Balcıoğlu: Silivri’mizin muhafızı olmaya adayım

Balcıoğlu: Silivri’mizin muhafızı olmaya adayım

20.03.2024 11:28:20

Alipaşalılarla buluşan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, “Ben iddia ediyorum ve kendime güveniyorum. Cesaretliyimdir, cesaretimi de sizlerden alıyorum. Silivri'mizin muhafızı olmaya adayım. Topraklarımızı da, üreticimizi de koruyacağız, esnafımızı da, emeklimize de, gençlerimizi de, çiftçilerimizi de…” ifadelerini kullandı.

Parti Meclis Üyesi Berker Esen,CHP Milletvekili Engin Altay, İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu ve meclis üyesi adayları, geçtiğimiz gün Alipaşa Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
ALTAY: BU ZÜLME KARŞI TEK VÜCUT OLMAK ZORUNDAYIZ
CHP Milletvekili Engin Altay yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Bütün Müslüman kardeşlerimize onlarla dayanışma içinde olduğumuzu bir kere daha belirtmek isteriz. İsrail'in Gazze'de Müslümanlara, Filistinlilere karşı uyguladığı bu zulme Türkiye olarak tek vücut olmak zorundayız, inşallah bunu başaracağız.
“TAKDİR MİLLETİN”
Seçim geldi, maalesef hızlı bir süreç. Silivri'mizin çok köyü, mahallesi, beldesi var. Merkez var. Biz teravih saatinde buraya denk geldik. Allah, şu anda camimizde namaz kılan kardeşlerimizin niyetlerini kabul etsin. Onlardan da özür diliyoruz ama bu sürecin de yürümesi gerekiyor. Seçimdir takdir sizin, takdir milletin ancak Türkiye'de yaşıyoruz.
“İMAMOĞLU, ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ekrem İmamoğlu, gerçekten 5 yıl içinde çok büyük başarılara imza attı. Özellikle bu bölgede çiftçilerimize tohum, gübre, fide, mazot desteği dahil çiftçilerin,açtığı kreşlerle çocukların ve annelerin yüzünü güldürdü. Yaptığı yurtlarla gençlerin yüzünü güldürdü ve diğer hizmetlerle İstanbullu bir nefes al.
“İNŞALLAH EMEKLİLERE DE BELEDİYE İMKANLARIYL A RAHAT BİR NEFES ALDIRACAKLAR”
Bir kesimin yüzünü güldüremiyoruz emeklilerin. Tayyip Bey emeklilere öyle bir iş etti ki emeklilerin yüzünü güldürmek zor ama inşallah İstanbul'daİmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu el ele verecek ve emeklilerimize de İstanbul'da kendi belediye imkanlarıyla rahat bir nefes aldıracaklar.
“BALCIOĞLU'NU KISKANDIM”
Silivri'deBora Balcıoğlu'na olan ilgiyi gördüm. Vallahi kıskandım. Helal olsun genç bir siyasetçi nasıl bu kadar Silivri halkına, köyüne, kentine, kasabasına kendini sevdirmiş imrendim, kıskandım. Ben de eski bir siyasetçiyim. Beni bilirsiniz, Sinopluyum, Sinoplular da beni sever, İstanbullular da sever ama Bora kardeşim Allah senden razı olsun. Bu sevgi kolay şey değil. Allah eksiltmesin, arttırsın.
“BÜYÜK HİZMETLER YAPACAĞINA İNANIYORUM”
Bora, Silivri'de partili partisiz herkesin gönlünde yer etmiş. Bir anket yapıyoruz “Silivri'yi kim yönetsin?” diye açık ara Bora Balcıoğlu çıkıyor. Çok güzel, çok memnunuz, çok mutluyuz. Büyük hizmetler yapacağına inanıyoruz.Hani diyeceksiniz‘Engin Altay senin kefaletinden bize ne?' ama ben İstanbul Milletvekili olarak Silivri'ye, buralara, bu köylerimize İstanbul'a büyük hizmetler yapacağına inanıyorum ve eminim.”
“İMAMOĞLU, “SİLİVRİ BENİM NAMUSUM” DEDİ”
“Onu sadece Silivri Belediye Başkanı olarak düşünmeyin” diyen CHP Bölge Milletvekili Engin Altay, “Buraya yazıyorum, onu ileride çok daha büyük yerlerde göreceksiniz. Nasıl ki Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde 5 yıl Belediye Başkanlığı yaptı. Partimiz onu aldı, İstanbul Büyükşehir'e çıkardık. Şimdi 5 yılını tamamladı inşallah ikinci 5 yılıyla ilgili hiçbir sorun yok. Bütün anketlerde açık ara önde. Bora'ya olan ilgisini biliyorum. Yalnız Ekrem Bey dedi ki, “Silivri benim namusum. Onu size emanet ediyorum” dedi Bora'ya. İmamoğlu'nun bu bölgeye olan özel ilgisinin de bir alametidir. Bunu inşallah hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.
“CHP'Yİ SEVEN SEVMEYEN VAR AMA ATATÜRK'Ü SEVER”
“CHP'li olan var, olmayan var, CHP'yi seven var, sevmeyen var ama Alipaşa'da herkes Mustafa Kemal Atatürk'ü sever” diyerek sözlerini sürdüren Altay, “Bora Balcıoğlu da Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gidecek, onun kutsal emaneti, Cumhuriyetimizi daha çok yüceltmek için. “Köylü milletin efendisidir” diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün bu köylümüze verdiği değeri Atatürk'ün sözünü yere düşürmemek, köylüyü ayağa kaldırmak için var gücüyle çalışacak. Ben kefilim ben inanıyorum. Bundan siz de inanın ve emin ol.
“BU HASRETİ BİTİRELİM”
Ben Bora Balcıoğlu Silivri ilişkisini Harran ile Fırat nehrinin kavuşmasına benzetiyorum. Harran'ın Harran ovasını herkes bilir. O kurak ova GAP yapıldıktan sonra Fırat nehriyle buluştu ve bereket fışkı. Balcıoğlu'nda Silivri aşkı var. Silivri'de Bora Balcıoğlu hasreti var. Ayın 31'inde bu hasreti bitirelim. Evladınız, komşunuz, sizin çocuğunuz Bora Balcıoğlu'yla inşallah hep birlikte güzel günlere erişelim. Herkesin yüzünü güldürür, ayağa kaldırırız.
“ERDOĞAN'IN KULAĞINI ÇEKME ZAMANI”
Emekliler kusura bakmasın, onlar Tayyip Bey'in kendilerine reva gördüğü bu sefil sefalet ücretine karşı AK Partilisi, MHP'lisi, CHP'lisi bütün emeklilerin bu seçimde Erdoğan'ın kulağını çekme zamanıdır. Emekliye yapılan bu haksızlığı adaletsizliğe karşı“Erdoğan bu bize yaptığın Allah'tan reva mı?” diyerek bir oy Balcıoğlu'na bir oy İmamoğlu'na zamanıdır. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Allah'a emanet olun” şeklinde konuştu.
BALCIOĞLU: BİZLERE GÜÇ VERİYOR
Bora Balcıoğlu Alipaşalılara şöyle seslendi: “Evet. Partimizin çok kıymetli geçmiş dönemGrup Başkan Vekilimiz, Milletvekilimiz Engin Altay ağabeyime çok teşekkür ediyorum. Bizlere güç veriyor. İnanın Silivri'nin de kendisini çok sevdiğini ben bir kez daha burada görmüş oldum. Parti mensubu üyesi kardeşimiz, arkadaşıma Berker Esen kardeşim de bizim gururumuz Ankara'da bizleri temsil ediyor.
“YOLLARI AÇIK OLSUN”
Adaylara, muhtarlık yolunda çıkmış oldukları yolda da başarılar diyorum. Çünkü bu demokratik yarış, hizmet yarışı, herkesi göstermiş oldukları bu cesaretten dolayı da kutluyorum. Yolları da açık olsun inşallah.
“OLDU BU İŞ İNANIN OLDU BU İŞ”
Bugün karşınızda Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı olarak bulunmaktayım. Evet, mutluyum, gururluyum, onurluyum. Silivri'mizde 35 mahallemizde yaklaşık 80 günden bu yana yüksek tempoda seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Gittiğimiz her mahallede, her yerde Silivri'mizin her karış toprağındaki hemşerilerimle buluşmamızda inanın Alipaşa'daki coşku heyecan, mahallelerde de yansımış durumda.
“UMUDU GÖRÜYORUZ”
15 yıllık yerel yöneticilik görevim olarak kendimi hiçbir zaman siyasetçi olarak görmedim. Silivri'de doğdum, büyüdüm, burada öleceğiz. Çoluk çocuğumuzun geleceğini de burada kurmanın hayalindeyiz. Yerel yönetici olarak Silivri'deki havayı da insanını da her şeyi çok iyi bilen bir kardeşiniz, bir evladınız olarak diyorum ki; ‘oldu bu iş inanın, oldu bu iş'. Ve her zaman söylediğimiz bir konu var. Beni tanıyanlar bilirler. Tamamen böyle haddini bilen bir kardeşinizim. Samimiyetten hiçbir zaman ödün vermiyorum. Ve bize güvenenlerin de güvenini boşa çıkartmamak adına aynı duygularla siyaset üstü bir bakış açısıyla Silivri'mize hizmet etmek adına bir yolculuğa çıktık. Bu yolculukta meclis üyesi adayı arkadaşlarımız, partimizin değerli yöneticileri, ilçe başkanımızla başta olmak üzere, inanın aynı samimiyetle bu yolculukta 7/ 24 esasına göre bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Umudu görüyoruz.Bu umudu boşa çıkartmamak adına bizlerin üzerine düşen görevler var.
“SİLİVRİ'NİN BİR KİMLİK SORUNU YOK”
Ben şehrimizin fırsatlarını da biliyorum. Bir swot analizi yaptığımızda hepimiz fark ederiz şehrimizin gerçekten Allah vergisi özellikleri var. Evet, burada bulunduğumuz gibi doğasından tutunda tarımına, ormanlarına, hizmet sektörlerine, sanayi kuruluşlarına kadar inanın Silivri'mizin bir kimlik sorunu yok. “Kimlik sorunu var” diyenlere biz buradan bir cevap vereceğiz. Nedir kimlik sorunu biliyor musunuz? Onların bakış açısı, onların zihindeki Silivri'yi betona dönüştürme anlayışıdır.”
“SİLİVRİ'MİZİN MUHAFIZI OLMAYA ADAYIM”
“Ben kendime güveniyorum. Cesaretimi de sizlerden alıyorum. Sizler olduğunuz süre içerisinde evvel Allah kimseden korkmayacağız” diyen Balcıoğlu, “Silivri'mizin muhafızı olmaya adayım.Topraklarımızı da, üreticimizi de koruyacağız, esnafımızı da, emeklimize de, gençlerimizi de, çiftçilerimizi de… Bunu gösterdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ben Büyükşehir Belediye meclis üyesiyim aynı zamanda biliyorsunuz.Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Belediye meclis üyesi görevinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
“İMAMOĞLU İLE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
“Bu dönem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir ilki gerçekleştirdik” şeklinde sözlerini sürdüren Balcıoğlu, “Büyükşehir Belediye tarihinde bir ilk. Bölgemiz, hayvancılık ve çiftçilik yapılan bir yer. Biz çiftçimizin ve hayvancılığın yanında olduğumuzu gösterdik. Mazot, gübre, ekipman desteği, fide sebze desteği çiftçimizin ihtiyacı olan her şeyde yanında olduk. Bu bir başlangıçtı. Bundan sonraki süreçte destekler artarak devam edecek. Silivri'mizin kötü giden kaderini de bir kenara atacağız. Her zaman söylediğim gibi ilçe belediyesini biz kazanıyorduk, Büyükşehir Belediyesi farklı partideydi. Bundan sonraki süreçte ben inanıyorum denk getireceğiz, İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu diyoruz.Bualtı dolu bir slogandır.
“SİLİVRİ'DE GELİŞİM VE DEĞİŞİMİN BAŞLANGICI OLACAK”
2019'da nasıl ki Ekrem Başkanla birlikte İstanbul'da bir gelişim ve değişim başladıysa aynı şekilde Silivri'mizde de olacak. Ben biliyor ve görüyorum, her zaman da şunu söylüyorum; Silivri'miz 81 ilden hemşerimizin, birlik beraberlik içerisinde kardeşçe yaşadığı güzel bir ilçe. Bu ilçenin bozulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Biz yerel yönetici olarak görüyoruz gençlerimiz umudu dışarıda arar durumuna gelmişler. İstedikleri yaşam şartlarını sağlamak zorundayız. Gençler umudu dışarıda arıyorsa, siyaset kurumunun kendisini sorgulaması gerekiyor.
Bana şu anda deseniz en iyi 3 tane projenizi açıklarmısınız? Hemen açıklıyorum. Birincisi ekonomi, ikincisi ekonomi, üçüncüsü de ekonomi. Bu ekonomik şartlar altında genel seçime gitmediğimizin farkındayız. Bu bir yerel seçim. Evet, burada bulunan ağabeylerimizin ablalarımız herkesin Cumhuriyet Halk Partili olma gibi zorunluluğu yok ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bizim yönetim anlayışımızda herkesi mutlu etme gibi bir zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz da var. Kullandığımız dilde de o şemsiyenin altında herkes kendini bulacak. Böyle bir bakış açısından yola çıkıyoruz.
Silivri'mizin ihtiyaçlarını da bölgemizin fırsatlarını da biliyorum. Gençlerimizin üniversite beklentilerini de biliyorum. Üç tane alanımız var. Planlara işlenmiş durumda. Kent Üniversitesi'ni hemen Silivri'mize kazandıracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır.
Vatandaşımızın cebinden ne kadar az para çıkartırsak o bizim için değerli, kuracağımız tarım kooperatifi ile süt işleme ve et kombinesi tesisleri ile halk marketlerini hayata geçireceğiz. 5 tane halk marketimizi, Silivri'mizde ilk bir yıl içerisinde kuracağımız. Sizlerden ürettiklerinizi alım garantisi vererek tekrar sizlere dönüştürme adına bir çalışmamız olacak.
Gençlik Merkezimiz, Kültür ve Sanat Merkezimiz… Bunlar olmazsa olmazımız bir şehri şehir yapan değerler. Sonuna kadar sahip çıkacağız.
Allah vergisi, sahilimiz var. 42 km sahilimizde inanın sosyal tesislerimiz yok. Emeklilerimizin, kadınlarımızın gideceği tesislerimiz yok. Bunları hayata geçireceğiz.
Kreşlerimizin 4 tanesini hayata geçirdi Büyükşehir Belediyesi olarak ama yetmiyor. Çalışan annelerimizi de düşünmek zorundayız.
İBB'de gençlerimizle ilgili bir çalışma başlatmıştık. Altında benim de imzam var. 1400 tane öğrencimize 7.500 TL. burs desteği vermiştik. Bugün geldiğimiz noktada yetmiyor. Bu sayıyı 1 Nisan'dan itibaren 15 bine çıkartıyoruz.
Emeklilerimizi düşünüyoruz. Biz hükümet değiliz ama insanın neresi acırsa canı oradadır dedik ya Büyükşehir Belediyesi olarak 1 Nisan'dan itibaren emeklerimize pazar desteği 10.000 TL veriyoruz. Gençlerimiz evleniyorlar, hayal kuramıyorlar. Gençlerimize evlenme paket desteği 30.000 TL vereceğiz. Esnafımızın, çiftçimizin, hayvancımızın, gençlerimizin, alın terinin yanında olacağız.
Ama birilerinin de yanında olmayacağız. Kimler onlar biliyor musunuz? Arsıza hırsıza uzak olacağız. Onlar bizden korkacak.
Alipaşamızın değerleri var, çok kıymetli. Buradan rahmetle anıyorum.
“VATANDAŞIN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ ULAŞABİLİR BİR BELEDİYE BAŞKANI”
Projelerimizi‘ben yaptım oldu' anlayışından uzak gerçekleştireceğiz, tamamen sizin öncelikleriniz bizim projelerimiz olacak. Silivri'deki hemşerimizin en büyük beklentisi ulaşabilir bir Belediye Başkanı. Derdiyle dertlenebilecek derdini anlatabilecek ve tatlı dille onu dinleyen bir Belediye Başkanı arıyor Silivri'deki hemşerilerimiz. Talimatı bir kişiden değil, 35 mahallesinde yaşayan hemşehrilerinden alan bir Belediye Başkanı bekliyor. Ben de onlara diyorum ki 1 Nisan'da o Belediye Başkanı geliyor.
Bizi biz yapan değerlerimiz var. 101 tane projemiz var. İnsan odaklı tamamen insana dokunan projeler. Bugün burada Belediye Başkanı olarak karşınıza çıkmamdaki en büyük itici güç nedir biliyor musunuz? Bazıları böyle yarım ağızla konuşuyorlar, korkuyorlar ağzına almaya ben gururla söylüyorum, ben Atatürk'ün yolunda gidecek Cumhuriyete sahip çıkacak, ilelebet Cumhuriyet diyeceğim. Bizi biz yapan değerlerimiz işte şanlı bayrağımıza da ezan sesimize de İstiklal Marşımıza sahip çıkacak bir kardeşiniz ve öyle bir yönetim anlayışıyla sizlerin yanında olacağız. Biz bir yola çıktık mı öyle geri durmayız, gaza basar, tam yol ileri deriz.
Alipaşa'mızın sorunlarını ve taleplerini biliyorum. Tarlaların etrafının tellerle çevrilmiş olması, onların yarattığı kirliliği, sorunları biliyorum. Yol sorunlarını biliyorum. Mahalle evi ve kapalı pazar yeri talebiniz var. Bunlar uygulanamayacak projeler değil. Harman zamanı kurutma yeri gerektiğini de biliyorum çünkü çiftçilik yapılıyor. Bunlarla ilgili çalışmamızı yaptık.
“EKREM BAŞKANLA BİRLİKTE İSTANBUL'UMUZDA VE SİLİVRİ'MİZDE YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Yol yapmak, park bahçe bunları yapacağız zaten biz ve bunlar kolay iş. Ve kimse de cebinden yapmıyor, sahibi burada sizin alın teriyle ödedikleriniz vergilerin hizmete dönüşmesi kadar doğal bir şey yok. Bunları yapacağız ama şundan kesinlikle emin olun, ben her zaman sizin yanınızda olacağım sonuna kadar çünkü gidecek yerim de yok benim. Buradayız. Sonuna kadar derdinizle de dertleneceğiz. Hiçbir şekilde hesap vermekten de kaçınmayacağız. Ben yaptım oldu anlayışını da kenara bırakacağız. Buradaki hemşerilerimin derdi benim derdim olacak. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız olacak. Bunun sözünü sizlere veriyorum. Hiçbir şekilde de mahcup etmeyeceğiz sizleri. Bora kardeşimizi ve evladımızı, arkadaşımızı artık ne diyorsanız deyin desteklediniz diye pişman etmeyeceğim sizleri, yüzünüzü kızartacak hiçbir olayda bulunmayacağım, göreceksiniz diyeceksiniz ki “iyi ki kardeşimizi destekledik ve bizleri en iyi şekilde temsil ediyor”. Bundan dolayı şimdiden almış olduğum desteği kabul ediyorum, çünkü evladınıza sahip çıkacaksınız. Ben onu görüyorum ve Ekrem Başkanla birlikte İstanbul'umuzda ve Silivri'mizde yeni bir sayfa açacağız. İstanbul'da Ekrem Başkan diyeceğiz ve Silivri'de de tekrar bu Cumhuriyet değerlerine bağlı,hepimizin ait olduğu bir yönetim anlayışıyla buluşmamıza 12 günümüz kaldı. Ben sizlerden bir randevu talebinde bulunuyorum. 31 Mart akşamı saat 21.45'te sizleriSilivri sahili Atatürk Meydanı'na bekliyorum.
Metin Gürsu ağabeyimizi de rahmetle anıyorum.
Allah'a emanet olun, yolumuz açık olsun inşallah desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP