Sevginar Sali

Bu anlayışla devam edersek...

İlçe Belediye Meclis toplantılarından sonra artık İBB'yi de yakından takip etmemiz gereken bir döneme girdiğimizin en bariz örneklerini yaşıyoruz son zamanlarda. İBB toplantıları epey geniş bir vakte yayıldığından baştan sona izleyebilmek çok mümkün değil ama Pazartesi günü ne zaman ne olup bitiyor diye aralıklarla canlı yayına dönsem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ya kürsüde ya da açıklama yapıyordu…
Biz ilçe olarak yıllardır İBB'ye bağlıyız da bu kadar belirleyici ve etkin hiç olamamıştık! O zaman da İBB ile aynı siyasi anlayışta değildik, şimdi de değiliz. Demek ki meselenin siyaset ötesi boyutundan da ilerlenebiliyormuş!
Mahalle statüsüne geçirilen ama dönüştürülmeyen köylerimizin biten su indirim hakkının takibini en net ve gür sesle Volkan Yılmaz gündeme taşıyıp, meclisten geçirme hususunda başarılı olurken, yasal mevzuat daha kapsamlı bir mücadele ve takibi gerektirecek belli ki. Aslında Silivri ile birlikte İstanbul'un 5 ilçesini daha ilgilendiren bir konudan söz ediyoruz ama galiba onların belediye başkanları bu mücadelenin bayraktarlığını yapma görevini bizim Başkan Volkan Yılmaz'a devretti!
İstanbul'da 6 ilçede toplamda 33, Silivri'de 6 mahallemizde yaşayanların suyu indirimli tarifeden kullanmaya devam etmesi için İmamoğlu, TBMM'ni işaret etti ve Yılmaz'ın gündeme getirdiği kanun değişikliği nedeniyle İSKİ'nin uygulayamadığı, "İstanbul'daki 33 köyün köy statüsünün 5 yıl daha uzatılarak su faturalarının 1 liradan ödenmeye davam etmesi" önerisine katılmakla birlikte "Kanun değişikliği var. Bu İBB Meclisi'nin değil TBMM'nin konusudur. Beraber Ankara'ya gidelim. Bunu lütfen partileriniz TBMM'de dile getirsin. Bizim partimiz de dile getirecek. Bu haliyle kanuna aykırı bir konuyu burada konuşmayalım" şeklinde konuştu.
Bu iyi niyet karşısında nasıl bir sorun yaşarsak yaşayalım çözüm er ya da geç gerçekleşir inanıyorum…
Dahası; Silivri'nin pek çok sorununa bu anlayış çerçevesinde çözüm sağlanacak ümidim git gide artıyor.
Siyasi baskıların yol açtığı kimi kısır tartışmalar giderek daha da temelsiz kalıyor, hatta yapay temellerinden kurtuluyor da diyebiliriz… AK Parti ve MHP'nin ağırlıkta olduğu İBB meclisinde en ufak bir esprinin bile gerilen sinirleri bu denli kolay yatıştırdığına bakılırsa ileride çok daha güzel şeylere şahitlik edeceğiz.
Siyaseti etik değerler çerçevesinde ve insanlara hizmet sanatı olarak gören anlayışın tabanda karşılaştığı teveccüh birçok önyargıyı parçalaya parçalaya bu dönemde yol alıyor.
Sesimizi daha güçlü duyuran, sorunlarımızın çözümü için kararlılıkla mücadele eden, hak ve hukukumuzu gözetmek adına sözünü, çabası ve emeğini esirgemeyen, konuların takibini azimle, yılmadan sürdüren yönetim anlayışı ile Silivri'nin mutlu olmamasına imkan yok : )

YORUM YAP