Sevginar Sali

En kötü karar kararsızlıktan iyidir!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Cumhur İttifakı aylar öncesinde adayını açıkladı. Millet İttifakı bu hususta halen kaçak güreşiyor. Sanki sabahtan akşama Cumhurbaşkanı Adayı bulmak mümkünmüş gibi. 2019 yerel seçimlerinden önce Silivri'de seçime üç ay kala adayını açıklayan Cumhur İttifakının aldığı oy neticeye de etki eden faktörlerden biri oldu. Görevdeki bir belediye başkanının tekrar aday gösterip göstermemekte gidip gelen CHP, Millet İttifakı için hüsran sonucuna etki etmeyi başardı!
Siyaset bu elbet, hayatın içinde barındırdığı sürprizlerden ve ani gelişmelerden bağımsız değerlendiremezsiniz ama geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısında Cumhur İttifakı'nın adayı kim Volkan Yılmaz ilan etti. 'Aday adayı' değil “Adayım” ifadesini kullandı. AK Parti'nin gönlünden geçen tam olarak bu olmasa da emir büyük yerden olunca yerelde çareler tükenmiştir. Yılmaz'ın rakipleri için zor yarış olmakla beraber imkanlar (güç/yetki) kadar zaman mefhumunun da lehinde işlemesi elini güçlendiriyor.
Millet İttifakı ve birleşenleri genel/yerel yarışlarda mücadele edecekleri isimlere zaman kaybettirmeseler iyi olur.
Benim Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda gönlümden geçen isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olmakla birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu'na katılıyorum İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarının vatandaşlara verdikleri sözler ile ilgili. Bence İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylığı Millet İttifakı için en mantıklı seçenek olarak ortada duruyor. Ankara'daki büyüklerimiz ne takdir eder bilemem ama bir an önce bir karar verseler iyi olur gibi geliyor.
Ankara ve genel siyaset semalarından yerele dönelim… Genel seçimlerin ardından Millet İttifakının da Silivri'de Cumhur İttifakı Adayı karşısına hangi isimle çıkacağı ilamında geç kalmaması gerektiğini belirtip siyaset ve zaman kavramlarının önemini vurgulamış olarak nokta koyalım.

SİYASET ALGISI
Geçtiğimiz günler AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın, koordinasyon toplantısında konuşan Binali Yıldırım'ın tespiti dikkatinizi çekti mi?2023 seçiminden önce 2019 yerel seçiminde bir nebze dijital siyaset, sosyal ağlar üzerinden yapılan siyasetin tecrübe edildiği ve görüldüğünü kaydeden Yıldırım, bu siyaset şekline, 'delikli demir icat oldu mertlik bozuldu' benzetmesi yaptı. Yıldırım, “Sosyal ağlarda atış serbest. Söylediğinizin gerçek olmasının hiç önemi yok. Bu sosyal ağlarda, sanal alemde yapılan siyasette tamamen yalanı ilk önce söyleyen kazanıyor. Yalanı söyleyen dağlar aşıyor, doğruyu söylemeye devam eden düz yolda şaşıyor. Ne kadar farklı bir siyaset algısıyla seçime gideceğimizi anlatmaya çalışıyorum” dedi.

***
Siyasette ‘algı' argümanı çok sık kullanılmaya başladı. Daha doğrusu hep vardı da sosyal medya ile etki alanı genişledi. Sanal alemi bilmem de hayatta ilk değil son yalanı bile söyleyen siz olun gerçek ile bağı yoksa söz ve eylemlerinizin hiçbir şey kazandırma şansı yok! Bu yöntemle kazandım dediklerinizin de kuyruklu bir yalan olduğunu gerçek hayat size kanıtlar…

YORUM YAP