XXXXX

Anlatım bozuklukları...

Cumhuriyet Mahallesi Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın anlattıkları arasında bir şey dikkatimi çekti. "22 milyon avroluk yatırım”, "arıtma tesisinin gerçekleşen planları ortaya çıktı” tarzında ifadeler kullanıyor.
Bunun çok az kişiye bir şey ifade ettiğinin farkında değil anlaşılan. Eski ile yeni para karışımı milyon/trilyonlar zaten binlik bütçeler ile hayatını yürüten insanların anlam vermesinin mümkün olmadığı şeyler. Arıtmanın "gerçekleşen planı ortaya çıkmış” bundan ben bile bir şey anlamadım, vatandaşa ne anlatmak istiyor Karakaş ve ifadelerinin nasıl anlaşılmasını bekliyor bilemiyorum. Deyin ki sahile çıktığınızda lağım kokmayacak…
Deyin ki denize çocuğunuz girdiğinde cilt hastalıkları, mide bulantısı şikayetleri ile doktor aramayacaksınız…. Anlaşılır bir dil kullanın. Yoksa ifadeleriniz bir laf kabalığından öteye gitmez. Sonra "bilmem kaç trilyonluk yatırım yaptık bu seçimi neden kaybettik” diye düşünmek zorunda kalmayın. Anlaşılır, sade, net bir dil kullanın. Ya da hikaye anlatır tarzında söylemlerinizi sürdürün. Herkes kendi seçimlerinin sonucunu yaşar nihayetinde…

TEŞKİLAT DİSİPLİNİ UYARISI
Aday adayları çok olunca bunlar arasında bir düzen sağlamanın güçlüğü de ortaya çıkıyor. Bu güçlükle mücadelede tecrübe kazanan Karakaş ve Turan, herkesin kendi kafasına göre düzen ve kurallar çerçevesinde hareket etmemesi gerektiği konusunda hemfikir. Parti kurallarını çok iyi bilenler bunun dışına çıkamazlar. Dolayısıyla çıkanlarla rekabet etmeleri zor. Turan geçmişten, Karakaş bugünden dolayı teşkilatta belli hâkimiyete sahip olduklarından bu potada rakipleriyle yüzleşme tercihlerini işletiyor, bu çerçevede süreçleri yönlendirme isteğini ortaya koyuyor. Hüseyin Turan ve Metin Karakaş, AK Parti’nin en güçlü belediye başkan aday adaylarından.
Asıl gücü ise birlik olmaları takdirde sağlayabilirler. Bu hem en güçlü yönleri hem de rakiplerinin onlara saldıracağı en zayıf yanları. AK Parti’de en zor rakip yüzleşmesi yine ikili arasında yaşanırsa hayata geçecek. İkili arasındaki üstünlük mücadelesi hem çok hassas hem de çok belirleyici. Tüm bunlar 2014’te partiyi temsilen yarışa girecek ekibin belirlenme sürecinde yaşanacak güçlükler, sonrasında ise CHP ile yüzleşme ve mücadele var.
2014 AK Parti açısından iki engelli bir yarış vaat ediyor. Önce kendi içindeki güç mücadelesi sonra Silivri için iktidar yarışı. Şu anda Turan ve Karakaş cephelerinde en büyük rakip ve karşıtlık da birbirlerine karşı besleniyor içten içe. Turan’ın taraftarları Karakaş’a karşı olmak zorundalar ki o tarafa kaçmasınlar. Aynı şekilde Karakaş taraftarları Turan’a karşı olmalı ki onunla birlikte hareket etmesinler. Ne Turan ne de Karakaş, karşı tarafa adam kaptırmak istemez. Partide birlik ve beraberlik söylemlerini bir kenara bırakın şu anda asıl mücadeleyi herkes kendi partisi içinde veriyor. Aday belirlendikten sonra birliğin sağlanması için zaman olacak, sıra buna da gelecek.
Ne Turan’ı ne de Karakaş’ı kaybetmek istemezse AK Parti onlardan birini seçmek yerine ortak bir adayda uzlaşmalarını da önerebilir ama böyle bir isimin ortaya çıkması çok zor. Onlar kabul etse bile ki bu zayıf ihtimal parti tabanı ve Silivri’ye kabul ettirmek için seçimlere kadarki süreç yeterli olmaya bilir.

DOKTORLAR MESLEKTAŞINI ANACAK
Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin yıldönümü olan 17 Nisan 2013 Çarşamba bugün tüm Türkiye'de hekimler ve sağlık çalışanları G(ö)REVDE olacak. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer sağlık meslek örgütlerince ülkenin bütününde gerçekleştirilecek etkinliklerin Silivri ilçe programı TTB Silivri Temsilciliği tarafından saat 12.30'da Silivri Devlet Hastanesi Acil önünde gerçekleştirilecek.

SELİMPAŞA’DA ÜÇÜNCÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BUGÜN
Silivri Belediyesi bugün saat 16.00’da Selimpaşa İş Adamları Derneği Lokalinde (Selimpaşa Ek Hizmet Binası karşısı) mahallede üçüncü 1/5000’lik bilgilendirme toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda Başkan Işıklar’ın bilgi vermesi bekleniyor.

FATİH SULTAN MEHMET İLAHİ KOROSU KONSERİNİ MEGA SARAY’DA VERECEK
Silivri Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Silivri Belediyesi’nin kardeş şehri Saraybosna Stari Grad’ın Fatih Sultan Mehmet İlahi Korosu konserinin bu akşam saat 20.00’da sahilde yapılacağı duyurulmuştu. Ancak hava muhalefeti nedeniyle konser Mega Saray’da verilecek. Mahallelerden etkinliğe katılmak isteyenler için otobüsler kaldırılacak.

YORUM YAP