Sevginar Sali

Çavdar’dan tekzip!


"Gazetenizde şahsıma yapılan iftiralar, şahsımı rencide edici mahiyette olup, toplum önünde beni küçük düşürme amacına matuftur. 2004 ve 2009 mahalli seçimlerinde başka adaylara çalıştığıma dair beyanatların, köşe yazılarının doğru olmadığı, duyumlara dayalı ifadeler olduğu zaten yazılarınızda da belirtiliyor. Duyuma dayalı bu ifadelerin doğru olmadığı, iftira olduğu çok açıktır. Aksi iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu hukukun açıkhükmüdür.

2004 seçimlerinde Silivri'de partime çalıştığıma dair binlerce şahit varken, 2009'da Beylikdüzü'nde partime çalıştığıma dair binlerce şahit varken, üç beş kişinin kendi başarısızlıklarının faturasını şahsıma çıkarmak için böyle mesnetsiz iddialarda bulunması yalandır, iftiradır. Bunu söyleyenler yalancıdır, iftiracıdır.

Ben Silivri'de kimse yokken AK Parti'yi kurmak için gece gündüz çalışan, maddi manevi bütün fedakarlıkları yapan kişiyim. O günden bu güne kadar da AK Parti ve ülke için gece gündüz çalışmaya devam etmiş birine bu iftiraların halel getiremeyeceğini kamuoyunun bilmesini istedim. Bundan sonra da AK Parti için gece gündüz, hiç bir makam ve mevki beklemeden çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini istiyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

***

Tekzibini elleriyle getirip, şekerli kahvesini içtikten sonra teslim eden Yetgin Çavdar’ın açıklaması üzerine daha da bir şey demeyeceğim. Arkadaki yazıyı da Pazartesi günkü sohbetimiz üzerine yazmıştım. Yasal yönden hiçbir yayınlama zorunluluğum yok ama ne yazdıklarımdan ne de savunduklarımdan bir güvensizlik içinde değilim.

Garip bir şekilde de de olayların Çavdar’ın söylediği gibi olmasını içten içe istiyorum aslında… Kararı siz verin beni çok yordu bu mesele… Yine de bitmeyecek, ikna olmayanlarınız olduğunun farkındayım. Şimdilik bir nokta koyalım sadece… Önümüzdeki süreçte konuşmamız gereken çok daha farklı kişi ve beklentiler söz konusu…

***

AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Tahir Sert dün Sanayi Sitesindeydi. Sert’in morali kolay kolay bozulmuyor. Olumlu yaklaşımını ısrarla sürdürüyor. Olması gereken de bu aslına bakarsanız. Kendini hatırlatması ve tanıtma süreci tahmin edildiği gibi adaylığı ile ilgili aciliyet taşıyan konu olarak ön plana çıktı.

BALABAN BUGÜN ANILACAK

Erkin Balaban, ölüm yıldönümünde meslektaşları ve ailesi tarafından Selimpaşa’daki kabri başında bugün saat 11.00’da anılacak.


YORUM YAP