Sevginar Sali

Damardan!

Silivri Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısının birinci birleşimini Pazartesi günü gerçekleştirdi. Başkan Bey'in ardı ardına patlattığı hizmet ve yatırım bombalarından başlayalım. 2 dakikaya bizim 10 yıl idare etmeye alışık olduğumuz hizmet ile yatırımların müjdesini, alelade bir şeymiş gibi, belediyenin sokakları süpürmesi gibi anlatmasının sonu nereye varacak hiç bilmiyorum. İnceden inceye, damardan bir şeyler, daha önce olmadığı yerlere kök salıyor…
İKİ ÖNEMLİ MÜJDE
2013 yılında Şerife Baldöktü Sağlık Ocağının (depreme dayanıklı olmadığı için) yıkımından bu yana kirada hizmet veren Silivri İlçe Sağlık Müdürlüğü ile beraber 5000 metrekare kapalı alanda Verem Savaş Dispanseri, 11 hekimli Sağlık Ocağı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin içerisinde bulunacağı sağlık kompleksi projesinin onaylandığını, Kasım ayında inşaatın başlayacağını, 2023'te de yatırımın tamamlanacağını açıkladı Başkan Bey…
8 yıldır kirada hizmet vermek zorunda kalan İlçe Sağlık Müdürlüğü de görünüşe göre Yılmaz'ın döneminde bu makus talihinden kurtulacak.
Bu müjdeye sevinmek yerine “Bakanlık yatırımı, belediye ile ne ilgisi var” diyerek gölgeleme girişimlerinde bulunabilenleri koruma altına alalım çünkü bu gidişat türlerinintükenmesine sebep olabilir!
20 yılı geçti her halde Silivri'nin kendisini bıçak gibi orta yerinden kesen D-100 yoluna dair siyaset ve yöneticilerin çözüm arayışları ve vatandaşın beklentiler ile avunmak zorunda kalması. “Silivri'ye buradan bir müjdeli haber geleceğini paylaşmak istiyorum” dedi Başkan Yılmaz son meclis toplantısında ve ekledi: “Büyükçekmece- Kınalı arasında 41 km çok kötü bir asfalt var. Buranın da sıcak asfaltının, yan yollarının, köprülü kavşaklarının da içinde olduğu bir projenin değerlendirmeye alındığını, önümüzdeki günlerde de Silivri'ye buradan bir müjdeli haber geleceğini paylaşmak istiyorum.”
Yaş tahtaya bastığı henüz görülmediğinden, gözümüzü ufka diktik bekliyoruz; en çok da her gün D-100'ü karşıdan karşıya geçmek için kullananlar…
İKİ YERİNDE İSİM SEÇİMİ
Pazartesi günkü mecliste Başkan Volkan Yılmaz, ayrıca kısa süre içinde hizmete başlayacak olan Piri Mehmet Paşa Sağlık Evine Dr. Cemal Kozanoğlu'nun ismini vereceklerini duyurdu. Çok isabetli bir seçim; merhum Cemal Kozanoğlu'nu rahmet ve saygıyla anmış olalım.
Bir diğer can alıcı isim verme duyurusunu da Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği'nin gecesinde yaptı Başkan Bey, Kapalı Yüzme Havuzunu da kapsayan spor kompleksinde olimpiyat rekorları ile tüm dünyadaki Türklerin gururu olan, Naim Süleymanoğlu adının ölümsüzleştirileceğini paylaşarak.
SUÇ VE CEZA!
Mecliste CHP Grubu adına söz alan Melih Yıldız, Volkan Başkan'ın kısa bir süre önce İSKİ'den talep edilen alt yapı yatırımlarını gerçekleştirmediğinden hareketle “İBB, Silivri'yi İSKİ ile cezalandırıyor” çıkışına itiraz etti. Yılmaz, İBB'nin bunu yapmasını MHP Grup Sözcüsü olarak sergilediği muhalefete bağlamıştı.
Siyaset, en sert çıkışları bile bir noktada tolere edebilir. Gazetecilikte yalan haberi cezadan muaf tutan şey; kamu yararı varsa, haber yanlış bile olsa bu suç sayılmaz! Suç yoksa, ceza da yok!
Yılmaz'ın ilk çakışını biraz da bu sebeple çok yadırgamadım ama “CHP'li belediyelere yaptığını zaten istemiyorum, İSKİ Silivri'ye yapması gerekeni yapsın” açıklaması CHP açısından çok daha düşündürücü ve ağır oldu.
İSKİ ve İBB'nin ekonomik sıkıntılarını herkes tahmin eder ve anlayış gösterir ama birilerine hizmet muslukları sonuna kadar açılıp, diğerleri için “damlaya damlaya göl olur” anlayışı sergileniyorsa işte o vakit, Silivri'deki özellikle %64'e karşı suç değil resmen, ihanet, tam bir hayal kırıklığı olur!
İster aynısı ister dahasını İBB'nin AK Parti Grup Sözcüsü Tevfik Göksu'nun ev sahipliğinde buluştuklarında Başkan Volkan Yılmaz bizzat Ekrem İmamoğlu'na, İbrahim Özkan'ın da şahitliğinde iletir dileyelim…

YORUM YAP