Sevginar Sali

Arkaz’dan sağlık ve siyaset değerlendirmeleri

Hayati Arkaz uzun yıllar bölgede siyaset yaptığını ifade ederken, 19 yıldır nasıl yollarımız hiç kesişmedi diye düşündüm kaldım! Bütün toplantılarını ‘yemekli' yaptıysa katılmam nasip olmamış demek ki! Ya da katıldıklarımdan aklımda kalan bir şey yok. Neyse dönelim dünkü basın toplantısına…
Çiftçilerin doğal afetten zararlarının giderilmesi ve üretimlerinin geliştirilmesi, salgın ile mücadelede gelinen nokta ve yerel siyaset; malum MHP'li bir belediye yönetimimiz var ve birinci yılını doldurdu… Arkaz'ın basın toplantısında gündem bunlardı.
Toplantıya bir noktadan sonra MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın da eşlik etti.
Çiftçiliğin geliştirilmesine yönelik MHP Milletvekilinin tespitlerine karşı çıkacak bir durum yok tabi. Söz konusu yararlı düşüncenin realize edilmesi gerekiyor. Bunun için en önemli itici güç kuşkusuz Ankara'ya gönderdiğimiz temsilcilerdir.
Salgın konusunda Arkaz'ın söylediklerine hiç sorgusuz sualsiz katılmak istiyorum. Sonuçta kendisi bir doktor ve bu salgın ile yaşamaktan yeterince gına geldi hepimize.
Volkan Yılmaz'ın 1 yıllık Silivri Belediye Başkanlığı performansına yönelik de Arkaz'dan övgü dolu, destekleyici sözler geldi.
Cumhur İttifakından son derece emin konuşmaları aklıma takıldı yalnız!
Hiç mesela Cumhur İttifakı adına bölge milletvekillerimizden bir biraradalık veya ortak çalışma görmedik nedense şimdiye kadar!
Sonra Arkaz'ın, Silivri Belediye Meclisindeki AK Partili meclis üyelerinin grubuna dönüşünden de haberi olmadığı ortaya çıktı. Partili Belediye Başkanının gündemini çok da yakından takip etmediği izlenimi iyi olmadı kanımca.
“Cumhur İttifakının ne tabanında ne tavanında bir sorun yok uyum içinde çalışıyoruz” derken Arkaz daha inandırıcı olmak için eksikliklerini tamamlamalı...
Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de bir yıllık görev süresine ilişkin soruya, “Siyaset yapmayı bıraksın belediye başkanlığı yapsın daha iyi olur. Başarılı bulmuyorum” yanıtı da toplantının öne çıkan başlıklarından biri oldu.
Özetle Arkaz politik söylemlerden özenle kaçınırken toplum yararı ve sağlığı odaklı değerlendirmelerini içtenlikle medya mensuplarıyla paylaştı. Medya mensuplarını onurlandıran ifadelerini de es geçmeyelim, nadiren başımıza gelen hoşluklardan ne de olsa!
Her ne kadar siyasi kimliği ile beyanatlar veriyor olsa da o bir hekim ve pandemi dolayısıyla belirttiği “Salgın enfeksiyonlar büyük şehirleri sever” tespitine dikkatinizi çekerken hijyen ve sosyal mesafeye özen göstermeye devam etmemiz gerektiğini önemle hatırlatıyorum.
Salgında en ön saflarda görev yapan sağlık çalışanlarının emeklerine işaret edip, hayatını kaybedenlere saygısını belirten Arkaz'ın “Virüsü yeneceğiz ve bu sorun ortadan kalkacak” sözlerine kocaman bir inşallah diyorum.

YORUM YAP