XXXXX

Başımız Sağ Olsun


Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde birliğe yapılan saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah’tan Rahmet, ulusumuza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin kanıyla ödediğimiz bedellerin sona ermesi için kendi içimizde sürdürülen kavganın sona ermesi şart. Tıpkı kan kaybını durduramadığımız bir yaralının iyileşmesini beklemek, istemek gibi bir şey. Koltuk savaşları, en azından ülke bütünlüğümüzün, insanlarımızın güvenliği sağlanana kadar kesin olarak sonlandırılmalı.

EREL KONUSUNDA
UZLAŞMA
Geçtiğimiz haftaya nokta koyarken, CHP İl Yönetimi’nin Başkanlığı’na Berhan Şimşek’in atanması ile başlayan yeni yönetimin Silivri yansımasına değindik. CHP Silivri Örgütü’nün, il yönetiminde İlçe Sekreteri Hüseyin Şahin’in yer alması ile ilgili kulis çalışmalarına karşın belediye kanadının Nursel Erel ismini önerdiğini yazdım.
Bu sürecin iki taraf arasında yeni bir krize neden olması beklentisinin aksine aldığım bilgilere göre uzlaşma kısa sürede sağlandı. Anlaşılan kriz çıkarma kadar bunların çözümünde de söz konusu kesimler uzlaştı. Son durum itibariyle; CHP Silivri İlçe Örgütü de Belediye yönetimi de Nursel Erel’in İl Yönetiminde yer alması konusunda fikir birliğine vardı.
Hüseyin Şahin, “İl yönetimine girmek gibi bir talebim yok. Partimin uygun gördüğü her görevde çalışırım” derken, Nursel Erel’in destek için CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci’nin kapısını çaldığı edinilen bilgiler arasında.
İstanbul’un diğer ilçelerine nazaran daha az bir nüfusa sahip oluşumuz yıllardır il yönetimlerine Silivri’nin temsilci göndermesi önünde engeldi. Önce AKP İl Yönetimine Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan girdi. CHP’nin önünde duran süreçte, İstanbul İl Başkanlığı’na Silivri’den temsilci gönderme başarısını takip edeceğiz.
Silivri, nüfus açısından arayı henüz kapatmamış olsa da yüzölçümü ile stratejik bakımdan İstanbul’un her açıdan önem teşkil eden bir ilçesi. CHP, geçmiş zamanda “Silivri nasıl olsa bizim” anlayışından sıyrılarak, ilçemize her koşulda sahip çıkması gerektiğini fark etmiş olmalı.
Bu vesile ile gerek Silivri’nin CHP açısından önemi gerekse örgüt ile belediye yönetiminin işbirliğinde hedefe yüründüğünde elde edilecekleri görme imkanımız olacak.

EMNİYETİN KARARLILIĞI
Bir süredir özellikle çevre sakinlerinin tepkilerine neden olan işletmelerin verdiği rahatsızlık gündemdeydi. Biz de yazdık çizdik, belli bir süre ortalık sakinleşti. Ama denetimlerde sürekliliğin esas tutulması gerektiği bir kez daha kendini hissettirdi. Silivri, son dönem emniyet açısından çok şanslı. Emniyet teşkilatının asayişin sağlanması konusundaki kararlılığın yerini başka hiçbir şey tutamaz. Her türlü hak ve hukuku suiistimal, yasakları çiğneme, yasaları kenarından dolanma üzerine zekamızı geliştirdiğimiz için, yetkililerin denetimlerine kaçınılmaz olarak ihtiyaç duyuyoruz.

İNTİHAR
Silivri’de, Kasaplar Sokak’ta emlakçılık yapan Salih Akdere (44), kendini asarak hayatına son verdi. Akdere’nin intiharı ailesi ve yakınlarına büyük üzüntü yaşatırken, kendisine Allah’tan Rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

İyi haftalar!

YORUM YAP