XXXXX

Araçlar İçin Değil, Yayalar İçin...

Pazar günü "inceleme gezisi" için Kumburgaz'a gittim.
 (Elin köşe yazarları gavur illerine, Evropa'lara, kimisi üşenmeyip Uzak Doğu'ya gider, ben anca kıçımızın dibindeki yere gidebiliyorum. Adaletin bu mu dünya?)
Tam akşamüstü saatine denk geldi dönüşüm, yan yol kilit, beş dakikalık mesafeyi yarım saatte gidiyorsunuz...
Dehşetle bir şey fark ettim... Bizim eskiden belde olan mahallelerimizden biri, Kumburgaz kadar ilgisiz, Kumburgaz kadar bakımsız kalsa, Kumburgaz kadar kaderine terk edilmiş olsa, isyan çıkardı...
Ne idüğü belli olmayan, bir yanı deniz-kumsal, diğer yanı tarla-bahçe, abuk subuk bir yer olma durumunu koruyor. Bikinili ablalar yan yoldan arz-ı endam eder iken, hemen on metre ötesi E-5'ten kamyonlar, tırlar geçiyor...
İki buçuk yıl geçti, Büyükçekmece Belediyesi çivi çakmamış... Haydi eskiden beldeydi, Hüseyin Çorbacıoğlu'nun eti-budu belliydi... Hasan Akgün ondan da beter ilgilenmemiş.
Bindiğim korsan taksinin şoförüne o kilit trafikte ahkam kestim... "Hasan Akgün yan yolun kaldırımlarını genişletsin, beş metreye çıkarsın, yayalaştırsın, üç sıra parkın önüne geçsin, yani yol kenarına park edecek yer bırakmasın, bu sorun çözülür."
Karşıdaki Lunapark alanını gösterdim, bu çağda Lunapark mı kaldı, balerinli malerinli, dönmedolaplı hem de... Zaman çocukları Nintento Wii ile, PlayStation ile, "tablet" ile oynuyor.
"Lunapark yerine, yeraltı otopark yapsın, denize, kumsala gelenler araçlarını oraya park edip karşıya geçsin, yan yolda tek sıra park, çift sıra da araç geliş-gidiş trafiği olsun, kalan kısım geniş kaldırımla yayalara tahsis edilsin..."

Haberin devamı 19.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP