Sevginar Sali

Elektrik meselesi...

Pazar günü saatlerce süren kesinti gün ışığının kaybolması ile evde dolap ve çekmecelerde ne kadar mum varsa hepsinden bir potpori yapmakla benim kitabımın en enteresan yerinden devam etmem için yeterli oldu… Ama aklım da baskı için matbaada bekleyen gazete çıktılarındaydı. Aksi gibi bir de cep telefonun şarjı bitmez mi? Usta ne yaptı, işler nasıl gitti aklımın yarısı Sanayi'de diğer yarısı çözülme noktasında “Aramızdaki duvar” da… Çağdaş yaşam ile Silivrililer olarak aramıza elektriğimizi keserek başka bir duvar ören BEDAŞ'ın popülaritesini ve hakkında beslediğimiz güzel duyguları! daha fazla arttırmaya ihtiyacı yok bence… SİAD üyelerinin yıllardır değişmeyen gündemi, son dönemde mahallelerde bir elektriktik sorunu almış başını giderken merkezde de sorunu tüm içtenlik ve derinliğiyle hissettik.
Şakaya gelecek bir tarafı yok konunun… 5-10 saat arası elektrik kesintisi mi olur Allah aşkına? Hastası, yaşlısı, üretim kota ve sorumlulukları olanlar var…
Bir işimiz de düzgün olsun ya…
Özelleşti de artık; kimi, kime şikayet edip elektrik sorununa çözüm arayacak bu millet!?
Kesintilerin arazı diye söylenmesine rağmen elektrik yetersizliğinden kaynaklandığı söyleniyor bir yandan da… İnşallah tüm bunlar da Termik Kömür Santrali için zemin hazırlığı kapsamında alt yapı çalışması değildir!

İYİLEŞME VAR ANCAK ÇÖZÜM HENÜZ YOK!
Geçen hafta Çarşamba günü Danamandıra'da biliyorsunuz taş ocaklarının yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle bölge halkı eylem yaptı. Ocaktan malzeme taşıyan kamyonların yollarını kapatmaya niyet eden bölge halkı görüşme, uzlaşı ve tarafların diyalog için bir araya gelmesiyle sorunların çözümüne ikna edildi. Görüşme dün gerçekleşecekti. Kaymakamımız izinde olduğu için öngörüldüğü şekilde olmasa da bölgede kısmı bir iyileşme ve çözüm gayreti olduğunu öğrendim. Jandarma, bölgede kontrolleri sıklaştırmış, araçlar daha dikkatli çalışıyor, daha az sayıda aracın mahalle içi güzergâhı kullandığı ifade edildi. İnşallah bu da vatandaşları sakinleşmesini sağlama, taktiği değildir; bir işe yaramaz. Beklenen çözüm gündeme gelmezse eylem kararlılığı sürüyor çünkü. Size bir şey söyleyeyim; o halk bir daha yol kapatmaya kalkarsa yanında ilkinden çok daha büyük bir destek bulur… Tepkiyi kızıştırmak yerine, çözümü hızlandırmak gerek. Mahalle dışı yol güzergâhı özellikle ve ivedilikle hayata geçirilmeli…

GÜNÜN SÖZÜ
“Zor bir karar diye adlandırdığınız bir aşamaya geldiğiniz vakit ya da herhangi bir probleme bir çözüm bulamadığınızda hemen o konuda yapıcı olarak düşünmeye başlayın. Eğer korku ve endişe duyuyorsanız, bunu düşünmekten saymayın. Gerçekten düşünmek demek, korkulardan bağımsız olmak demektir.”
İşte size, herhangi bir konuda nasıl rehber bulacağınızı anlatan basit bir teknik: Zihninizi ve bedeninizi iyice gevşetin. Bedeninize rahatlamasını söyleyin; size uymak zorunda olduğundan dediğinizi yapacaktır. Bedenin iradesi ya da kendine ait bir bilinci yoktur. Bedeniniz, inançlarınızı ve izlenimlerini kaydeden bir duygu diskidir.
Dikkatinizi toplayın; bütün düşüncelerinizi problemin çözümü üzerine odaklayın. Onu bilinçaltınızla çözmeye çalışın. Tam istediğiniz çözüme ulaşınca nasıl mutlu olacağınızı düşünün. Şu anda o çözüme ulaşmış olsanız nasıl hissedeceksiniz kendinizi öyle hissedin. Bırakın zihniniz o rahatlamış haliyle sizin bu hislerinize ayak uydursun; sonra da uyuyun. Uyandığınızda, aklınızda bir cevap yoksa, başka bir şeyle ilgilenin. Büyük bir olasılıkla, zihninizi başka bir şeyle meşgul ettiğinizde, aradığınız cevap tost makinesinden fırlayan ekmek dilimi gibi aniden ortaya çıkıverecektir.”
*Joseph Murphy

YORUM YAP