Sevginar Sali

Ezber bozmak

31 Mart seçimlerine yönelik kampanya sürecinde, Silivri'de iktidar adeta hizmet şovu yaparken, muhalefet yerel yönetim iddiasını temellendirmeye çalışıyor.
İçi boş söylemlerle işi ya da gerçekleşmeyen vaatleri hiç olmadı Volkan Yılmaz'ın bugüne kadar. Ancak hizmet çıtasını daha ne kadar yükseğe çıkartabilir sorusu yerel yönetim namına gördüklerimin sınırlarını epeydir zorluyor. Açılış programında üç park birden hizmete sokuluyor, Aile Sağlığı Merkezi kazandırmıyor sadece 3.5 ayda tamamlanıyor. Sağlık, belediyenin sorumluluk alanı değil, böyle bir yatırımın bu denli kısa sürede tamamlanması duyulmuş şey değil. Kapalı pazar yeri yapmakla yetinmiyor, güneş enerjisi üretim, yağmur sularının biriktirilmesi donanımı ile tamamlıyor vs. Yılmaz'ın icra dönemi için ‘bir şey yapmakla kalmıyor en iyisini yapıyor' tanımlaması da artık yetersiz. Çünkü ‘bir şey değil, birçok şeyi aynı zamanda ve yerde yapıyor'; Ortaköy stadını baştan aşağı yeniliyor, eksikliklerini tamamlıyor, yanına park ilave ediyor... Listeyi dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz bunun için ihtiyacımız olan hizmet ve yatırımlar kafi sayıda var.
Belediye, İBB, Hükümet yatırımlarına bu dönem hayırsever katkıları da güçlü bir kazanım alanı açtı. Emniyetin huzur toplantılarında hep söylenegelir, “asayiş ve güvenlik halkın işbirliği ile ancak tam manasında sağlanabilir”. Topluma hizmet noktasında hayırseverlerimiz Silivri'ye elinden geleni yaptı diyebiliriz, onların kazandırdıklarına sahip çıkmak ve korumak artık vatandaş olarak bizlerin de asli sorumluluklarından olmalı.
Bugün CHP'nin İstanbul'da aday tanıtımı var, Perşembe günü Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un Silivri'ye gelmesi bekleniyor. Velhasıl kelam yerel seçimlere yönelik çalışmalar hızlanarak sürecek.
Belki bu aşamada siyasi partiler artık kendi mahallelerini yeterince konsolide etmiş olmalarından hareketle biraz ezber bozmayı deneyebilir. Kendi bildikleri ve tanıdık gelen sularda yüzmek yerine bilmedikleri, karşıt dehlizlerin derinliklerinden nefeslerini test edebilirler.
Örneğin Murat Kurum'un adına ilçemizde çalışmaları yürüten Cumhur İttifakı teşkilatları ile mensuplarıyla buluşmasının gerekli olduğu (motivasyon açısından) kadar belki bir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ya da Mühendisler Odası veyahut farklı siyasi görüşlerde yönetmeye talip olduğu metropolün ilçe kaderini elinde tutmuş kimselerle istişaresi de düşünülmeli. Bağcılar, Esenler'in Kurum'a oy vermeye ikna edilmeye ihtiyacı ne kadar az ise Çatalca, Silivri gibi bölgelerde o denli kritik ve İBB/ilçe belediye başkanı etkileşim ölçeğinde kazan kazan etkisinde.
CHP Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu'nun ihtiyaç duyduğu sinerjiyi yaratmak için Silivri'de, Cumhur İttifakı'nın ilçe Başkan adayı olarak Volkan Yılmaz'ın İBB noktasında ezber bozmaya ihtiyacı var.
Yıllardır bizlere söylenen güçlü bir yerel iktidarın üç halkası Volkan Yılmaz'da gerçekleşmeye oldukça yakınken, Bora Balcıoğlu açısından Hükümet desteği (Olması gerekenleri tartışmıyoruz gerçekçi olalım. CHP'nin Belediye Başkan Adayı da bugün 5 yıldır yapılmayan yatırımları kazandığı takdirde İBB ile ilçemize getirmeyi vaat ediyor. ) olağan üstü bir hal gerçekleşmezse 4,5 sene mümkün görünmüyor, İBB'de her an her şey olabilir, ilçede iktidara erişmek için kat edilmesi gereken muazzam bir mesafe var. Hiçbiri için imkansız demiyorum ama sadece hayal kurarak harcayacak 5 yılımız daha var mı, yok mu iyice bir düşünmeli, göze alacağımız tüm riskleri doğru hesaplamalıyız.

YORUM YAP