Sevginar Sali

Aradaki fark!

Silivri Belediyesi bu yıl, ilçe sınırlarımız içindeki 2023 üreticiye 2023 paket yerli Ayçiçek tohumu dağıttı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 681 üreticiye (il genelinde), 1.152 torba yağlık Ayçiçeği tohumu dağıtacak.
Yani İBB, Silivri Belediyesinden iki kat daha az üreticiye, iki kat daha az Ayçiçek tohumu ulaştıracak.
Silivri Belediyesi'nin bütçesi 1 Milyar 348 Milyon TL, İBB'nin ki 155 Milyar (iştirakler ile birlikte 318 Milyar gibi bir rakam çıkıyor ortaya…) İştirakleri karıştırmadan söylemek gerekirse yaklaşık olarak 118 kat daha büyük bir bütçe ile İBB, Silivri Belediyesi'nin iki katı daha az Ayçiçek tohumu dağıtabiliyor!
“Az veren candan, çok veren maldan” deyip de konuyu geçiştirebiliriz.
Ancak önemle üzerinde durmamız gereken asıl farkın altını çizmek mutlaka gerek. Üreticilerimize Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan Ayçiçek tohumu sadece bir örnek. “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz…” diyen atalarımızın asırlarca biriktirdiği hayat tecrübesine güvenmek gerek.
Silivri Belediyesi, üreticilere dağıttığı yerli, milli Ayçiçek tohumlarının geliştirilmesine bizzat katkı sundu. Ektiği arpa tohumları ile takas ederek üreticiye dağıttığı miktarı temin etti. Yerli, milli, hibrit Ayçiçek tohumu için yalnızca üretim aşamasına değil, kullanımını da teşvik ederek, Silivri'deki üreticilere katkı sunmakla kalmadı Türk Tohumculuğuna da hizmet etti.
Bunlarla da yetinmedi Silivri Belediyesi, kendisine ait 1000 dönüm yerde geliştirilmesine destek verdiği yerli, milli, hibrit Ayçiçekler tohumlarını ekti, yetiştirdi. Hasattan elde ettiği 65.000 litre yağdan (Antalya Yağ Tesisleri'nin katkılarıyla) 13.000 teneke (Sarten A.Ş. Onursal Başkanı Yusuf Sarıbekir'in desteğiyle) 5 litrelik yağı, bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtmaya başladı.
Bütün bu süreci;
taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışmadan,
balık dağıtmak yerine tutmayı öğretmeyi önceleyen yaklaşım,
sadece kendi evimizin önünü süpürmekle yetinmek yerine daha kapsamlı katkı sunma gayreti,
ilkler,
örnek olduğu için,
en çok da her hamlesinin temeline üretim unsurunu yerleştiren istikrarlı duruş için ne kadar şükretsek az.
Teşekkür almayı çok seviyor Başkan Bey ama yeterli olmazdı...

GÜNÜN SÖZÜ
“Hayat, havaya attığımız 5 topla oynanan bir oyundur. Bu toplardan sadece bir tanesi lastiktir, diğer toplar ise camdandır.
Bu toplar;
1-işimizi,
2-ailemizi,
3-sağlığımızı,
4-dostlarımızı ve
5-benliğimizi temsil etmektedir.
Bu 5 top içinde bir tek işimiz lastik toptur. Onu düşürürsek zıplatabiliriz.
Ancak diğer 4 top camdan yapıldığından, düşerse kırılırlar ve yerlerine konulamazlar. Bunu fark etmeli ve hayatımızı bu dengeye göre kurmalıyız.
Oysa hepimiz o lastik topu tutabilmek uğruna, diğerlerini kırıp dökeriz.”
İnsanoğlu, yeryüzünde kalp kıran tek canlıdır. Öyle ki kalp kırmak, dönüşü olmayan bir yol gibidir ve aslında en büyük zararı; kalp kıran kişinin kendisi görür.”
*Üzeyir Garih

 

YORUM YAP