Sevginar Sali

Adaylık havadisleri...

Dün bir okuyucum aradı, “Sevginar bak ne hatırladım…” diyerek anlatmaya başladı… Yıl 1989… Anavatan Partisi'nin en güçlü olduğu, Türkiye'yi yönettiği dönem. Bakan Oltan Sungurlu, Silivri'ye Umur Emiroğlu'nu ‘ithal bir belediye başkan adayı' olarak belirliyor. Partisi Türkiye genelinde güçlü bir iktidar ancak Emiroğlu çıktığı Silivri Belediye Başkan yarışı seçimini 4. olarak tamamlıyor…

***
Farklı bir konu üzerinden dün başka bir arkadaşımla sohbet ediyoruz, “Ne yapacak Özcan Başkan?” diye soruyor, ‘Hep mi AK Parti onun için çalışacak, biraz da onun adamlara faydası dokunsun!' dedim.

***

Valla yakında herkes benimle iletişimi kesecek! Biraz kafa dinlerim hiç fena olmaz gerçi… ‘Sevginar her konuştuğumuzu yazma' diyen de yok bu ara ama iki kişilik görüşmelerdeki rahatlığı binlerce okuyucuya ulaştırmak biliyorum belli sakıncalar barındırıyor. Ben de zaten her konuştuğumuzu yazmıyorum rahat olun : )
Rahat olmasanız bu denli her şeyinizi benimle paylaşmazdınız zaten : )) (Niye böyle sakat bir konuya girdim ve azimle ilerliyorum hiç bir fikrim yok : ))

***

Son dönemin (aday adayı borsası durağın bir şey değil her gün değişiyor biliyorsunuz) en güçlü AK Parti aday adayı Çalık'la tanışmadan vedalaşma ihtimalimiz güçleniyor… Hakkında çok renkli duyumlar aldım tanışsak fena olmazdı mı ne : ) Neyse… Şakayı bir yana bırakınca burada da bilip de zamanı gelmeden yazılamayacaklar kısmına takılıyoruz işte. AK Parti'nin Işıklar'a çalıştığı yeter, biraz da kendilerini toparlamaya odaklanmalarının vakti geldi de geçiyor; kesin görüşüm!

HUZUR TOPLANTISI
Siyasi gelişmeler üzerine muğlak bir tahmin özetinden sonra dün gerçekleştirilen Huzur Toplantısına geçelim. Trafik ve uyuşturucu kronikleşen sorunlarımız olmaktan çıkıp kemikleşen kategorisine yükselmeyi zorluyorlar. Huzurumuza yönelik bu iki konu dışında başkaca bir tehdit geçen seneden bu yana gelişmemiş ortaya çıkan asayiş olayları tablosunda yer alan verilere bakılırsa. Sorunların tespiti ile yetinmeyip, çözümü yönünde pek de cılız sayamayacağımız çözüm gayretleri de ortaya konduğu aşikar. Hala İstanbul'un diğer ilçelerine nazaran huzur ve güvenlik konusunda övünebiliriz. Emeği geçen başta Emniyet, Jandarma ve diğer tüm kamu kurumlarımıza teşekkürler.
Emniyet Müdürümüz ve Kaymakamımızı biraz süzülmüş gördüm, form tutmalarından olsa gerek yoksa Silivri'nin kendisine hizmet eden insanları eritmek gibi bir yan etkisi yoktur : )
İnşallah önümüzdeki yıl düzenlenecek huzur toplantısında trafik sorunundaki azalmayı ve her geçen yıl sokaklarımızda sayısı artan madde bağımlılarının önüne geçildiğini konuşmak kısmet olur… Emniyetin uyuşturucu ile mücadele kararlılığını artarak devam etmesi ve süreci etkin biçimde sürdürmesi Silivri açısından çok önemli bir zorunluluk olarak öne çıkıyor.
Silivri'nin huzurunda emeği geçenlere teşekkürler ve görevlerinde kolaylıklar diliyoruz…

YORUM YAP