Sevginar Sali

DÜĞÜN GÜNÜ GERÇEĞİ!

Dün Silivri EXPO açıldı… Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, “Biz SİAD üyelerini tanıtmak için bu etkinliği düzenlemiyoruz. Silivri'nin düğün günleri olsun diye emek harcıyoruz” derken neyi kast etti fuara katılan herkes iliklerine kadar hissetti tahminimce.
Silivri'nin güzellikleri, değeri, güçlü yönleri sergilendi. Yerel yönetimin “Silivri'de yaşamak güzel” sloganı üretim ve iş yapmak olarak da algılandı rahatlıkla. Etkileyici bir tabloda birçok ayrıntı güzelliği vardır ama onların kombinasyonundan oluşan eser paha biçilmez kıymette.
Silivri EXPO bugün ve yarın devam ediyor. Ziyaret edip dolaşmanız için ne iş insanı ne de sanayici olmanıza gerek yok. Nasıl değerli bir kentte yaşadığınızı idrak etmek için, fırsatlarından daha iyi yararlanıp/yararlanamayacağınızı denemek için gidin. Hatta bugün gelirseniz saat 15.00'da Mümin Sekman'ın konferansına da katılabilirsiniz. Sekman, “Her şey seninle başlıyor” başlığı altında kişisel gelişim önerilerini fuar kapsamında dinleyicilerle paylaşacak.
Büyük bir aile miyiz? Evet, kesinlikle… Birlik ve beraberlik içinde başardıklarımız tek kelime ile muhteşem.
Silivri'nin geleceği hiç kuşku yok ki parlak. Kontörlü, dikkatli, özenli ve bilinçli olduğumuz sürece çok güzel günlerin bizleri beklediği aşikar…

BEDENİMİ VE RUHUMU KORUYORUM
Beden sağlığına kitlenmişiz nedense başlarda. Ama günümüzde artık ruh sağlığının da önemi git gide ağarlığını kabul ettiriyor. Silivri Belediyesi kamu kurumları ve toplumsal önderlerle bir süredir yürüttüğü “Bedenimi ve Ruhumu Koruyorum” projesinin tanıtımını yaptı geçtiğimiz akşam. “Ülkemizde okuryazar oranı ilkokul 4 seviyesine tekabül ediyorsa ve Okuryazar oranı arttıkça beni afakanlar basıyor” diyen bilim adamları oldukça biz o çocukların gözlerine nasıl bakabiliriz? Çok sevdiğim bir söz var; “Umutsuzluğa düştüğünüz zaman bir çocuğun gözlerine bakın” diye çünkü çocuklarda karşılıksız sevgiyi, küçük şeylerle mutlu olabilmeyi ve inandığı, istediği bir şey içinde ısrarla ve inatla vazgeçmeyip direnç gösterdiğini görürsünüz. Karşılıksız sevgiyi görmezden gelip de, yaşam sevinci olan o gözleri bakıp da o istismarı yapacak düzeye nasıl gelebilir toplum?” değerlendirmesi ve konuya yerel yönetim olarak gösterdikleri hassasiyet için Başkan Işıklar nezdinde projenin tüm sorumluları ve destek verenlerini tebrik ediyorum.

GÜNÜN SÖZÜ
“Bir insan, doğduğunda yumuşak ve güçsüzdür;
öldüğünde, sert ve bükülmez.
Bitkiler canlıyken yumuşak ve esnektir;
öldüklerinde sert ve kuru.
Bu yüzden sertlik ve bükülmezlik,
ölümün yoldaşlarıdır,
yumuşaklık ve narinlik hayatın yoldaşları...”
*Lao Tzu

YORUM YAP