Sevginar Sali

Bu neyin kavgası?

Silivri Belediye Meclisi Haziran ayı 2. oturumu Cuma günü gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülüp oyçokluğu ile karara bağlayan tek gündem maddesi Çanta Balaban Mahallesi 734 ada 60 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı oldu. Diğer tüm gündem maddeleri oybirliği ile geçti.
Haberinden iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getiren gerekçeleri ayrıntıları ile okuyabilirsiniz. Bir meclis gözlemcisi olarak ben izlenimlerimi özetleyeyim.

Muhalefetin ret görüşü siyasi olmaktan başka tek bir nedenle açıklanabilir o da iktidarın, yani Volkan Yılmaz'ın muhalefete yönelik ikna yeteneği ve haklılığı yerine; gücünü öne sürmesi.
İktidar çok rahat oyçokluğu ile geçirdiği konuyu oybirliğine döndürme şansını kayıp mı etti, yoksa siyasi tepkiye, aynı nitelikte bir cevap verme fırsatını mı değerlendirdi tartışılır. Şurası bir gerçek ki görüşünü savunma hususunda Volkan Yılmaz çok iyi hazırlanmıştı, İmar Komisyon Başkanı Celalettin Yazıcı'nın açıklamaları iktidarın kararı konusunda muhalefetin itirazlarını neredeyse etkisiz hale getirdi.
Her fırsatta devri sabık yaratmak amacı taşımadığını söyleyen ve buna mümkün mertebe riayet eden Volkan Yılmaz'ın geçmiş dönem ile ilgili yanlış uygulama örneklerini elinin altından esik etmemesi karşısında yükselmeye niyet eden muhalefetin irtifa kazanmasına müsaade etmiyor.
Muhalefetin, dilediği gibi yükselmesine engel bir diğer husus; Volkan Yılmaz iktidarının titizliği, düzen ile tertipliliği.

Muhalefeti pek çok karşı çıkış noktasında “Bizim geçmişte yaptığımız yanlışlar, şimdiki iktidarın hatalarına gerekçe oluşturamaz, onlar doğru olanı yapsın...” savunma noktasında getirmek iktidarın kolay elde ettiği bir avantaj. Tıpkı muhalefetin “İktidarın getirdiği konuların %90'a evet diyoruz. Bazılarına da itiraz edelim” demesi gibi.
Muhalefetten bir üyenin, “Aynı görüşteysek Volkan Başkan çok iyi biri. Farklı düşününce hemen geçmiş dosyalarını hazırlatıp önümüze sürüyor…” tespitine yer vermesem içimde kalır…

Volkan Yılmaz ile aynı görüşte olmanın mutluluğu gibi farklı şeyleri savunmanın nasıl bir ıstıraba dönüşebileceği tecrübesine de vakıf olmuşluğum var ne yazık ki! Şunu da net olarak söyleyebilirim ki bu özelliği sergileyen ne ilk ne de son Belediye Başkanımız kendisi. Bugün şikâyet edenlerin bu durumu en yakından bilenler olması başka bir handikapları. Aynı fikirde olmanın mutluluğunu yaşayanlar, ayrı düştüklerinde ıstırabına da katlanacaklar artık yapacak bir şey yok!

Artan iktidar deneyimine rağmen kibir yerine (hiç yok diyemeyiz) sabır hanesinde daha fazla artış kaydeden, öfkenin serin sular cazibesi dururken sükûnetin içinde kalabilmekte muvaffak olan, yılların imar ve plan ‘kurdu' sayılabilecek, geçmişte iki dönem imar komisyon başkanlığı yapmış olan Süheyl Kırkıcı ile çata çat teknik konuları enine boyuna tartışacak birikimi Volkan Yılmaz ne ara kazandı ağızım açık izledim doğrusu.
Daha Haziran ayının ilk oturumunda CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, mecliste genel seçim süreci ile alakalı şu şekilde konuştu: “Kampanya sürecinde CHP Grup Başkan Vekili olarak Başkan Yılmaz'a ilettiğimiz her talebimiz konusunda kendisi bize destek verdi. Hiçbir ayrımcılık gözetmeden her talebimizi yerine getirdi. Teşekkür ediyorum.”
CHP Grup Sözcüsü “Hiçbir ayrımcılık gözetmedi” diyor ki normal zamanlarda bunu sağlamak bile zorken, sözünü ettiği seçim süreci, hem de ne seçim!
Şöyle 4 seneyi aşkın bir zaman dilimini aklımdan geçiriyorum da girdikleri ikili mücadelelerin neredeyse %90'nını kaybeden muhalefet, 10 ay sonra yapılacak seçim ile ilgili nasıl motive oluyor düşünüp kalıyorum…

"Silivri'deki genel seçim sonuçları” mı dedi birileri… Geçenlerde küçük bir yoklama yaptık daha büyüklerini yapanlar da vardır emin olun… 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde 6'si CHP, 2'si TİP, 1 Zafer Partisi, 1'de MHP'ye oy vermiş gruptan 10'u da yerel seçimde (CHP'nin aday kimliğini öğrenme ihtiyacı duymadan…) oylarını Volkan Yılmaz'a vereceklerini belirttiler.
Kimsenin şımarmak veya karalar bağlamasına gerekçe oluşturmak istemem... İster oy vermiş olsun, isterse de oy vermeyecek olsunlar, en kıymetlisi de daha önce vermediği için pişman olanlar, görüşüp, konuştuğum insanlar arasından çok büyük bir çoğunluk Silivri'de çıkan 2019 yerel seçim sonucundan oldukça memnun. Volkan Yılmaz'ın hedefi ‘mutlu' olmaları üzerine biliyorum da çıtayı ne kadar yukarı taşıyabileceği konusunda kimsenin şüphesi kalmadı anlaşılan...

 

 

 

YORUM YAP