için mutlaka gerçek bir tuz kullanın. (Tuz gerçek mi değil mi nasıl anlayacağım diyorsanız, 30 Temmuz tarihli Tuz Kristali Masum içeriğimizi okuyabilirsiniz). "Ağartılmış", "işlemden geçirilmiş", rafine" hiçbir tuz kullanmayın, vücudunuza yük yaratmayın.
5.Size doğadan, doğal olarak ulaşan her şeye sıcak bakın. Katkılı şeylerden uzak durmaya çalışın, çok katkılı şeylerden koşarak kaçın.

YORUM YAP