XXXXX

Beklenen Oldu

BEKLENEN OLDU
Kırat, Türkiye ve Silivri’de bir türlü beklenen çıkışı yakalayamadı. Bu sürece ilişkin umut besleyenler de tek tek DYP/Demokrat Parti ile yollarını ayırmayı seçti.
Ahmet Maşalacı’nın oğlu Emrah Maşalacı’nın, Demokrat Parti Silivri İlçe Teşkilatı’ndan gerçekleşen toplu istifaların ardından AKP ile meclis üyesi pazarlıklarına giriştiği söylentisi kulislerde yankılandı.
Pazarlık göreceli uzun ve anlaşılan sıkı sürdü, atılan üyelik imzasına bakılınca sonuca varıldı.
Genel seçimler öncesinde tüm siyasi partiler gibi AKP de ne kadar fazla insan kazanacağına bakacak tabi.
Genç Maşalacı’ya yeni partisinde başarılar, 2. Maşalacı’nın AKP’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Aldığım duyumlara göre Emrah Maşalacı, AKP’ye geçişini milletvekili aday adaylığı ile taçlandırmaya hazırlanıyormuş.  Bana düşündürdüğü şey;  Ağır ol da molla desinler! (Sözün çeşitli anlamları var yanlış bir algıya yol açmamak için kullandığımı yazıyorum: Ağır ve az konuşan insan daima saygı görür anlamındadır.)
Maksadım gençlerin siyasi heveslerini kırmak değil ama bir hareket yeri ve zamanında yapılmayınca çok saçma bir durum oluşturabilir.

SİLİVRİSPOR’DA
İSTİFA ŞOKU
Çarşamba akşamı gazetemiz yayına hazırlandığı son dakikalarda haber merkezine düşen faksta “Gördüğüm lüzum üzerine Silivrispor Kulüp Başkanlığı’ndan istifa ediyorum” yazıyordu. Altındaki imza tabi ki Mustafa Saral’a aitti. Gün içerisinde Kulübe uğramıştık herkes gayet sakin ve huzurluydu. Kaldı ki hafta sonu oynanan maçla Silivrispor grup liderliğine yükselmiş moraller yerindeydi.
İstifayı ilk etapta milletvekilliği adaylığına yorduk. Ne de olsa hafta başından bu yana bu sürece ilişkin istifa haberleri ardı ardına geldi.
Haberi bir gün beklettik kulübün yıpranmamasını düşünerek. Saral, yönetimle yaşadığı bir anlaşmazlık sonucu ani bir kararla istifa kararını vermişti. Dün kendisiyle yaptığımız görüşmede, “İstifa kararımı yönetime sundum. Kabul etmek veya etmemek onların elinde” dedi. Bunu kulübün başında kalması ile ilgili açık bir kapı olarak algıladım.
Bu kadar sıkıntıya göğüs gerdikten sonra anlık bir kızgınlıkla alınan istifa kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Silivrispor yönetimi ve başkanının taşıdığı sorumluluk, hafife alınamaz, alınmamalı. Kişisel ve iç sorunlar kulüp menfaatleri için aşılabilir, aşılmalı…

ON ŞEY İÇİN
ZAMAN AYIR...
1-Çalışmak için zaman ayır. Bu başarının bedelidir.
2- Düşünmek için zaman ayır. Bu zihnin kudret ve kuvvet kaynağıdır.
3- Eğlenmek için zaman ayır. Bu dinlenmenin ve genç kalmanın sırrıdır.
4- Okumak için zaman ayır. Bu bilginin temelidir.
5- İbadet için zaman ayır. Bu yücelmenin yolu ve ruhun yıkanmasıdır.
6- Başkalarına yardım ve arkadaşlarınla sohbet için zaman ayır. Bu saadetin kaynağıdır.
7- Sevmek için zaman ayır. Bu hayatın neşesidir.
8- Hayal kurmak için zaman ayır. Bu ruhu yıldızlara eriştirir.
9- Gülmek için zaman ayır. Bu hayatın yükünü hafifletir.
10-Plan yapmak için zaman ayır. Bu, ilk dokuz şeyi yapabilmek için zamana sahip olmanın sırrıdır...

YORUM YAP