Sevginar Sali

CHP’de aday adaylığı heyecanı başladı

CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci, 17 Ekim Çarşamba saat 14.00'da törenle CHP Silivri İlçe Örgütünde aday adaylığı dosyasını İlçe Başkanı Suna Göçengil'e teslim edeceğini duyurdu.
Gazeteci Özgün Deniz Gündüz de bugün saat 13.30'da Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyasını İlçe Başkanına teslim ederek, basın açıklamasında bulunacağını bildirdi.
Perşembe günü saat 14.00'da CHP Belediye Meclis Üyesi Mümün Koçoğlu'nun da belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da son gün, Cuma adaylık dosyasını teslim edeceği tahmin ediliyor.
CHP'de belediye başkan aday adaylıklarının yanı sıra, 19 Ekim'e kadar devam eden başvuru süreci meclis üyeleri ile de ilgili.
Süre bitiminde ilçe başkanlığı tarafından toplu bir değerlendirmede bulunulacağı öğrenildi.
Sanırım CHP açısından aday adaylarını dinlemenin ötesinde Genel Merkezin vereceği kararı bekleme vakti… Neden aday adaylığı kararı aldılar, çıktıkları yol ve hedefleri konusunda ifade edecekleri, toplum nazarında bugüne kadar edindikleri intiba önemli kuşkusuz ancak bir partide kimin aday olacağı hususunda son kararı seçmen vermeyecek, partilerin yetkili mercileri en belirleyici olan. Adayların seçmeni ikna maratonu adaylıklarını garantiledikten sonra birinci plana geçecek, asıl görevlerine dönüşecek.
CHP, diğer partilere nazaran bu defa, yola erken çıktı…
Bakalım süreci niyet ettiği gibi sağlıklı bir biçimde tamamlayabilecek mi!?

YORUM YAP