Sevginar Sali

Doruk Bulut

2023 genel seçimleri Doruk Bulut'un 20 yıla aşkın süredir devam eden yerel siyaset hayatında ciddi bir sıçrama noktası oldu. Özcan Işıklar ile çıktığı yerel yönetim yolculuğunda, Muharrem İnce ile (özellikle Cumhurbaşkanlığı Adaylığı döneminde) kurduğu yakın ilişkiler ve bugün elindeki en güçlü siyasi argümanlardan birini oluşturan Halk Tv'nin yönetimine kendisini taşıyan bağlantılar ağını, doğru örerek perde arkasında kazandıklarını milletvekilliği sıralaması ve kampanyasında parlattı, gün yüzüne çıkardı.
Milletvekili seçilmeyi kıl payı kaçırmasını da eklediği duygusal sempatiyi, heybesine alıp uzun vadeli bir siyasi yatırım yapmak yerine bozdurup harcamayı seçtiğini Salı günü Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaparak ortaya koydu.
Şimdi aday olup sokağa ikna turuna çıkmadan evvel, bu beklenmeyen de diyemeyeceğim bir çokların uyardığı hamlesi konusunda evvela bugünlere birlikte geldiği en yakınındakileri ikna etmeli. Sokağı mı, bugüne kadar söylediklerinin tam aksi davranışları sergilediği en yakınındakileri mi ikna etmesi daha zor, kararsız kaldım.
Doruk Bulut, seçilebilecek bir sıradan milletvekili adayı olurken o, insanları ikna etmek durumunda pek kalmadı, neredeyse insanlar onu ve kendiliğinden motive tuttu.
Ama Belediye Başkanı seçilmek için olağanüstü bir çaba ortaya koyması bile yeterli gelmeyebilir!
Geçirdiği seçim (milletvekilliği) ile yaşaması muhtemel (belediye) arasında ve şartlarında büyük bir fark var. Bunu hesap ve göze alarak yola çıkmalı! Kaldı ki bu yolda kazandığı ile kaybettikleri kıyas bile kabul etmez!
TEMAYÜL SANCISI
Geçtiğimiz gün tesadüfen öğrendiğim bir bilgiyi “Edinilen bilgiye göre AK Parti'nin Silivri Belediye Başkanı Aday Temayül yoklaması sonuçlarından Volkan Yılmaz ismi çıktı!” şeklinde sosyal medya hesabımdan paylaştım. Bilenler bilir bu tarz paylaşım pek yapmam. Ya haber ya da köşe yazılarımı paylaşırım. Ama aldığım duyum önem arz ediyorsa, gazeteci bunu kendine de saklamamalı. Seçim üstü, AK Parti'nin kendi adayını çıkarma konusunda en güçlü gerekçesini çürüten veri de yabana atılacak cinsten değil.
Paylaşımımdan sonra çeşitli kaynaklar, tam aksini ve birbirini yalanlayan açıklamalara yer verdi. Son noktayı AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk koydu, “sonuç açıklanmadı” diyerek. Sonucu bilmeden neticeye ilişkin ortaya atılan mümkün olan olasılıkların tümünü yalanlamak da enteresan bir çıkış oldu bu arada. Hem sonucu bilmiyor, hem de ortaya atılan verilerin yalan olduğunu iddia edebiliyor!!!
Cumartesi günü Cumhurbaşkanının himayesinde gerçekleştirilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” programında Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a, Recep Tayyip Erdoğan'ın "Silivri'den güçlü bir ses istiyorum" diye seslendiği bilgisine de yalanlama gelir mi acaba!? Teyide muhtaç bir bilgi olarak değer görürse doğrulama makamlarından biri yakın en azından. Onun için paylaşmak istedim...
AK Parti'den yükselen kendi belediye başkan adaylarını çıkarma talebi çok haklı ama öncesinde halletmeleri gereken başka meseleler var.
Silivri'de üç aşağı beş yukarı siyaseti takip eden de, etmeyen de çoğu kimse bilir ki (en azından yakın gelecek açısından) Cumhur İttifakı olmaz ise Silivri'de MHP'nin iktidar şansı belki zora girer ama bugünkü şartlarda AK Parti için böyle bir ihtimal tümden kaybolur.
Hele Cumhur İttifakı ve MHP'li Belediye Başkanı döneminde bu kadar gün yüzü gören Silivri halkı, Volkan Yılmaz'ın aday gösterilmemesi durumuna kızarsa, soluğu nerede alır bilin bakalım?
2019'da AK Partililerin, Volkan Yılmaz'ı gönülsüz desteklemesi “Kazanırsa gitmez” korkusundandı. Haklıydılar. Şuna bakmak gerekir, kazandı Silivri açısından kötü mü oldu? Kalır da, başlattığı işleri tamamlama ve üstüne daha da koyması fena mı olur? AK Parti kendi adayı ile seçimi alabilir mi? Hangi AK Partili aday, AK Parti +MHP'den daha güçlü ve etkin olur!?
Seçmenin gönlünde yer edinen adayı cezalandıran ya da dikkate almayan partiler, bunun bedelini sandıkta öder. Bunu bilmek için de siyaset profesörü olmaya lüzum yok.
AK Parti'nin temayül yoklamaları hep bir muamma olarak siyasi gündemde ola gelmiştir. Bu döneme özel bir durum değil.
Peki, İBB AK Parti'nin son grup toplantısında Parti Sözcüsü Tevfik Göksu'nun Silivri ile ilgili verdiği anket bilgisini biz mi yazalım, yoksa AK Parti İlçe Başkanı bu konuda da aydınlatmak ister mi kamuoyunu? Bu en azından gizli bilgi değil, Grup Toplantısında konuşulmuş!

GÜNÜN SÖZÜ
"Üç şey uzun süre gizli kalamaz güneş, ay ve gerçek..."
*Gautama Buddha

YORUM YAP