Şahin Dirik

Çete Savaşları

Bir süre önce Sedat Peker bir video yayınlayarak, Alaattin Çakıcı'nın kendisi hakkında bir şeyler söylediğini dile getirmişti. Peker o videosunda, “Kıymetli dostlarım, son birkaç gündür sosyal medyada, şahsımla ilgili bazı sohbetler olmakta… Sözde Alaattin Çakıcı isimli şahıs şahsımla ilgili bir şeyler söylemiş… Alaattin Çakıcı eski adamımdır… Dostluğu da düşmanlığı da namuslu yapar. Ben onun böyle bir şey söylediğini zannetmiyorum. Ancak bu konu çok konuşulduğu için söylemekte fayda var” demişti. Videodan bir gün sonra ise organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, 16 yıl yattıktan sonra yeni infaz düzenlemesi kapsamında, hükümlü bulunduğu Ankara Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Kendisi, yattığı süre denetimli serbestliği karşıladığı için doğrudan koşullu salıverilme ile tahliye edildi. Tahliyesinde ise onlarca araç konvoy yaptı.

Sedat Peker'in 8 ay önce Türkiye'den ayrılması ve ne zaman döneceğinin bilinmemesi bazı çevreler tarafından “Çakıcı'dan kaçtı” olarak yorumlandı. Sedat Peker'in kısa süre önce yurtdışından yayınladığı videoda, “Evimin açık adresi de her yerde bilinmekte” demesinden sonra ise Alaattin Çakıcı'nın avukatı da adres verdi. Avukat Zeynep Çiftçi twitter'dan yayınladığı mesajında “Müvekkilim Alaattin Çakıcı tahliye edilmiştir. Eski Kırkpınar Güreş Ağası olan arkadaşı Mustafa Altınhan'ın Sarozdaki otelinde inzivaya çekilmiştir. Tüm sevenlerine duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde ise tartışmaya Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş da katıldı. “Güniz Akkuş kimdi?” diye soranlarınız varsa kendisi çetecilikten yargılandıktan sonra polislik mesleğinden ihraç edilmiş ve 3 yıl hapis cezası almış, kendisini “Hanımağa” olarak tanımlayan tehlikeli bir ablamız.

Akkuş yayınladığı videoda Sedat Peker'e adeta ateş püskürdü, son derece ağır ifadeler kullandı. Öyle ki bu ifadelerin çoğu pek yenilir yutulur cinsten değildi. Çektiği videoda “Küçük kızlara uyuşturucu hap içiriyorsun, kadınların görüntülerini çekerek onlara şantaj yapıyorsun, gençlerin eline silah verip kötü işlerine alet ediyor, kullanıyorsun, geleceklerini karartıyorsun, insan vurdurtuyorsun, yetimlerin hakkını yiyorsun” gibi suçlamalar yönelten Akkuş aynı zamanda Peker'e açık açık tehditte de bulundu.

Bana bak Sedat! Sana 10 gün mühlet veriyorum. 10 günlük devamsızlık hakkını kullan. Madem Karabağ'da oturuyorum diyorsun. Biz de inanmış olalım. Delikanlı gibi karşıma çık. Yoksa bir gece ansızın gerçek vatan sevdalı kardeşlerimiz senin ziyaretine gelecekler. Ziyaretine geldiklerinde de sana özel olarak hazırlatmış olduğum biberonu ve emziği, tedarik olarak da bunu (bebek bezi) sana yolluyorum. Sakın çekinme seni bekliyorum 10 gün mühlet veriyorum” ifadeleriyle sözlerine devam eden Akkuş vidoyu internetten paylaştıktan kısa süre sonra Sedat Peker'e çok ağır hakaret ve tehditler içeren bu video izlenme rekorları kırdı, Twitter'da TT listesine girdi.

Tabi ki Peker cephesinden de Akkuş'un bu sözlerine yanıt gecikmedi. Güniz Akkuş'un hakaret ve tehditlerine Sedat Peker'in adamı olduğu iddia edilen Muşlu Erkan karşılık verdi. Muşlu Erkan, Hanımağa'ya, "Bu işler sana göre değil. Sen git, elinin hamuruyla bu işlere karışma. Bayram geliyor, git bayram temizliğini yap. Sen bizim harcımız değilsin. Seni konuşturan, seni maşa olarak kullanan, aslında etek giymeye layık olup adam sıfatında dolaşan ağababaların gelsin, biz her türlü bedeli ödemiş kişileriz" diye seslendi.

Tüm bunlar yaşanırken de Emre Niş isimli bir kişi Sedat Peker'i tehdit etti. Sosyal medyada paylaştığı vidoda “Öyle oradan yok kılıfı takarım, yok onu giydiririm demekle olmuyor. Alaattin Çakıcı'ya gerek yok, ben sana kılıfın kralını giydireceğim burada” ifadelerini kullandı.

Ancak videoyu paylaştıktan çok kısa bir süre sonra sebebi bilinmeyen bir durumdan ötürü anında geri vites yaparak özür videosu yayınladı ve Haddim olmayarak büyüklerimin hakkında ileri geri konuştum. Alkollüydüm. Ağzımdan ne çıktığını bilmiyordum. Söylediklerimin farkında bile değildim. O yüzden Sedat abiden özür diliyorum. Nasıl böyle bir şey oldu ağzımdan çıktı. Kendime yakıştıramadım. Ama Sedat abimizi biliyorum, büyüktür, bizi de affedecek. Kendisini çok seviyorum. Çok özür diliyorum” dedi.

***

Biz böyle şeyleri Kurtlar Vadisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi dizilerde görüyoruz ama gerçek dünyada bunlar var mı hakikaten, yaşanıyor mu? Her şeyi tahmin ederdim de “ağır abi” takılan böyle şahısların sosyal medyadan birbirlerine laf atmalarını tahmin edemedim. Ülkenin mafyaları bile Youtuber gibi birbirlerine diss atıyor. Şaka gibi ama gerçek, evet, bunlar yaşanıyor. Hayır, amaç ne, en çok abonesi olan, en çok beğeni alan, en çok yorum yapılan hepsinin kralı mı olacak, neyin peşindesiniz?

Hepsini geçtim ortam bu kadar ısınmışken ortalığın yangın yerine dönmesi ne kadar sürer diye düşünmeden edemiyor insan. Atışmaların sosyal medyadan gerçekliğe dökülmesi gibi bir durum yaşanabilir mi? Çete savaşları kapıda mı yoksa?

YORUM YAP