Sevginar Sali

CHP’de fırtına öncesi sessizlik

Dün CHP'deki kongre ve delege seçim sürecine ziyadesiyle dahil olan bir isimle sohbet ediyoruz ilginç tespitlerde bulundu. Örneğin dedi ki “Üçüncü İlçe Başkan Adayı olarak Abdullah Yıldırım'ın çıkması partiye 1,5 ay zaman kazandırdı. Yoksa erken kongre sonucu ilan edilmiş olurdu Mümün Koçoğlu ve ekibi tarafından…”
“Beyaz liste, Kırmızı liste sayesinde Cumhuriyet ve Yeni Mahalle'de delege seçimi kazandı yoksa Sarı liste burada da birinci olurdu…” diye de ekledi.
Zaman kazanmak tabi kongre kazanmak demek değil, o kadar da kolay olmasa gerek. ‘Delegelerin oyuna ipotek, mipotek' muhabbetine kurban gitmesin uyarılarım diye “Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir” dememek için kendimi tutuyorum…
Ama siz kongreden nasıl bir netice bekliyor olursanız olun, olaylara bir de bu bakış açısıyla bakarsanız, eksik, fazla gözden kaçan epey şey fark edersiniz sanki…

AK PARTİ'DE KONGRE TAKVİMİ İŞLİYOR
Kongre süreci sadece CHP'de yok tabi. AK Parti'de de takvim işliyor ama orada herhangi bir heyecandan söz etmemiz mümkün değil ne yazık ki. Yine de bilmek isteyenler olursa yapılan açıklamalara göre; “AK Parti 2023 seçimlerine hazırlık ve 2021'de yapılacak olağan büyük kongre öncesi teşkilatlarda değişime başladı. Delege seçimleri için il ve ilçelerde sandıklar kuruldu. Aralık ayının ortalarına kadar delege seçimleri tamamlanmış olacak. Bu ayın ikinci yarısından itibaren ise önce belde kongreleri yapılacak. Şubat ayında ilçe, ağustos ayında ise il kongreleri yapılmaya başlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın il kongrelerinin büyük kısmına katılması bekleniyor. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ni ise 2021'in ilk ayında yapmayı planlıyor. Yeni teşkilatlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre yeniden şekillenecek. 50+1 barajına uygun teşkilat yapıları oluşturulacak. Partide daha önce görev yapmış başarılı isimlere davet gönderilecek. AK Parti'ye gönül vermiş isimler yer alacak. Eş-dost-akrabalar yönetimlerde yer almayacak.”
AK Parti cephesinden gelen bilgiler karışık. “Kalır” denilen Bozoğlu'nun şimdi de görevi yeni bir isme bırakacağı söyleniyor. Bozoğlu'nun durumu kesinleşmeden Davutoğlu ve Babacan'a kimse meyil etmez diye düşünüyordum, o tarafta da durumlar değişti. AK Parti'den umudunu tümden kesen kesene…
Tüm bunlar üzerine seçimden aylar sonra Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile Mutlu Bozoğlu eşliğinde AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ziyareti pek bir manidar olmuş.
Bozoğlu'nun kalmasını istemeyip de ne yapsınlar : )
(Herkesin farklı sebepleri var da gazetecilik kısmını geçersek, sade bir vatandaş olarak ben de Mutlu Bozoğlu'nun AK Parti İlçe Başkanı kalmasını istiyorum! Biraz daha konu üzerinde kafa patlatırsam gazeteci olarak bile kalmasını isteyebilirim…)
Üçlünün devamında MHP İl Başkanı Birol Gür'e ziyareti ile sanıyorum; Cumhur İttifakı Silivri'de sapa sağlam mesajını almakla yetinebiliriz.

GÜNÜN SÖZÜ
Ahmet Ermiş'i tebrik ediyorum çok sevdiğim bir isimle şahane bir söyleşi yapmış… Süleyman Gencoğlu, Silivri Stadı yeri ve yıkımı konusunda açıklamalarından bir alıntı ile bugünü noktalayalım: “Sosyal medya üzerinden yapılan bazı eleştirileri bende duydum. Zaman zaman hepimiz bu tarz eleştirilere hatta daha ağır söylemlere maruz kaldık. Maalesef bundan kaçış yok. Temsil ettiğimiz makamlar yeri geldiğinde canımızı acıtsa bile oranın hakkını koruyup kollamak yine bizlere düşüyor. Kızıp küserek kenara çekilmek yerine çoğunluğu temsil ettiğimiz fikri ağır basıyor ve devam etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Şimdi o yorumlar ve eleştiriler Belediye Başkanımızın muhakkak canını acıtmıştır. Ama bu ilçenin acil çözüme kavuşması gereken sorunları olduğu gerçeğini ne yapacağız? Vadesini doldurmuş bir stadın yıkılıp yerine daha kapsamlı hem de ihtiyaç olan bir hizmete ev sahipliği yapacak olmasının kime zararı var? Ayrıca Volkan Bey'in haklı gerekçeleri olabilir. Bu millet kendisini Belediye Başkanı olarak seçtiyse ihtiyaçlara cevap vermek ve çözüm üretmesi için değil mi? Bunun için göreve gelen birisine 'yapma' ya da 'yaptırmam' demek haksızlık olur diye düşünüyorum. Ama benim naçizane bir önerimde var. Silivri'yi ortak akılla yönetmek çok önemlidir. Böylesine büyük projelerde en azından biraz olsun fikir terakkisi yapmak ve farklı görüşlerin de fikrini almak gerekir. Yine bildiğini yapsın ama çoklu düşünceyi işin merkezinde tutsun. Ben şimdiden yaptığı ve yapacağı hizmetler adına kendisine teşekkür ediyorum.”

YORUM YAP