Sevginar Sali

Belki de bir aşevimiz olabilir...

İBB'nin Eylül ayı meclis toplantısında MHP Grubu adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, salgın sürecinde Yüz Yüze Eğitim yerine internet üzerinden öğretimlerine devam edecek öğrenciler ile ilgili yapılan bir çalışma olup olmadığını sorguladı. Devamında İBB'nin bir dizi kampanyası ve bilgisayarı olmayan öğrencilere yönelik eğitim yardım çalışmaları gündeme geldi. Öncesinde var mıydı, MHP'nin sorgulaması üzerine mi gelişti bilmiyorum asıl önemli olan da bu değil zaten. Var olan ihtiyaca yönelik çalışma başladıysa ne mutlu. Yılmaz, bu konudaki sorgulamayı yaparken sanıyorum CHP, İYİ Parti saflarından “Milli Eğitim Bakanına sor” gibi bir takım sataşmalar yükseldi. O da İBB Meclisinde yer aldıkları için muhatabının İBB Başkanı olduğunu ifade etti vs.
Silivri adına aşevi konusuna dönelim…
Söz konusu çalışmanın yöneldiği ihtiyaç Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bilemediniz Ekonomi Bakanlığının konusu olabilir ama bir ilçe belediyesinin de yapacakları var.
Nasıl ve neden mi? Yüz yıllardır anlatılan şekliyle ifade etmek istediklerimi tamamlayayım…
***
Nemrut azgınlığının önünde bir engel olarak gördüğü Hazreti İbrahim'i (ki üç semavi dinin ortak atası ve peygamberidir) ateşe atarak cezalandırmak ister. Meydanın ortasına dev bir ateş yaktırır.
Ateşi gören canlıların tümü etrafa kaçışır. Ancak bir karınca müstesna. Ağzında bir damla su ile bir karınca devasa ateşe doğru telaşla koşturur.
Onu gören bir başka karınca “Nereye böyle telaşla” diye sorar. Karınca “Duymadın mı Hazreti İbrahim'i ateşe atacakmış Nemrut” deyince. Diğer karınca alaycı bir ifadeyle, “Ateşi görmedin herhalde. Kocaman bir ateş. Kaçmaktan başka çare yok. Ağzındaki bu bir damla su ile mi o ateşi söndüreceksin” der.
Bizim karınca, “Hiç olmazsa yönümüz belli olsun” diye karşılık verir.
***
Herkes payına düşeni alsın…

TOPLU TAŞIMADA YOLCU SIKINTISI

Birçok şikâyet telefonu alıyoruz, minibüslerde ayakta yolcu almak yasak biliyorsunuz. Buna rağmen bazı vatandaşlar böyle bir durumda şoförleri uyardıklarında “O zaman taksi ile git minibüse binme” yanıtını aldıklarını söyleyerek tepkilerini dile getirdi.
Virüs sadece kurallara uyma konusunda hassasiyet gösterenlerin sorunu değil; belki de daha az onların. Yolculardan böyle bir ikaz geliyorsa bunun hepimizin iyiliği için olduğu bilinci ile hareket etmek gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.
Evet, ekonomik kaygılar da hat safhada ancak sağlık sorununu çözmeden o kısmı hiç halledemeyiz. Şimdilik öncelikle sağlık ve kurallara, tedbirlere sıkı sıkıya uymak önceliğimiz olsun.
Ve hoşgörü ile hareket ederek, birbirimizi anlamak için bir tık daha fazla çabaya ne dersiniz?
Yürüyüş mesafesi sınırlarınızı da imkânınız varsa zorlayın… Hava hala müsaitken rahat bir ayakkabı ve uygun kıyafetle toplu taşıma yerine ‘tabana kuvvet'e yönelmenin saymakla bitmeyecek birçok yararı var hatırlayın.

YORUM YAP