Sevginar Sali

Acil düzenleme beklentisi

Durgun bir haftayı geride bıraktık…  Yeni yıl ilk başta sırf takvim yapraklarından sebep aşıladığı umut güneşe tutulmuş kar gibi eriyor… Gerçi merkezde kar'ı da gören pek olmadı… Keşke tek derdimiz kar olsa diyeceğim o da az buz bir sorun değil esasen…

Hafta başında içinizi karartmak gibi olmasın ama sıkıntıların farkında olup çözüm arayışlarının tetiklenmesi için bazı şeyleri daha yüksek sesle konuşmak gerek…

Salgın tedbirleri konusunda ahkâm kesecek değilim elbette ama madem ki bu salgın hayatımıza kısa vadeli girmedi, uzun dönemde birlikte yaşamanın şartlarını da her alanda geliştirmek hususundaki ihtiyacı çözmek gerekli. Otelde konaklayabildiğimiz gibi restoranlarda da yemek yiyebilmeliyiz. Bu restoran, kafe işi acilen çözülmeli. İş yerleri açılarak çözülemiyorsa kapalı kalmanın zararı telafi edilmeli.

Sözü edilen bir işletmenin akıbeti değil, yalnız buradan ekmek yiyen milyonlarca insanın yaşamını etkileyen bir süreçten söz ediyoruz. Hammadde üreticisinden, servis veren elemanına kadar bu sorun sadece iş verenlerin de değil… Ekonomik döngümüzde gittikçe büyüyen bir delik.

Bunun için kim sesini nereye kadar ulaştırabiliyorsa ulaştırsın… Tedbirlerimizi alarak devam eden kısıtlamalar arasından bir nefes alımlık alan, imkân hizmet sektöründeki bu işletmeler için de açılmalı…

 

DEPREME HAZIRLAN, ÇEVREYİ KORU

Silivri Belediyesi'nin geçtiğimiz hafta itibariyle imza attığı iki önemli konu var. Konuşup unutalım istemiyorum. Biri Kentsel Dönüşüm hamlesi Varnalı Konutları; depreme hazırlık ve bunun belediye eliyle yapılması; bence ayrıca değerli. Belediyenin bu topa girip sorumluluk alması, insanların beklentilerini karşılamak adına risk üstlenmesi inanıyorum ki iyi bir fırsat olarak gelişerek gündemimizde kalmaya devam edecek.

İkinci konu atıkların ayrıştırılmasına yönelik hamle… Bakanlık desteği ve ilçe belediyesinin duyarlılığı ile. Konuşup konuşup ciddi şeyler yapmamak ya da göstermelik bir iki hareketten sonra konuyu rafa kaldırmak lüksümüz artık yok… Çevre ve yaşamın bütün sağlık limitlerini tükettik ve ‘iyileşmeye' başlamaya mecburuz. Siteler ile kurumsal yaklaşımdaki işbirliği iyi bir fikir olabilir ama her şeyin başı eğitim ise çocuklar okullarına döndüklerinde bu meseleyi en önde onlara anlatmalıyız bence. Hem çabucak öğrenecekler hem de büyüklerine ders verecekler.

 

EYLEMLER KONUŞUNCA, SÖZLER KİFAYETSİZ KALIYOR

Uzun zamandır siyasi polemikler ilçe gündemimizde ender olmakla beraber, etkisini giderek yitiriyor farkında mısınız? Eylemler konuşunca sözler kifayetsiz kalıyor… İcraatların belirleyici olduğu bir ortamda her şey daha da düzenli ilerliyor. Ne söylenirse söylensin eylemlerin netliği gerçekliği belirlemedeki üstünlüğünü muhafaza ediyor.

İyi haftalar herkese…

YORUM YAP