Şahin Dirik

Algılara kanmayın

Yerel seçime sayılı günler kaldı. Siyaset alevlendikçe alevleniyor. Bir daha beş yıl boyunca şu günler kadar hararetli bir süreç yaşayamayacağız. Gerekte yok zaten, hepimiz ziyadesiyle yoruluyoruz. Gündem değiştikçe değişiyor, yakalamak için köşe yazısı sayımızı da artırmamız icap ediyor haliyle.
Geçtiğimiz hafta yazdığım köşe yazımda sizlere şu satırlar aracılığıyla bir mesaj vermiştim “Volkan Yılmaz döneminde Silivri halkı bir açıdan aptal yerine koyuldu! Vatandaşlarımız hangi hizmeti kimin getirdiğini ayırt edemeyecek kadar düşük bir zekâ düzeyindeymiş muamelesine maruz kaldılar. Bu kadar basit düzeyde algı çalışmaları yapıldı Silivri'de. Ama şimdi vatandaşlarımızın zekâlarını ispat saati geldi.
Ey Silivrililer, her şeyin farkında olduğunuzu, herkesin niyetinin bilincinde olduğunuzu kanıtlamanızın işte şimdi tam zamanı. Oyunuzu bu doğrultuda kullanıp kendinizi ifade edin. Basit algı oyunlarına bile kanacak düzeyde insanlar olmadığınızı herkese gösterin.”
Şimdi yine size oynanacak bir algı oyunundan bahsedeceğim. 1 yıldır bizlere büyük trafik çilesi yaşatan şehir geçişi viyadük projesi gördüğünüz üzere yerel seçime yetişmedi. Ancak görünen o ki hükümetin yereldeki temsilcileri vatandaşı bu trafik öfkesiyle sandığa sokmayı da istemediler. Peki, ne yaptılar? Önce aylarca kapalı kalıp sadece günün belli anlarında keyfe keder açılan terminalin oradaki Yenimahalle'ye geçilen alt geçidi, başında 7/24 polis bulundurmak suretiyle tekrar kullanıma açtılar.
Şimdi viyadüğün seçime yetişen yalnızca tek bir ayağını (üzerinde hala çalışma olmasından ötürü tehlike arz etmesine rağmen) kullanıma açtılar. Bu ayağın açılışının seçime bir hafta kala yapılacağını tahmin ediyorum. Köprü ayağı açmak da neymiş demeyin, Volkan Bey'in kurdele kesmesi lazımmış : )
Hatta belki bu ayağın ve aynı zamanda yeni hükümet konağının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile getirilebilir, tabi getirilemeyedebilir, bununla ilgili henüz netlik kazanmış bir durum yok.
İşin özü şu, yeni hükümet konağı da, viyadük projesi de hükümetin hizmetleri, ikisinin de Silivri Belediyesi ile uzaktan yakından alakası yok. Ama bakın görün, beyefendiye kurdele kestirecekler. Hatta bunlar bizzat kendi hizmetiymiş gibi konuşmalar da yapar muhtemelen. Cümleleri yuvarlar, top çevirir. Zaten viyadüğün inşaat alanına kendi resimlerini branda olarak germiş bile, sanki bu Silivri Belediyesi'nin bir hizmetiymiş gibi!
Ey Silivri, yine aklınızla bir alay durumu söz konusu. Bakın, şimdiden yazıyorum böyle, böyle olacak, böyle, böyle yapılacak diye. Yarın öbür gün haberlerde görürseniz kanmayın, şimdiden uyarıyorum. Yazması bizden, bu algılara kanmaması sizden. Ancak merak etmeyin, aklınızla alay edildiği bu günlerin sonu yakın!

YORUM YAP