Sevginar Sali

AK Parti’de Yönet, MHP’de Karadeniz sesleri


Yerel seçimlerin ardından ilçe başkan tartışmaları bitecek, tükenecek gibi değil. Hiç duymamıştım bugüne kadar… Çok kişinin adı geçti de Yalçın Yönet ismi telaffuz edilmemişti AK Parti İlçe Başkanlığı konusunda… Üzerinde duran, Yönet’in mesele üzerinde durmasını isteyenler var. Sayıları ve etkileri tartışılır. Ama Yönet’in parlayıp parlayıp sönen siyasi yıldız konumu tartışılmaz!
Şenoğlu Türkyılmaz’dan sonra MHP’nin başına geçme olasılığı olan isimlerden birinin Afşın Düğencioğlu olduğunu değerlendirmiştik geçtiğimiz hafta. Varol Karadeniz ismi de konuşuluyor, MHP kulislerinde…
***
Siyasetin ateşten gömlek olduğu deyimi çok bilinen bir şey… "Hem yanarım, hem giyerim” diyenlerin sayısındaki çokluğa bakınca, serinletici tarafları olduğunu da kabul etmek lazım.

TOPAL TİLKİ Mİ, YİĞİT ASLAN MI?
Adam, ormanda dolaşırken, çalıların arasında bir tilki görmüş. Ama bu tilkinin dört ayağı da sakatmış. Adam, bu tilki böyle nasıl yaşıyor, merak etmiş. İzlemeye başlamış. Birden çalıların arasından ağzında bir tavukla bir aslan çıkmış gelmiş. Aslan tavuğun yarısını tilkiye vermiş, diğer yarısını kendi yemiş ve çekip gitmiş. Adam bu mucize karşısında donmuş kalmış. "Allah’ım” demiş, "Sen kullarını nasıl koruyup kolluyorsun. Ben de sana teslim oluyor ve kendimi sana bırakıyorum.” Ve gitmiş bir ağacın altına oturmuş, beklemeye başlamış. Bir gün geçmiş, iki gün geçmiş hiçbir şey olmamış. Adam açlıktan ölecek. Ellerini açmış, göğe seslenmiş "Allah’ım beni görmüyor musun?” Gökten bir ses gelmiş: "Görüyorum da şaşırıyorum, neden sakat tilkiyi taklit ettin de, o yiğit aslanı taklit etmedin?”
***
Sık sık kendinize bakın; Kimi oynuyorsunuz, tilkiyi mi, aslanı mı? Ne zaman birilerinden bir şeyler bekliyorsanız bilin ki siz topal tilkisiniz. Bırakın bu rolü, siz yiğit aslan olun.

CHP’DE ÖRGÜT TOPLANTISI-KONGRE
HAZIRLIĞI-KADIN KOLLARI ÜZERİNE
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığında yerel seçimlerin ardından ilk kez 29 Nisan 2014 bugün, saat 20:00'de parti binasında örgüt toplantısı gerçekleştirilecek. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da katılması beklenen toplantıda yerel seçimlerin ve gelecek dönem çalışmaların değerlendirilmesi bekleniyor.
Bu arada; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, bir soru üzerine, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası, il ve ilçe kongreleri süreci başlayacak'' dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun cevabı ile il ve ilçe örgütlerini yaz ayları sonrası hareketleneceği kesinlik kazandı gibi.
Silivri’de yeni üye atağının başladığını yazmıştım. 300’e yakın bir rakam telaffuz ediliyor ama fazladır veya yükselecektir. Kongre hesaplarının üyeler üzerinden yapılması örgütte güzel heyecanlara vesile olacak.
Ufak bir düzeltme yapmam gerekiyor; dikkatli okuyucularımızın sayısındaki artışa istinaden ve tabi ki kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına. CHP Kadın Kolları listesini kesinleşmeden yayınlamıştık. Onay haberi üzerine listeyi bir kez daha teyit etmeme eksikliği bize ait; ilan ettiğimiz üzere Hülya Çekemci değil, görevi kabul etmediği için, Kadriye Baş yönetimde yer aldı. Diğer isimlerde bir sorun yok; Elif Yılmazer ve yönetimine bir kez daha hayırlı olsun, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

YORUM YAP