Sevginar Sali

AK Başkan Adayları için geri sayım başladı

Ak Parti'de belediye başkanlığı için süreç dün itibariyle başladı…
Yerel seçim takvimi galiba sadece AK Parti için işliyor…
Silivri açısından CHP'nin Mart 2019 adayı 10 senedir üçüncü dönem için çalışırken, son aylarda illa artı bir atraksiyon katacaktır mevzuya da şimdilik hiç muhalefete dokunacak gibi durmuyor. Işıklar'ın takındığı, “10 senelik tanınırlığın üstüne başkasının reklamını yapamam” yaklaşımı çok da yersiz, hiç de haksız değil…
AK Partinin Silivri konusunda yıllardır bu kadar sık eleyip, ince dokudukları izlenimini verdikten sonra hayata geçirdikleri kararlara bakakalmıyor değil insan! Şimdi de bir çuval dolusu kriter… On aday adayını toplasanız bu hesapla, ancak aranan birine yaklaşırsınız!
Türkiye Gazetesinden, Damla Peker'in haberine göz atalım: “AK Parti'nin 6'ncı Olağan Kongresi ile başlayan seçim çalışmaları hız kazanırken; partide yerel seçim için taslak takvim netleşmeye başladı.
AK Parti'nin 6'ncı Olağan Kongresi ile başlayan seçim çalışmaları hız kazanırken; partide yerel seçim için taslak takvim netleşmeye başladı. AK Parti'de adayların tespiti için süreç bu hafta başlıyor. AK Parti, aday belirleme sürecinde bir taraftan illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirirken; bir yandan da bölgelerin nabzının tutmak için kendi belediyelerinde başkanların performanslarını takip edecek.
AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek. Bu çalışmalar devam ederken Eylül ayı içerisinde aday adaylığı başvuru süreci başlayacak. Aday adayları kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu olacak. Aday adayları yerel yönetimler için projelerini de ortaya koyacak.
Aday adaylığı süreci sonrasında ise mülakatlar başlayacak. Taslak programa göre mülakatların Ekim ayı sonunda başlaması planlanıyor. Mülakatlar sırasında aday adayları kendi projelerini en detaylı şekilde anlatacak. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketlerde adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak.
AK Parti içerisinde belirlenen aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. Adaylarla ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.
Aday belirleme sürecinde kayyum belediyelerin yanı sıra öncelik AK Partili olmayan belediyelerde olacak. AK Partili olmayan belediyelerin adaylarının öncelikli açıklanmasıyla, bu isimlerin halka kendilerini daha iyi anlatmaları için daha fazla zaman kazanmaları sağlanacak.”
***
Eskiden bu zamanlar bir sürü aday adayımız olurdu şimdi sütten ağzı yananlar, yoğurdu üfleyerek yiyor… Ağızlarından “Aday adayıyım” kelimesi çıkmasa da attıkları her adımda sürece dahil olma istek ile kararlılıkları bas bas bağırıyor.
Karar pek tabi genel merkezlerden çıkacak da Silivri ölçeğinde yapılacak çok şey var. Ne yazık ki çoğu da yapılmıyor… Daha iyi olanın kazandığı bir yarış yerine çok daha azıyla yetinmek zorunda bırakılmamamızı umuyorum…
AK Partili aday adaylarına kolaylıklar diliyorum… Aday kim olursa olsun önünde kazanma şansını yakalamak ve değerlendirmek için gideceği sıkı bir seçim parkuru olacak…

YORUM YAP