Sevginar Sali

Acısını çıkartıyoruz!

Pazartesi günü toplanan İBB Meclisinde MHP Grup Başkan Vekili olarak konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı takip ederken itiraf etmeliyim ki içimin yağları eridi! Bir noktadan sonra Başkan Bey'in konuşmalarını takip etmeyi bırakıp, düşündürdüklerinin rehavetine bıraktım kendimi! Yıllardır İstanbul'un kıyısında, ücra köşesinde unutulan Silivri'yi İBB Meclisinin neredeyse her gündeminde bayrak gibi dalgalandıran Volkan Yılmaz'a her konuda kızsak bile bu hususta teşekkür etmeliyiz.
Silivri olarak adımızın, sanımızın geçmediği yerlerde dillere destan, akıllara yazılan olmuşuz. Bütün İstanbul'u karşısına alsa dahi Volkan Yılmaz, Silivri'de bu hususta güçlü bir kaleyi, sağlam temeller üzerinde inşa ettiğini bilmiyorum ne kadar farkında.
Boş beleş konuşsa, ipe sapa gelmeyen üç beş kelam etse yine yüksek rakımlı çıkışlarımızın ardından yerle yeksen olmamız kaçınılmaz olur da; ilçede iktidar, İBB'de muhalefet sorumluluğunu ustalıkla aynı potada erittiği tartışılmaz.
İBB'nin tarım politikalarını eleştirmek adına bir kamyon laf söylenir de Başkan Bey'in meramını en net anlatan ifade “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 28 Milyar, tarıma ayırdığı para 7 Milyon… Silivri Belediyesi 300 Milyon bütçeyle 7 Milyon liralık desteği çiftçiye ve hayvancıya dağıtmış durumda…”
Bu kıyastan sonra Volkan Yılmaz'ın İBB'ye tarım konusunda danışmanlık teklifinin yerindeliğini tartışmaya gerek yok…
Silivri Belediyesi'nin tarım ve çiftçilere verdiği destek ile ilgili bütçede ne bir artış ne de azalış kaydedilmediği, oluşturulan denge hususunu da eklersek Belediye Başkanımızın başka konulardaki kabiliyetini de kabul etmek gerekecek.
Ama konumuz Başkan Bey'in kabiliyetleri değil daha mühim olan; Silivri'nin İstanbul'un 39 ilçesi arasında öncelik ve etkinlik bakımından listenin üst sıralarına hızlı yükseliş trendi.
Silivri hak ettiği değere kavuşurken, her alanda hanesine yeni kazanımları eklerken kaybeden birileri, kaybolan bir şeyler varsa durdukları yeri ve bakış açılarını gözden geçirmeleri gerektiği aşikar.
Meseleyi Belediye ve Başkan Bey boyutundan MHP'ye de taşıyalım mı?
Muhalefet dönemlerinde Silivri siyasetinde üstlendiği kilit rolün sorumluluğu unutulacak, inkar edilecek gibi değil. Ayrıca biz ne AK Parti ne de CHP iktidarlarında, parçası olduğumuz İstanbul'un gündeminde bu denli belirleyici, etkileyici ve dikkat çekçi bir konuma kavuşamamıştık. Volkan Yılmaz eğer bugün İBB kapısından geçip Silivri'yi sırtlamış emin adımlarla yol alabiliyorsa MHP'nin katkısı da unutulmamalı.
Bunun devamını görecek kadar şansı olup olmayacağımızı zaman gösterecek ancak geride bıraktığımız 2,5 yılda Silivri Belediyesi ve Başkanının icatları arasında kızdıklarımız, sorguladıklarımız belki oldu ama utanacağımız hiçbir şeyin yaşanmamış olmasını ben çok kıymetli buluyorum...

YORUM YAP