Sevginar Sali

Başka türlüsü mümkünmüş…

Hepimizin ya bir işi ya de belli sorumlulukları var. Lokantada aşçı olan günlük 6-7 çeşit yemek çıkarmak zorunda, öğretmen ders programındaki saatlerde eğitim görevini ifa etmek durumunda vs. Bunun dışında aşçının da öğretmenin de hayatı kendisine aittir. Görevi ile hayatı arasında bir sınır vardır.

Belediye Başkanı hiç de kasmayabilir ama ender görünen ve inanmakta güçlük çektiğimiz adeta 7/24'lere de genişletebilir mesaisini.

Dönüp bakıyorum da, ilk dönem asabiyle ve partisel nedenlerle rehavet şansı oldukça düşük olmasıyla beraber, iki yıla yaklaşan süreçte, alışılagelmişlerimizin ötesinde ‘başka türlüsü de mümkün'ün ispatı Volkan Yılmaz'ın belediye başkanlığı…

Üst yapıdan, yerel yöneticilerin, yerin altında olmasından dolayı görülmeyip, eziyet ve maliyet fazlalığından, pek yanaşmadığı alt yapı çalışmalarına kadar, hükümet, İBB ve belediye bütçesinde imkanları şahsi çabaları ile de arttırarak kazandırılan yatırımlar dikkat çekici.

Demem o ki ‘başka türlü' bir siyasi duruş, yöneticiliğin mümkün olduğunu ispatlamak üzere Volkan Yılmaz.

Şahsi konforu ve menfaatleri, siyasi kayırmacılıklar, göz boyayarak iktidar gücünü kullanmak var bir de onu halkın ihtiyaçlarını karşılamak, kamu yararına hizmet etmek, siyaset algısını iyileştirmek yolunda değerlendirmek.

“Şans eseri geldim bir daha denk gelmez” mantığı ile hareket edip sonunu düşünmeden, har vurup harman savurmak var bir de kazanılan zaferin, halkın gösterdiği teveccühün sorumluluğunda, altını doldurarak sağlanan başarıyı sürdürmek yaklaşımı…

Siyaset özveri işi ama öyle böyle değil, kendinizden vazgeçmenizi gerektirir bir noktada… Kendinize uzak, herkese yakın olmak zorundasınız. Öyle bir ateş çemberi ki koşturmaktan ayağınıza vuran ayakkabıyı hissetmeyip, karşınızda yalınayak koşan çocuğa bir çift pabuç giydirmenin peşine düşersiniz.

Toplumun tüm kesimlerine sirayet eden yozlaşmada siyasetteki güven ve itibar kayıplarını, umutsuzluğu tersine çevirmek, farkındalık yaratmak tam bir adanmışlık gerektiriyor.

Yani Yılmaz'ın başardıkları hiç kolay olmuyor; kimileri için bolca sosyal medya paylaşımı ve renkli fotoğraf karesi olarak küçümsenen şey çok farklı bir olay aslında.

Bu sürdürülebilir bir şey mi? İşleri yoluna koyduğunuzda kendinizden çok büyük fedakârlıklar yapmak zorunda kalmazsınız bir ihtimal. Hizmet kalitesi ile karşılanan toplumsal ihtiyaçlar nefes aldırır mı? Olasılık dahilinde…

“Büyük fedakârlık vefasızlık getirir” derler, bunu da unutmak mı lazım acaba…

İşin başını gördük, sonunu şimdiden tam olarak bilemeyiz ama ‘Nasıl başlarsa öyle devam eder'i, ister batıl inanç deyin isterseniz de başka türlü açıklayın, düşünebiliriz.

MHP Silivri'de ‘denge' faktörlüğü hususunda muhalefette önemli bir tecrübe ve başarı ortaya koydu. İktidarda da bunu devam ettirebilir pekala…

İyi haftalar herkese…

YORUM YAP