Sevginar Sali

Cesurlar hiç korkmaz mı?

‘Cesurlar' ‘korkusuz' olur diye bir kaide yok kanımca… Hatta her insanın korktuğu şeyler muhakkak vardır.
Ve de asıl mesele hiçbir şeyden korkmamak değil, korularınızı yönetebilmek ve üstesinden gelmekte.
Bu süreçte bilgi, beceri gerekli… Bunlar için ise kendinizi geliştirmeniz ve çok çalışmanız lazım.
Hayatın acayip bir dengesi var. İnsanlar şaşırıyor, ama ömrümüz ve ortaya koyabildiğimiz varlık dahilinde içine dahil olduğumuz, yaşamın dengesi asla!
En sistematik yaşamsal erozyon belirtileri aldığımız kadar vermemek konusunda direnince baş gösteriyor… Düzen bozuluyor ama dünyanın değil insanlarınki!
Yaşamın içindeki tüm unsurların uğradığı değişim ve mutasyonlara rağmen dünya direniyor, insanlar akıllanmıyor!
Nasıl geldiysek öyle gideceğiz; her şeyi unutabilirsiniz bunu her daim hatırlamaya özen gösterin! Daha huzurlu ve mutlu olmak adına : )

YILMAZ'IN ANKARA TEMASLARI
Gündemimize dönecek olursak; Belediye Başkanı Volkan Yılmaz iki günlük Ankara temaslarını tamamladı. Bir kısmını paylaştığı bir bölümünü neticeleri itibariyle hayat bulduğunda öğreneceğimiz görüşmeler Silivri adına kıymetli gelişmeler vaat ediyor. Hiç eli boş dönmedi bugüne kadar da, yeni görev hakimiyeti arttıkça daha da değerli kazanımları konuşur olacağımız, şahitlik edeceğimiz kesin.

CHP'NİN AÇILIMI
CHP'nin İlçe Başkanı Berker Esen de yeni konumuna alışıyor… Yaptıkları daha çok ses getiriyor. Ortaya koyduklarınız ne kadar çok etki yaratırsa (olumlu/olumsuz, tabi ki olumlu olması daha makbul de…) o kadar iyi. Onları kazanmak ve desteklerini almak için insanların kendi gündemlerinden başını kaldırıp sizin ne yaptığınıza bakması gerek. Baktıktan sonra doğru mu, yanlış mı bir şey yaptığınıza kendi beklenti ve bakış açılarına göre karar verecekler. Eylemlerini yanlış buldukları, onaylamadıkları kişileri ya kızarak takip edecekler ya da bir daha dönüp de bakmayacaklar bile. Hedef kitlenizdeki kişilerin ilgi kontağında sizinle kalmalı önemli; olumsuzdan, olumluya döndürmek, olumluda kalmalarını sağlamak adına. Siyaset insan kazanma sanatı. Bir yanıyla da çok ince işçilik isteyen bir zanaat!
Melih Yıldız, Bora Balcıoğlu isimleri ve Özcan Işıklar'ın adı yanında Berker Esen'i de CHP Silivri'nin potansiyel 2024 belediye başkan aday adayları arasında sadece ben duyuyor olamam değil mi? Listenin uzama potansiyeli oldukça yüksek : ) Bu da çok tehlikeli bir şey!
Bu arada seçim demişken; Silivri'nin üç belediyeye bölünme çalışması (Gümüşyaka ve Selimpaşa olarak iki merkeze daha kavuşmamız öngörüsü) aldığım duyumlara göre Ankara'da tüm hızıyla devam ediyor! Bitmeyen senfoni dediğinizi duyar gibiyim ama belde belediyelerinin kapatılması için de aynısını söylemiştik. Oldu mu?
Aday potansiyellerine dönecek olursak; sahip olunan bakış açısında göre bir olay veya kişi insandan insana 180 derece değişim gösterir. 180 derece değişen görüşün 360'ı bulması da çok zor bir şey değil : ) Hırslar, kızgınlıklar vs epey ateşleyici fonksiyon üstleniyor bu gibi durumlarda.
***
Onu bunu tartışırız da geldiği, vardığı ve bulunduğu noktaları ilmek ilmek işleyenden insanlar hakkında bir kanıya varırken, küçümsemek yerine biraz gözümüzde büyütmekte yarar var sanki : )
Küçümsenen şeyler için ödenen büyük bedeller meselesi…

Not: Kadın bir ilçe başkanımız daha oluyor gibi bilgiler var kulislerde… Bunu da böylece not düşelim : ) zamanı gelince konuşuruz dahasını…

YORUM YAP