Sevginar Sali

Bugün Muhtarların günü...

Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutlulukla görevlerini icra etmelerini, halka hizmetlerini gerçekleştirmelerini diliyorum… Vatandaş ile devlet yetkilileri arasında köprü vazifesi gören gayretlerinin her daim başarıyla yürütülmesi ve güzelliklerle neticelenmesi dileğiyle…
21 yaşında, köyün ilk lise mezunlarından biri olarak, siyasi kariyeri evvelinde, halka hizmet serüvenine muhtar olarak atılan sevgili babacığım senin de günün kutlu olsun! Her ne kadar o köprünün altından çok sular akmış olsa da : ) muhtarlık döneminde kazandırdığın eserler hala köyde dimdik ayakta...

İYİLERDE KONGRE HEYECANI YÜKSELİYOR
Geçmişte üç dönem Doğru Yol Partisinden Ortaköy Belediye Başkanlığı görevini yürüten Erdinç Tabak, 2009'da belde belediyelerinin kapanması ile yerel yönetim sorumluluğunu noktaladı. Kasım 2018'de İYİ Parti saflarına katılarak “aktif siyasette yeniden varım” dedi ve 2019 Mart yerel seçimlerinden İYİ Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ancak kısa bir süre sonra İYİ Parti'ye katılımına ilişkin “Yanlış bir karar oldu” şeklinde açıklama yaptı ve yerel seçim sürecinde DSP'nin Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci'ye destek olacağını beyan etti. Tabak'ın İYİ Parti'ye geri dönüşü Refik Bek'in İlçe Başkanlığı ile oldu. Şimdi de rakip olacaklar kısmet olursa…
Tabak, kısa bir süre önce ilçe başkan adaylığı niyeti olmadığını açıklarken, ani bir karar ile başvurusunu gerçekleştirdiğini ifade etti.
Hayırlı olsun…

BÜTÇE MECLİSİ BUGÜN
Silivri Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ertelenen 3. Birleşimi 19 Ekim 2022 Çarşamba bugün saat 11.00'da meclis toplantısında gerçekleştirilecek. Meclisin tek gündem maddesi 2023 Mali yılı performans programı ve bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARLIK TEMELİ ATILIYOR
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı Temel Atma Töreni bugün Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın katılımları ile saat 14.00'da Cumhuriyet Mahallesi, Dr.Cemal Kozanoğlu Caddesi, No:43/2 adresinde gerçekleştirilecek.

CHP'DE ÖRGÜT TOPLANTISI
CHP 21 Ekim Cuma günü saat 19.30'da New Center Ünsal Düğün Salonunda düzenlenecek Örgüt Toplantısına tüm üyelerini davet etti. Toplantının gündemi; “Seçime giderken örgütsel çalışmalar ve Aile Destekleri Sigortası” şeklinde açıklandı.

GÜNÜN SÖZÜ
Billur Kalkavan ile gazeteci Mehmet Çalışkan'ın yapmış olduğu röportajdan…
Kalkavan: "Benim gibi sağlıklı birine nasıl uğradı bu hastalık?”
Doktor: “Kent yaşamı, hava kirliliği, baz istasyonları gibi çevresel faktörler” diyor.
Kalkavan: “Bence asıl neden ‘duygusal.' İçime gömdüğüm öfke, üzüntü, kırgınlıklar... Hep vermeye çalışmış, hiç almamışım. ‘Kuvvetliyim' demişim. Oysa bu bir kibir. Orman yangınlarını, hayvanlara yapılan eziyetleri, kadın ve çocuklara uygulanan şiddeti... Çok içselleştirmişim. Oysa duyarlı olmak ile duygusal olmak arasında bir denge var. Dengeyi kaçırmış, kendime zarar vermişim. 'Neşemle aşarım' demişim. Söylemek istediğim çok önemli bir şey var: 'Duygularınıza dikkat edin. Her şeyi siz halledemezsiniz. Çare olamayacağınız şeylere üzülmeyeceksiniz. İçinize atmayacaksınız."

Tüm kayıplarımız için başsağlığı ve yakınlarına sabır, hastalara şifa dileğiyle…

 

YORUM YAP