XXXXX

Chpnin Şansı

Siyasi partiler kadın ve gençlik kollarını ilçe yönetiminin hedefine katabildiği ölçüde başarılı olur bunun aksini iddia edecek kimseyi tanımıyorum. Siyaset sahnesinde sıkça duyarsınız,  hedefe ulaşma konusunda, kadın ve gençlik kollarının önemine dair söylemleri.
Dün CHP Kadın Kolları’nı misafir ettik. Gülsüm Onur, devraldığı görevin bilincinde. Çalışma arkadaşlarının sözlerinde, gözlerinde samimi şekilde partili sorumluluğunun ışığı var.
Her biri pırıl pırıl. En önemlisi de imkansızlıklar içerisinde özveriyle çalışıyorlar. CHP’nin Silivri’de Kadın Kolları’ndan yana hep böyle bir şansı oldu hatırımda kalan.
Kadınları hep aktif, azimli bir tutum sergiliyor. Referandum en yakın tarihteki örneği.
Dün CHP Kadın Kollarının yanına CHP’nin kadın milletvekili aday adaylarının ne kadar yakışacağını düşündüm. Bu kadınlar kendi başlarına partilerini iktidar yapmak için çalışırken, diğerlerini geçtim kadın olan milletvekili aday adayları onlarla nasıl bir irtibat, iletişim kurdu diye merak ettim. Cevabını ben yazmayacağım, CHP’nin milletvekili aday adayları merak ediyorsa gidip kendilerinden öğrenebilir.
Kadın dayanışması dağları yıkmaz ama öyle kapılar açar ki şaşırıp kalırsınız.
Milletvekili aday adayları da adayları da ilçe yönetimi veya örgüt mensuplarından kendini ayrı bir yere koyduklarında kaybederler. Halkla, partililerinizle bağı kurmak için iletişim profesörü olmanıza gerek yok. Mütevazi, samimi, iyi niyetli, gerçek anlamda partili olmanız yeterli.
Halka tepeden bakan siyasetçi alaşağı olur. Koltuk kazansa bile asla seçmenin gönlüne giremez.
Siyasette halkın menfaatlerini kendininkilerden sonra tutanın kazanacağı hiçbir şey yok.
CHP İlçe Başkanı bence bu konuda üzerine düşen görevi yapmalı. Çünkü örgütü esas alıp bu çerçevede çalışan ile aday adaylığı oyunu oynayanları aynı kefede tutarsa zararlı çıkar.
Devamı 23 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP