XXXXX

Acı Gerçekler, Acı Sonuçlardan İyidir

Silivri Belediyesi’nin 2. Yılını ele almak için 1. Yılını doldurduktan sonra Başkan Özcan Işıklar’ın gerçekleştirdiği 1. Yıl değerlendirme toplantısına baktım. Işıklar orada bir yılda yapılanları ve 2. Yılda gerçekleştireceklerini genel hedefleri çerçevesinde ortaya koyuyor.
Önemli bir cümle dikkatimi çekti… Işıklar diyor ki; “Belediyemiz birçok il belediyesinden daha fazla hedefi olan bir kurum haline gelmiştir.”
Keşke hedeflerimiz daha az icraatlar daha fazla olabilseydi…
Işıklar, konuştukça Silivri’ye dair umutlar yeşeriyor. Ve bir süre bu söylemlerinden alınan moralle sabırlar yenileniyor.
Birinci yılda yapılanları ikinci yılda konuşmaya gerek yok. Işıklar’ın birinci yılı bana göre ikinci yılından daha başarılıydı.
Hala Gıda Bankası, Kariyer İstihdam Ofisi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon, Kültür merkezlerini konuşursak İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın, “Geçen dönem Silivri’ye çok hizmet yaptık bu dönem onlarla idare edin” anlayışına hak vermiş oluruz. Dün çok yemek yedin, bugün sana yemek yok dediğinizde bir insana iyilik yapmış olmazsınız. Dün ihtiyacı olandan fazlasını vermeyecektiniz, bugün de aç bırakmayacaksınız. Denge önemli bir konudur.
Gelelim Silivri Belediyesi’nin ikinci yılda yaptıkları ve daha çok yapamadıklarına…
Üniversite hayallerimiz çok aceleciydi, bürokrasiye çeşitli engellere takıldı. Bu konudaki çabalar her şeye rağmen Silivri için önem arz ediyor tartışmasız. Yerel yönetimin bu sebeple bu yönde sarf ettiği gayretler, ısrar ve azim destek ve hoşgörüyü hak ediyor. Ama genel olarak hayal kırıklığı havası estirmemesi adına daha gerçekçi, mantıklı ve dikkatli olmak farz.
Devamı 04 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP