Sevginar Sali

En güçlü aday

İktidar hususunda, mevcuda en yakın iddia ortaya koyan, eski sahibi CHP kuşkusuz. CHP, aday adaylık sürecini en erken başlatıp bitiren parti oldu. Hanesine bir ‘en' daha eklemek zorundayız; başkanlık alanında da, meclis üyeliği konusunda da, ilçe bazında en yüksek talep gören parti oldu. Niceliğe takılıp son derece nitelikli kadroları, kırıp dökmeden adaylaştırmayı başarırsa CHP, yerel seçim sorumluluğunun önemli bir kısmı ile beraber kazanmaya yönelik güçlü bir yol alır.
Belediye Başkan Adayı dosyalarını teslim ettikten sonra CHP'nin önemli aday adaylarından bazıları, Ankara'nın yolunu tuttu. Siyasi kulislere üflenen “Aday belli” söylemlerinin hiç de gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken, genel merkezin üç isim üzerinde durduğu gelen bilgiler arasında.
CHP, en doğru başkan adayı ve kadroyla seçim startını vermeye muktedir olursa, iktidar iddiasını güçlendirir.
Cumhur İttifakı, MHP'li Volkan Yılmaz ile bir dönem daha kazanırsa esasen ‘kolayı' başarır. CHP'nin seçim zaferi ‘zorun başarılması' olur.
Başta CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür'ü, özellikle zamanlama konusundaki hassasiyeti, başkan ve meclis üyelerine yönelik eşit yaklaşımı ve nezaketi için tebrik ediyorum. Bu kadar yoğun bir iddia sirkülasyonuna hem ayak uydurdu, hem de sorunsuz sürecin işleyişini yönetti. Seçime çeyrek kala ilçe başkanlığı değişiminin doğuracağı tehlikelerin her birini başarıyla bertaraf ederken, üzerinde sağlanan mutabakatın ne kadar yerinde ve doğru olduğunu kısa sürede kanıtladı.
Ancak süreç daha bitmedi. Ve bundan sonra tansiyon da düşmeyi değil, her yeni gün yeni zirveler vaat ediyor. İyi niyet, samimiyet, güler yüzlü yaklaşım ve nezaketle birçok sıkıntıyı soruna dönüşmeden bertaraf etmek de mümkün aslında. Seçim aşamasında içinde ve dışında olanlar için her şeyi istedikleri gibi gitmeyecek. Ancak bu noktalarda olanları kabullenmek için destek yerine, kızgınlıkların ateşine odun taşınırsa, yanan sadece yangın ve onu çıkaran değil, etrafında pek çok şey olur.
Cumhur İttifakı'nın Silivri kararını, kısa süre içinde vermesi bekleniyor. CHP için süreç, Ocak aylarının sonunu bulur gibi duruyor. İYİ Parti'de hareketlik, muhtemelen bundan sonra başlar. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) “İş birliği yok” dedi ama Silivri de dahil, tabanları “Olmalı” diyor.
Önümüzdeki dönem, mecliste görmemiz kesin olan isimlerin bir bölümünü hiçbir partinin meclis listesinde henüz görmedik bu arada. Başvuranların bir kısmı da meclis çatısı değil, belediyeninkinin altına girmeyi hedefliyor bu arada. Yani sadece siyasi hedefler değil, kariyer planlamaları olarak da bakabilirsiniz gündemdeki pek çok harekete.
Bugün durduğumuz noktada; CHP ve AK Parti'nin başvurusunu yapan Belediye Başkan Adayları arasında Volkan Yılmaz hali hazırda duruşu, 5 yıla yaklaşan iktidarında ortaya koyduklarıyla önümüzdeki dönem Silivri'yi yönetmeye en yakın ve güçlü aday.

  1. SERKAN UÇKUN SERKAN UÇKUN

    ADALET VE KALKINMA PARTİSİNDEN ŞU AN MECLİS ÜYESİ OLANLARIN BAŞVURULARINI GÖREMEDİM GİBİ SANKİ BİRŞEYLERİ BEKLİYORLAR GİBİ SESSİZ VE DERİNDEN SONRASINDA MHP HAMLE YAPMAK İSTEYİP TE SIÇRAMA TAHTASINDAN GÜÇ ALAMIYOR GİBİ BURADA VOLKAN BAŞKAN A ÇOK İŞ DÜŞÜYOR BİRDE SİYASET TE KÜÇÜK BİR ARTI BİRLER VAR HANİ BUNLAR ELLİ ARTI BİRDE MEŞHUR OLDULAR MESALA BEN ZAFER PARTİSİNDEN UMUTLUYUM BAZI DENGELERİ HEM SİLİVRİ DE HEM TÜRKİYEDE DEĞİŞTİRECEK DİYE DÜŞÜNÜYORUM SONRA YENİDEN REFAH PARTİSİ SİLİVRİ DE SÜPRİZ BİR ADAY ÇIKARABİLİR BUNLAR TABELAYA ETKİ EDİCEK SKORLAR

  2. SERKAN UÇKUN SERKAN UÇKUN

    SEVGİNAR HANIM UZUN YILLARDIR SİZLERİ YAKİNEN TAKİP EDİYORUM VE YEREL DE AYAKTA DURMANIN ZORLUKLARINI YILLARDIR GÖĞÜSLEMİŞ BİRİ OLARAK SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ANALİZ TAM YERİNDE OTURMUŞ SANKİ BİRAZ DAHA YAZMAK İSTEMİŞSİNİZ SANKİ SAYFA YETMEMİŞ GİBİ GELDİ BANA BENDE ACİZENE KISA BİR DÖNEM SİYASET CAMİASINDA DURUP KENARDA DURMAYI TERCİH ETTİKTEN SONRA İZLİYORUM EVET HAKLISINIZ CHP NIN ADAYLARI KAVİ BİR KADRO İLE SAHAYA İNDİLER

YORUM YAP