Sevginar Sali

Bir şarbonumuz eksikti!

Hafta sonu şarbon alarmı ile geçirdik. Silivri'ye ilişkin ‘şarbon' iddiaları da ülkemizde piyasalardaki dolar ve euro'nun dizginlenemeyen artışı gibi; biri hastalığın koşullarıyla uyuşmuyor, diğerindeki artışın ekonomideki şartlarla bağlantısı kurulamıyor. Şubat ayında Sultanköy'den Silivri, Çanta'ya gelen iki hayvan. Biri o zaman kesilip satılıyor diğeri bayramda kesilip Bağcılar'a gidiyor… Bağcılar'da et muhafaza altına alınacakken şüpheleniyor ve araştırmaya gönderiliyor; Şarbon çıkıyor! Çantalı hayvan bakıcısının 7 hayvanı daha var ne onlarda ne de bakımını yapan, evlere girip çıkanlarda şarbon yok! Şarbon virüsü bulaşan hayvanın kısa süre için öldüğü, hayatta uzun süre kalamayacağı söyleniyor!
Olan Çantalı çiftçimize oldu galiba…
Neyse yetkililerin adetidir ortalığı sakinleştirmek ama aradaki boşluklar da göz artı edilecek gibi değil… Siz kendi tedbirinizi alıp, tükettiğiniz etler ve her türlü gıda konusunda hassasiyetinizi koruyun tabi…
İnşallah zararsız, ziyansız bu süreci de atlatırız, kısa sürede… Zaten can çekişen hayvan üreticilerimiz ve çiftçilerimizin hayatlarına daha fazla güçlük katmak olmasın yapılanların sonucu…

İTTİFAK SİNYALLERİ GÜÇLENİYOR
AK Parti'de 3 Eylül 2018 Pazartesi, bugün itibariyle Mart 2019 yerel seçimlere yönelik belediye başkan adayları belirleme sürecinin resmen başladığı açıklandı. Bununla birlikte son genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ile AK Parti arasında sağlanan ittifak olasılığının yerelde de sürdürülmesi ihtimali giderek güçleniyor.
Yani yerele döndürecek olursak konuyu; AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayını belirlerken, bu isme MHP'nin de sıcak bakıp bakmadığına dikkat edecek.
Diğer yandan bu ittifakın daha sağlam bağlar ile kurulması için doğrudan bağların oluşması zorunlu görünüyor. Meclis listeleri bu dönem farklı kıstaslara göre şekilleneceği kesin.

BAŞKAN VEKİLİ BULUT
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar izne ayrıldı. Yerine bir hafta süre ile CHP'li meclis Üyesi Doruk Bulut'un vekalet edeceği öğrenildi.

EYLÜL MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR
Silivri Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu, 3 Eylül 2018 Pazartesi, bugün 11.00'da gerçekleştirilecek.

ZABITA TEŞKİLATI 192 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatımızın kuruluşumuzun 192. Yıldönümü nedeniyle 3 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı alanında çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek.

YORUM YAP