Adil Sirkecioğlu

AT İZİ, İT İZİ...

Başkomutan ülkenin üzerinde oynanan oyunları değerlendirdiği konuşmasında “At izi it izine karışmış” dedi. 2016 Türkiye'sini bundan daha iyi özetleyen başka bir söz olamaz. Acı gerçek ama maalesef öyle. Acilen it izlerinin yok edilmesi gerekiyor ki, başkomutanın sözlerini emir kabul eden vatan sevdalıları yürüyecekleri yolu görebilsinler. Olmadık insanların, akla hayale gelmez suçlamalarla muhatap olanların varlığı vicdanları rahatsız ediyor. Bu durumu organize eden itlerin etkili ve yetkili konumlarını devam ettirmeye çalışmaları ise kahrediyor.
Abisi, kardeşi, damadı, yakın akrabaları FETÖ örgütü üyesi ve bölge sorumlusu insanların utanmazlığını ibretle izliyoruz. İyi niyetli olduklarını düşünmem için mahcubiyetlerini görmem, hissetmem gerekiyor. Tam tersi suçlu ama aynı zamanda çok güçlüyüzün bütün örneklerini sergilenmekten çekinilmiyor. Eziklik ve masumiyetlerini beklerken akrabalarını temize çıkarma gayretleri içinde şehidime hakaret ve aşağılama söz ve davranışları affedilemez noktalara ulaştı.
Çarşamba günü bayramdan önce son yazımı okuduğunuzu düşünmüşsünüzdür. O niyetteydim. Son yapılan yönetim kurulu toplantısındaki yaklaşım tekrar yazmaya mecbur etti. “Maksadını aşan sözler ettik”, “Büyük hataydı”, “Sohbet çığırından çıktı, hesap edemediğimiz anlamlar çıkarıldı” pişmanlığı ve yaklaşımı beklerdim. Kuyruğu dik tutma gayretleri, kafalarına kakılmayı, yüzlerine tükürülmeyi çok ama çok gerekli kılıyor. Şehitlerimize hakaret edildi, kemikleri sızladı tartışması ve ayıplanması lazımdı. Ama birileri “Bu sözleri kim sızdırdı, Adil Abi'ye kimler yetiştirdi?” arayışına girmiş. Birileri sızmak, sızlanmak, sızdırmak, sızıntı olmak bizim tekelimizde; başkaları yaparsa büyük suçtur havalarında.
Şanver lakaplı aşağılık her devirde tetikçiliğini yapacak bir efendi buldu kendine. Sızıntı okuya okuya içimize sızmış bir hain oldu. Memleketinden hain, uşak, kanı bozuk çıkmaz ama bu aslını bile inkar eden adam olmanın doktorasını yaptı. Fakat bitti; son olayda dibindeki ayakyoluna yetişemedi, cami duvarına yaptı. Çekirge her devirde, her dönemde zıpladı ama artık zıplayamayacak. Bu güne kadar hiçbir efendisi şerefsizlik yapmamıştı. Son efendilerinin ne yaptığını bile anlayabilmiş değil zavallı.
Bilinmesini isterim ki Adil Abi'nize bilgi akışını hiçbir şekilde engelleyemezsiniz. Yazmadığım o kadar çok konu var ki bilseniz küçük dilinizi yutarsınız. Engelleme yönündeki çabalar bilgi akışını daha fazla çoğaltmaktan başka fayda sağlamaz. Bana geri adım attıramayacağınıza göre akıllı olacak; köpeklik, hainlik, yalamalık yapmayacaksınız.
Genelge yayınlayan genel başkan yardımcısı “Örgüt üyelerini biz partiden zaten temizledik” demiş. Söylediklerine kendi bile inanmıyor. Yetmezmiş gibi eklemiş. “İsimsiz ihbarlar geliyor, asıl onları araştırıp partiden atmak lazım” diye buyurmuş. Şehidime tinerci diyenlerle aynı partide olmak bana ağır geliyor. Görevli Yazıcı normal kabul ediyorsa beni partiden atabilir. Dua bile ederim. Başkomutanın “At izi, it izi” sözlerinin benim için de H. Yazıcı için de geçerli olduğunu düşünüyorum. İt izleri belirgin ve görünür haldeyken, görmezden gelmeyi dava adamı yaklaşımı içinde göremem affedemem.
Bayram yaklaşıyor. Görevli ve sorumlu olanlar aldıkları göreve layık olmaya çalışsalar cennet vatanımda tam bir bayram havası yaşanacak. Ne yazıktır ki adalet terazisinin ayarı bozuldu. Ayarı tutturmak için safraların atılması gerekiyor. Bunu sağlayacak olanların vicdanı hür, beyni hür, kalbi adil olması özlenen gelişme. Epeydir tersi örneklerle yaşamaktan bıktık artık.
Bayram nedeniyle asılan bayram kutlamalarına dikkat ettim. O konuda bile tam bir kargaşa yaşanıyor. Ey siyasiler, ey başkanlar “bayramımızı kutluyorum” denmez. Çok zorlama, Türkçeyi bozma gayreti olarak görüyorum. “Bayramınız kutlu olsun” sözü her türlü iyi niyeti barındırır. -nızı eki yerine -mımızı gelirse bayram daha çok sahiplenme olmadığı gibi, birilerini ötekileştirme gibi bir sakıncası var. Bölme gayreti içinde olanların ekmeğine yağ sürmeyelim lütfen!
Bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Bilhassa İslam Alemine, islamı savunanlara akıl, fikir, vicdan, adalet ve huzur vermesini istiyorum. İnşallah hainlerin ve hainliklerin azalmasını sağlar.
Bayramda bayram gibi kalın.

YORUM YAP