XXXXX

CHP’de son durum

CHP İstanbul İl Başkanlığı düzenlediği program ile partinin eski belediye ve ilçe başkanlarıyla, milletvekillerini hizmetlerinden dolayı onurlandırdı. Hizmet madalyalarını CHP'li emektarlar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Sosyal demokratlar arasında bu tarz vefa örnekleri az rastlanır, hatta bu tespiti siyasetin geneline yaymak da çok mümkün. Ama CHP içerisindeki değişimin, bir şeylerin değişmesi gerektiği doğrultusunda hareket edildiğine dair hoş bir düşünce hayata geçirilen.
Yerele dönecek olursak son bir, iki aylık süreçte CHP'nin Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da çok farklı açılımlar içerisinde olduğunu belirtmek gerekir. İster seçim hazırlıkları deyin, isterseniz sarf edilen eleştirilerin dikkate alındığını belirtin Işıklar, halka yakınlık ve bu yöndeki gayreti ile dikkat çeken bir artış grafiği sergiliyor. Muhalefet ile planlar dışındaki tartışma, anlaşmazlık dışında halka giderek, halk için ve halk ile hareket etme çabası son derece bariz. Planlar konusundaki süreci belediyenin çok başarılı yönettiğini söylemek mümkün değil maalesef. Sağlıksız iletişim ve teknik ağırlıklı bilgiler anlaşmazlıkları daha da arttırdı, belirsizliğin verdiği endişeyi korkuya dönüştürdü. Ortalık biraz durulduktan sonra daha sakin bir ortamda, planlar ve itirazlar da daha somut ve net başlıklar altında belirginlik kazandı.
Işıklar, halkın arasına ne kadar çok karışırsa yerel iktidar süreci o denli sağlıklı işleyecek gibi görünüyor!
Bu arada aklıma takılan bir hususu paylaşmak istiyorum; Işıklar'ın, 2014'te CHP'nin İBB adayı olması beklenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile temasları gündemde ara ara yer alıyor. Bu görüşmelerin yansımalarını Silivri'de ne zaman görebiliriz diye düşünüyor insan… Silivri Belediyesi'nin son derece başarılı olduğu sosyal projeleri konusunda yeni atılımlara yönelik beklentiyi atlamamak gerek. Sürdürülenler ile ilgili ilk günkü heyecanın tazelenmesi yönündeki eleştiriler ve tavsiyeler de var bu arada. Örneğin yeni doğan bebeklere belediyenin tebrik anlamındaki hediyesi, cenazesi olanlar belediye başkanının başsağlığı mesajı ve bununla ilgili kalıcı bir simge vs… Silivri Belediyesi insan odaklı hizmet iddiasıyla her anında vatandaşlarının yanında olmayı önemsediğini sürekli işliyor. Ama şu da bir gerçek ki insanlar duygu yoğunluklarını yaşadıkları anlarda yanlarında olanları daha sağlam hafızalarına kazıyor. Acıda ve mutlulukta, varlığını hissettiren bir kurum ve temsilcisi her daim hatırlanacaktır, saygı ve takdir kazanacaktır. Basit yöntemlerle, can alıcı noktalara, uygun maliyetlerle ulaşma konusunda belediye imkanları daha iyi değerlendirilmeli.

HAYIRLI OLSUN!
Silivri'nin en köklü kulüplerinden olan Alibeyspor'da hafta sonu kongre vardı. Ali Tonta, Başkanlık görevini yeniden üstlenirken yönetimde kan değişimiyle, güç takviyesine gidildi. Kulübün listesini görenler, "meclis üyesi listesi gibi” yorumunu yaptı… Hayırlı olsun! Geniş haberi yarın gazetemizden takip edebilirsiniz…

ERKEK BERBERLERLE BULUŞTU
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bayan kuaförlerin ardından dün de erkek berberleriyle bir araya geldi. Sektörlerindeki durumu, Silivri ile ilgili fikirlerini dinledi. Işıklar'ın meslek temsilcileriyle buluşmaları devam edecek.
İyi haftalar!

YORUM YAP