Sevginar Sali

Anlayana... 10 Temmuz 2015

Kurt, büyümekte olan yavrusuna hayatı öğretiyormuş. Bir tepeye çıkmışlar. Aşağıda yayılan koyun sürüsünü göstermiş ve anlatmış;
-Bak yavrum şu gördüklerin koyundur. Etleri çok lezzetlidir. Yakalaması da kolaydır.
Yavru kurt lafa girmiş ve çobanı göstererek, onun kim olduğunu ve ne yaptığını sormuş. Kurt, çobandan uzak durmasını, elindeki değneğin çok can yaktığını sıkı sıkı tembihlemiş.
Bu sırada yavru kurdun dikkatini sürünün köpeği çekmiş.
-Şu bize benzeyen bir şey var orada, o ne yapıyor?
Kurt, derin bir of çekmiş ve anlatmış: Ah yavrum, bizi asıl perişan eden işte o bize benzeyip de bizden olmayandır.
***
CHP’de son günlerde yaşanan gelişmeleri ne kadar güzel özetleyen bir hikaye… Paylaşmadan geçemedim.
Suna Göçengil’in geldiği durum Aralık 2014’teki kongre sürecinde Dilek Demiral’ın AK Parti saflarında tecrübe ettiğiyle ortak bir kanala girdi. Demiral’ın sessiz kalarak koltuğunu korumasını Göçengil’de de tecrübe edeceğim muhtemelen. Demiral’ın arkasında İl, Göçengil’i destekleyen belediye başkanı var…
Demiral, taliplilerin varlığına sevindiğini söylemişti. Göçengil de oturduğu koltuğun kıymeti konusunda inancını tazelemeye yönelik değerlendirebilir ilçe başkan adaylarını… Kimsenin doğrudan Göçengil ile bir sorunu yok zaten; olanların da çok azdır… Herkesin kendisine göre bir gelecek planlaması ve öngörüsü var; yapacaklarına güveniyorsa görev talebinin takibini yapacaktır.

ALTIN ÇAĞ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, diğer ilçe sakinlerinin öncelikle ‘Çok sıcak’ olarak hatırlayacağı son günlerimizi "Haklılıkta altın çağ” olarak kişisel tarihine geçebilir. Gümüşyaka’da başlattığı iyi tarım uygulamalarına ilgi akını sürüyor. Sonunda derdini anlatabildi, haklılığı ortaya çıktı anlaşılan.
Diğer yandan rüzgar güllerinin sebep olması bir yana ilçemizin taşı toprağa tarih maşallah… Kazmayı nereye vursanız tarih çıkıyor… Kazma vurmaktan çoktan vazgeçtiğimiz için nasıl bir tarihin üstünde yaşadığımızı da unutur gibi olmuşuz. Tarım ve kültür turizmi konusunda kafamıza vura vura Silivri’yi geleceğe hazırlama konusunda Işıklar’ın çabaları tartışmaya yer bırakmayacak biçimde gün yüzünde nihayet. Bildiği şeylerin doğruluğu, savunduklarının haklılığı ile biraz övünmesine izin mi versek ne : )
Şaka bir yana tarım ve tarih tükenmeyen zenginliklerimiz. Bu gerçeği kabul edip, herkesin üzerine düşeni yapması hayatımızı daha güzel ve kolay kılacak bir yol… Kimin bu yolu açtığını söylemeye gerek yok sanıyorum… Haklılıkta Altın Çağ’ın mimarına tebrikler ve kolaylıklar dileyelim…

ŞİKÂYETLERİNİZİ YETKİLİ BİRİMLERE İLETİN
Sineklerle ilgili ciddi şikâyetler söz konusu. Havaların aşırı ısınmasıyla birlikte çevre sorunlarındaki artışa yetkililerin dikkatini çekme zorunluluğu doğdu. Sahilde ve derelerin olduğu bölgelerde sinekler ve çevre konularında sıkıntılı bölgelerde sorunların etkisindeki artış gündemde. Sadece medya ile olacak iş değil yetkili mercilere vatandaş şikâyetlerinin iletilmesinde yarar var.
Hayırlı Cumalar...

YORUM YAP