Sevginar Sali

Çavdar mı, Güler mi, Barlas mı yoksa Bozoğlu ile devam mı?

AK Parti'de ilçe kongresi öncesinde ciddi kulis çalışması var.

Mutlu Bozoğlu ile yola devam edilmemesi durumunda Salim Çavdar, Filiz Güler ve Sami Barlas isimleri üzerinde duruluyor.

Çavdar'ın TÜGVA dolayısıyla Erdoğan ailesine yakınlığından kaynaklı şansını yüksek görenler var. Bir süredir de Ankara kulislerine konuyla ilgili yoğunlaştığı konuşuluyor.

Filiz Güler ismi uzunca bir süre zaten ilçe başkan adayları arasında güncelliğini koruyor. Kadın ilçe Başkanı arayışına dair duyumları bir süre önce paylaşmıştım. Partinin tecrübeli isimlerinden ayrıca. AK Parti Grubunun Silivri Meclisinde oluşmasından sonra Grup Sözcülüğünde değerlendirilmesi yine de benim aklıma yatan, gönlümden geçen.

Sami Barlas var bir de… Bozoğlu'nun da desteklediği, hatta Tülay Kaynarca'nın da sıcak baktığı bir isim olarak konuşuluyor. Barlas'ın AK Parti içindeki ağırlığı dışında da malum; oldukça etkili. AK Parti'nin 2024 başkan adayı kim olur diye 100 kişiye sorsanız ilk ikide bu ismi mutlaka söyler size.

İlçe Başkanlığında Mutlu Bozoğlu ile devam edilir mi peki? İl Yönetiminde göreve devam etmesi oldukça makul bir süreç olarak görülüyor kendisi adına, en azından bir süreliğine… Şartlar değişince yeni şeyler konuşmak daha mümkün gibi.

Kimse sormaz ama ben yine de fikrimi söyleyeyim; Sami Barlas oldukça toparlayıcı bir ilçe başkanı adayı olarak görünüyor AK Parti için. Geçmişi bilen, geleceği nasıl iyileştirebileceğini öngörebilecek olan olarak öne çıkıyor. Hem layık görüldüğü başkan adaylığı adına ciddi bir deneyim de kazanmış olur, hazırlık adına mühim adımlar atmak durumunda olur.

AK Parti'nin yerel tasarruflarına çok aklımın erdiğini söyleyemem… Yalnızca 31 Mart sürecine ayrı bir parantez açarak; Genel Merkezin çok da hatalı bir karar verdiğini savunmak sonuç itibarıyla mümkün değil.

Sonuç itibariyle Barlas kendi gibi ve düşündüğüm gibi bir ilçe başkanı olursa, 2024'te belediye başkan adaylığını kimseye borçlanarak almaz, tamamen kendi çabasıyla elde etmiş olur.

Bir yandan Deva, diğer yandan Gelecek, İBB'nin kaybedilmesi AK Parti'de ciddi kan kaybına yol açtı. Acilen ve etkili bir toparlanmaya gidilmez ise varılacak bir hedef kalmaz.

Bakalım AK Parti nasıl bir yol izleyecek, zaman neler gösterecek!

 

YORUM YAP