Bay “X”

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk milyon dolarlık yatırım yaptığı platform için geleceğimize yön verecek kararların altına imzasını atmaya devam ediyor. Mavi tık sahibi olmayı paralı hale getiren Musk akabinde platformun logosunu değiştirdi. Şimdilerdeyse kullanıcıların birbirini engellemesini ortadan kaldırmaya yönelik son hazırlıklarını yapıyor. Bu arada, logo değişikliği özelinde tüm dünya kuş simgesine alışmıştı. Kuşu kaldırdı yerine X harfini getirdi. Yapılan bu değişiklikse dünyada çok konuşuldu ve konuşulmaya da devam edeceğe benziyor. Tüm dünyanın konuştuğu bu durum karşında Elon Musk'un ‘X' harfine olan özel takıntısını, kafasında tasarladığı X'li yeni dünya düzenini ve hayatımıza nasıl etki edeceğini köşeme taşıdım.
Elon Musk'ın X harfine takık olduğu bilinen bir gerçek. Bu takıntısını anlamak içinse çok uzak bir tarihe gitmemize gerek yok. Tarihin sayfalarını biraz geriye sarmak yeterli olur. Siz kıymetli okuyucularımızı öncelikle 1999 yılına götürmek istiyorum. Hadi gelin büyük resmi görmek için önce parçalardan başlayalım ve akabinde birleştirelim. Bu an itibariyle de Elon Musk'un ismini Bay X olarak, yazımıza özel, değiştiriyorum.
Bay X öncelikle 1999 yılında x.com adıyla bir web sitesi kuruyor. Oradan kazandığı parayla dünyanın en büyük ödeme sistemlerinden biri olan PayPal uygulamasını satın alıyor. Akabinde bu uygulamayı satıp dünyanın en büyük elektrikli araç şirketi olan Tesla şirketini kuruyor. Uzaya turist göndermeyi ve Marsa koloni kurmayı amaç edinen Space X şirketini kuruyor. Ülkemizde dahil olmak üzere diğer ülkelerle iş birliği yaparak uzaya araç gönderiyorlar. Onun haricinde internet sistemini globalleştiren uydu sistemlerine sahip. İnsanlığın yani bizlerin geleceğini tasarlıyorlar. Yakın zamanda da X.ai şirketini kurdu. Bu şirkette yapay zekâ üzerine önemli çalışmalar yapıyorlar. Onun haricinde ‘Nöron X' projesi var mesela. Nedir bu diye soracak olursanız şayet insanların beynine çip takma projesi diye yanıtlarım sorunuzu. Bu proje kapsamında 5 saat gibi kısa bir sürede veriyi hafızamıza yükleyebiliyorlar. İstediğimiz herhangi bir dili kolaylıkla öğrenebileceğiz mesela. Planları bu yönde. Yakın zamanda tüm insanlığa yayılıp yayılmayacağını uygulamada göreceğiz fakat bazı ülkelerde deri altlarına çip takmaya başladı bile.
Bu arada Bay X oğluna bile isim koyarken eyalet kanunlarını içe sayarak X harfiyle isim koyuyor. O kadar takıntılı biri yani. Oğlunun adını merak edenlere hemen söyleyelim adını: ‘X AE- A-12'. Oğlunun adını bu şekilde koymasının da arka planda bir nedeni var diye değerlendiriyorum. Aklında planladığı şeyse ‘Tek dünya' düzeniyle bağlantılı. Ki fark ettiniz mi bilmiyorum ama sokak isimleri bile artık ülkemizde rakamlarla yani dijital bir şekilde oluşturulmaya başlandı. Zira dijital dünyada harflerden ziyade rakamlar var. Bay X kendi kafasındaki dünyayı kurgularken de 2000 doğumlu oğlunun isminde bile rakamları ve harfleri kullanarak dünyaya mesajını vermiş oluyor aslında. Yine üzerinde duracağım üzere tek dünya düzeninin konuşulduğu şartlarda Bay X'in bu dünyanın liderliğini istediğini söylemek yerinde olur. Ki ‘X' özelinde yaptığı tüm hazırlıklarda bunun bir işareti niteliğinde. Yaptığı hazırlıkların bazılarını yukarıda okuyucularımız için paylaştım. Aslına bakarsanız Bay X'in kafasının içi 50 yıl ileriye doğru o kadar dolu ki bu yazımı kaleme alırken kafasının içindekileri bir sayfada toplamamı zorlaştırıyor. Aslına bakarsanız 21.yüzılın ‘tek düzenli' dünyası sadece Bay X'in gündeminde değil. Kendisinin yaptığı şey başta Amerikan kongresinde üzerinde durulan konular olmak üzere dünyada konuşulanlar özelinde kafasında projeler kurup hayata geçirmek. Kendi vizyonunu işin içine katması da işin bir nevi süsü. Bay X'e kısmet olur mu bilinmez ama kendi kafasında kurduğu ‘tek düzenli' dünyanın lideri olmayı hayal ettiğini/planladığını tahmin etmek zor değil. Bunu ise Twitter'ı yeni adıyla X'i süper uygulamaya çevirerek tüm hayatımızı içine dahil ederek yapacak. Demedi demeyin.
Bu yeni dünya düzeninde dışarıda kafeye gittiğinizde veya alışveriş yaptığınızda X uygulaması üzerinde ödeme yaparken yeni dünyanın düzenini iliklerimize kadar hissedeceğiz.
Köşe başındaki simitçiden simit alırken bile nakit paraya ihtiyaç duymadan QR kod okutarak yeni düzene alışmış olacağız. Yanınızda cüzdan falan taşımayacaksınız yani. Bu düzene yavaş yavaş geçmeye başladık aslında. Ama Bay X'in X platformuyla bu sistemin içine otomatik olarak dahil olmuş olacağız. Kulağa hoş geliyor dimi? Bunun yanıtı evet olmakla birlikte aslında bir o kadar da tehlikeli çünkü yaşantımız anlık olarak takip edileceği için bir sonraki aşamada insanlık kendi özelinde sınıflandırılmaya başlanacak. Günler birbirini kovaladıkça da yaptığınız harcamalara göre hayatın içinde belli şeylere sınıflandırılma kapsamında bireysel olarak ulaşmanız engellenecek. Hayatımız kolaylaşırken bir yandan da yeni dünya düzeninin kölesi haline gelmiş olacağız. Nitekim insanlık daha da fazla tüketmeye zorlanacak. Daha fazla harcama yapacağız. Bir o kadar da kıtlık hali bizlere yaşatılıp insanlık belli bir seviyeye kadar yok edilecek. Tıpkı Kovid zamanı insanlığın yok edilmesi gibi.
Resmi rakamlara göre dünya genelinde 6.9 milyon kişi kovid yüzünden hayatını kaybetti. Fakat resmi (bize gösterilmek istenen) kaynaklar yerine farklı kaynaklara ulaştığınızda bu rakamın 17-26 milyon arasında değiştiğini görebiliriz.
Onun için siz siz olun yeni şeylere kendinizi entegre ederken bir kere daha düşünün.
Yoksa kendi özelinde hayat kolaylaştırıcı olarak gözüken yeni düzenin kölesi olmak kaçınılmaz olur.

YORUM YAP