Sevginar Sali

Bir taşla, bir sürü kuş!

Taşla, kuş vurma ne ya?! İşte dilimize yerleşen deyim; ifade, tanım… Manası acımasız ve hiç tasvip ettiğim bir içerikte olmasa da meramımı en kolay anlatma yolu; maalesef… Şimdi birileri yine “Ne biçim köşe yazısı yazıyorsun, arızanın not defteri gibi olmuş” diyecek… Gibisi fazla : ))
Neyse mevzuya gireyim bugün gazete 12 sayfa zaten, oku oku bitmez ben bari kısa keseyim…
Genel Başkanın Tarın Politikaları Baş Danışmanı, İl Başkan Vekili ve İl Başkan Yardımcıları Cumartesi günü Silivri'ye bir çıkarma yaptı. Maksat CHP Genel Başkanının Pazar günü ilçemize gerçekleştireceği ziyaret nedeniyle ön bilgilendirme olarak ifade edildi.
Başdanışmanın anlattıklarını özellikle tek tek çözdüm ki mevzuyu anlamakta yalnız kalmayayım… TÜRAM'ı itiraf etmeliyim ki anlamakta yetersiz kalıyoruz. Işıklar'ın çabasını çözümlemek hususunda da… Çünkü biz kendimizi düşünüyoruz o bu safhayı aşmış Silivri ölçeğinde günümüz ve geleceğe bakıyor, hesap parametreleri son derece yüksek ve yetişemiyoruz. Hizmet ve yönetim sürecinde ortaya koyduğu çözümlemeler kimi zaman başarılı, yer yer başarısız. Ama bunun çük büyük bir önemi yok. Hiç hata yapmayan, hiçbir şey yapmayandır. Çok şey yapanın hata kontenjanı da kabarık olur.
O kadar çok anlattı ki ne ara dinlemekten vazgeçmişim bilmiyorum ama TÜRAM adı altında ortaya koyan anlayışa Silivri'nin ihtiyacı var tamam da, Türkiye için acil müdahale konumunda.
Doğal üretimle doğup, yetişen neslin son temsilcileriyiz sanıyorum. Daha henüz sağlıksız gıdalar sonucu genetikleri erozyona uğrayanlar çok az aramızda. Konuyu çok net ve kaçınılmaz olarak acı şekilde idrak ettiğimizde korkarım iş işten geçmiş olacak. Hala hayatta kalmak için ihtiyacımız olana sahipken, olmayışımızı düşünmüyoruz çünkü çok saçma öncelikler gündemimizi doldurup taşırmış vaziyette.
Tarım yeniliklere direndikçe kaybediyoruz…
Tarımdan vazgeçtikçe yok oluyoruz…
Genel Merkez ve İl Başkanlığının bu açık desteği ve morali Işıklar'ın hak ettiği ve de bu dönemde çokça ihtiyaç duyduğu bir katkıydı… Ballı kaderinin armağanı tam zamanında yetişti…
“Genel Başkan Işıklar'ı sildi”, “İl Başkanlığı çizdi” diyenlere geçmiş olsun.
“Silivri Belediyesinin yapmış olduğu ve devamında yapacağı tarım çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bunları parti politikası haline getiriyoruz” diyen bir genel başkan başdanışmanının üstüne söz söyleyecek kadar hadsiz değilim : )

IŞIKLAR, SODEM HEYETİNE BAŞKANLIK EDECEK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 10-13 Ekim 2016 tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek olan 14. Avrupa Bölgeler Şehirler Haftası etkinliği kapsamında SODEM heyetine Başkan Vekilliği edecek. Etkinlik kapsamında Işıklar, yuvarlak masa toplantısında “Mülteci Krizinde Türkiye'deki Belediyelerin Rolü” konusunda Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu üyesi AB Parlamenterleri, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Alper Taşdelen Çankaya Belediye Başkanı, Recep Gürkan Edirne Belediye Başkanı, Mustafa Bozbey Nilüfer Belediye Başkanı, Hayri İnönü Şişli Belediye Başkanı, Zeydan Karalar Seyhan Belediye Başkanı ve Ahmet Deniz Atabay Didim Belediye Başkanıyla birlikte görüşlerini ortaya koyacak.
İyi haftalar olsun herkese : )

YORUM YAP