XXXXX

Esnaf Adayları Sahada

 
Necati Özkök, broşür çalışmasını tamamlamış esnafa ulaştırıyor.
Esnaf ve Sanatkârlar, Silivri'ye seçim öncesi sıkı bir süreç vaat ediyor.
Adayların asıl dikkat çeken vaatleri üyelerine yönelik olacak tabi.

ALTINORAK'TA KİMLİĞİ
BELİRLENEMEYEN CESET
BULUNDU
Silivri Altınorak'ta otobüs durağında bir erkek cesedi bulundu. Kimlik tespiti için İstanbul'a otopsiye gönderilen kişinin, ölüm nedeni araştırılıyor.

DERNEKLERE,
İL'DEN CEZA YAĞDI
İstanbul Dernekler Masası, Silivri'de bulunan 21 dernek hakkında ceza verdi. 500 liralık cezaların, mevcut ekonomik koşullarda, zaten kaynak sıkıntısı yaşayan derneklerde zorluk yaratacağı kesin.

AKP NEREDE!?
Kamuoyunda CHP'nin tantanası bitti. Şimdi yeni mesele "AKP belediyeyi kaybetti, her şeyi kaybetti gibi davranıyor" değerlendirmesi. Metin Karakaş'ın, "genel koordinatörlük" görevi de sekteye uğramaya başladı anlaşılan. Boşluk giderek doldurulamayacak bir hal alıyor. AKP'den beklenen etkiliğin bir türlü sağlanamaması özellikle ilçe teşkilatı konusunda eksiklik herkesin dilinde. Kamuoyunda gözler AKP'yi aramaya devam ediyor. AKP ise gözden uzak olanın gönülden de ırak olduğu gerçeğini yok saymayı sürdür izlenimi vermekte. Bu gidiş gidiş değil farkında olması gerekenler de bunun bilincinde. Ama ne bekliyorlar orası meçhul.

ESKİ YÖNETİCİ, YENİ
BELEDİYE PERSONELLERİ
Kamuoyunda en çok tartışılan konular arasında bazı CHP Silivri eski ilçe yöneticilerinin, yeni belediye personeli olma ihtimali yer alıyor. Konuşulanların ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış zaman gösterecek ama Başkan Işıklar'ın yeni okların hedefi olmaması adına dikkatli davranması gerektiği, adımlarını buna uygun atma zorunluluğu dillendiriliyor.
İnsanların siyaseten bir yerlere gelmesinden ziyade, o yerleri hak edecek nitelik ve becerilere sahip oluşu bana göre daha önemli. Kamuoyu nazarında siyasi nedenlerle yapılan görevlendirmelerin kahramanları kendini ispat etmenin dışında haklarındaki önyargıları da yıkmak mecburiyetindeler. İnsanların sizinle ilgili önyargılarını kırmadan, yaptığınız şeylerin doğruluğunu görmeleri, göstermeniz çok zor.

GÜNÜN SÖZÜ
Uzun bir tartışma her iki tarafında haksız olduğunun delilidir.
Voltaire

TİCARET DEHASI
Tuhafiyeci dükkânından geçimini sağlayabiliyor, bir kösede üç beş kuruş da
biriktirebiliyordu. Günün birinde sağındaki dükkân boşaldı, derken orası da
tuhafiyeci oldu. Sonra solunda bir tuhafiyeci daha... Rekabet başladı, işleri
kötüye gitti. Ama sonunda bir çözüm yolu buldu:
Sağındaki komşusu, dükkânının üzerine, gerçek ucuzluk burada yazdırmıştı.
Solundaki, en büyük tuhafiye mağazası, yazılı bir bez asmıştı. Bizimki, ikisinin ortasına şu yazıyı koydurdu: Mağazaya buradan girilir!

Bizim küçük esnaf da bu ticaret dehasını uygulayabilecek imkanı bulacak kadar şanslı olabilecek mi sizce?!

YORUM YAP