Seymen ve çevresinde rüzgârın etkisiyle geniş bir kadranda kendini hissettiren çöp depolama alanından yükselen kokular, sahil bölgesi Semizkumlar'dan sonra, Mimar Sinan derken Merkeze kadar ulaştı!
Sadece Seymen'den hissedilmesi ile teselli olabilenlere de geçmiş olsun!
Elle tutulur, gözle görülür bir tarafı yok ama gelin görün ki kokusu mide bulandırmaya yetiyor da artıyor bile…
Bu mevzuyu daha fazla görmezden gelemeyiz!
CHP'li ilçe belediyesi zamanında engelleyemedi, İBB o zaman AK Parti'deydi; yani isteyen herkes bir bahane bulabilirdi. Şartlar değişti bence artık, çözüm için, herkesin elini taşın altına koyması için yeterince yol ve yöntem var. Bu saatten sonra yapılmayanların hesabı ayrıca sorulur! Bu çöp belası bir yılda bu hale geldiyse önümüzdeki ilk seçim tantanasında bu vurdumduymazlıkla gündemimizin ana maddesi olur.
Tesis ihtiyaç mavrasına da kimse sarılmasın! İhtiyaçlarınızı doğru şekilde giderin daha büyüklerine yol açmadan, kimseye ve hiçbir yere zarar vermeden!
Turistik bir ilçeye, İstanbul'u tarımı ve hayvancılığı ile beslemeye aday sayılı bölgelerden birine çöplük muamelesini bu denli hoyratça yapmak akıl alacak bir konu değil! Bunu hiçbir yerleşim yeri de hak etmez zaten!
Uzun lafın kısası sayın yetkililer; Silivri'den yükselen çöp kokusu ile ilgili iş zıvanadan çıkmadan önlem alın! Görmezden, duymazdan gelmeyi tercih ettiğiniz şey burnumuzun direğini kıracak!
Bu kadar akılsız işlere imza atanlardan da Allah bu milleti korusun!

SIKIŞIKLIK
Ciddi bir çaba, sıkı tedbirler, tasarruf önlemleri derken sanıyorum bu yaz Silivri'nin her zamankinden daha kalabalık oluşu bazı sorunları büyüttü. Yazlık bölgelerdeki evler uzun zamandır bu kadar ilgi görmemiştir sahipleri tarafından. Oteller, yurt dışı seyahatler yazlıkta değerlendirilen tatillere tercih edilir oldu; sebebini açmama çok fazla gerek yok sanıyorum, herkesin cüzdanında yanan yangına yabancı kalanlar hayatın tadını çıkarsın : ) İBB'de uzayan seçim süreci, yereldeki devir teslimlerin ardından eksiklikler belirlendi, giderilmesi adına umutsuz olmak bizlere bir şey kazandırmaz şu noktada. Şikayetler her zamanki gibi var, beklenti ise daha da yüksek; sonuçta seçimler bu doğrultuda yapıldı.
Özellikle çevre temizliği hususundaki sancı ile alakalı sorumlu vatandaş bilinci ile hareket kısmını da geliştirmemiz hayrımıza olacak.
Kişisel gözlemlerime dayanarak söylüyorum, milyonluk konutların kapısının önüne, çevresine bırakılan atık eşyalara içim acıyor. İmkânı olmayan insanları bir yere kadar anlarım da, diğeri biraz fazla sorumsuzluk.
Tasarruf mühim mevzu da hizmet beklentisi öncelik olmalı yerel yönetimlerde de...
“Her şey güzel olacak” ya da “Bir şey değişecek, her şey değişecek” sloganlarına vatandaşın seçim sonrası kendisini fazla kaptırmamasını bunun yerine elini taşın altına koymayı değerlendirmesini diliyorum.
Her şeyi ‘devlet'ten ya da ‘başkan'dan beklememek lazım : )

KUMLUK'TA YEDEK TEDBİR İHTİYACI
Günü birlik turizmimizin gözde bölgesi Kumluk'ta düzenleme çabalarını takdir etmekle beraber, ki yıllardır bunun için yazıp çizdik (ben hala bölgeyi yaz sezonu, özellikle hafta sonu ziyaret etmemeyi seçerek, semtine uğramamaya çalışarak geçiriyorum), bu işin sadece Zabıta ile çözümü zor görünüyor. Otopark parası ödeyen konuklarımız alanda kamp kurma, ateş yakma, konaklama hakkını satın aldıkları düşüncesinden daha etkili bir iletişim ile uzaklaştırılmalı. Ayrıca emniyetin de bölgede daha sıkı, etkin bir kontrol sağlaması ile kurallara misafirlerimizin adaptasyonunu hızlandıracağız önerileri bölge sakinlerinden de yoğun olarak geliyor.
İyi haftalar herkese!

YORUM YAP