Sevginar Sali

2024’te hepimiz bir Silivri olalım

Koca bir yılı daha geride bırakıp, 2024'e merhaba diyoruz. Pandemi yorgunu dünyada Türkiye'nin 11 ilinde yıkıcı bir hasar yaratan deprem gerçeğinin gölgesine, savaşın etkisinde, ekonomi açısından ciddi bir sınava tabi tutulduğumuz ortamda Silivri'nin gidişatı inanılır iş değil.
Kısa bir süre önce hizmete açılan Silivri Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi'nde Başkan Volkan Yılmaz'ı zor bela 2023'e değerlendirmeye ikna ettiğimi düşünüyordum ki ne kadar zor, hatta imkansız bir işe kalkıştığımı haberi toparlamak için verdiğim uğraşı tecrübe edince anladım.
Haberde açtığımız başlıklar kadar atladığım konular da olmuş… Hem de ne konular Kentsel Dönüşüm, deprem destekleri, yüzeysel geçmek zorunda kaldığımız yatırımlar vs liste uzar gider ben bu işin altından kalkamadığım konusunda ikna olduğuma göre mevzuyu derinleştirmeye lüzum yok.
Bu söyleşide dikkatimi çeken birkaç husus oldu, onlara değinmek isterim…
Başkan Yılmaz, yapmaya niyet ettiği pek çok konuda, çevresinden gelen defansif tutumlara işaret etti defaten istemsizce. Son günlerde almış başını gitmiş “Kimseye danışmıyor, fikir almıyor” eleştirileriyle örtüştürünce, ‘Adam kime ne danıştıysa yapma' yanıtını almış. “Olmaz” dediklerinin pek çoğu Yılmaz'ın 1. Dönem eserleri olarak Silivri'nin muhtelif köşelerinde haklılığının kanıt abideleri olarak arzu edem ediyor.
Sonuç itibariyle sormuyor değil, denemiş hakkını yemeyelim. Çevresinden aldığı akıllara uysa bugün Silivri'ye kazandırdığı pek çok eserin esamesi bile okunmazdı. Geçen günlerde yanılmıyorsam Belediye arkasındaki ek hizmet binasının maliyetinden yola çıkarak “İyi ki de yapmışız” gibi bir çıkarımda bulundu, ben de diyorum ki “İyi ki de yapma diyenleri” dinlememişsiniz. Başladığınız her şeyin bittiğini ve en iyi haliyle hayata geçirmek için verdiğiniz uğraşın somut örnekleri Silivri'nin her bölgesinde yerini çok da güzel aldı.
2023 çok iyi geçmedi dünya ve Türkiye açısından ama Silivri özelinde şahane bir performans ortaya konduğunu söyleyebiliriz. Bu hususta genel geçer bir klişe olarak değil de tam manasıyla insan üstü bir çaba ortaya koyan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın kallavi bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyor ve bir Silivri sakini olarak emeklerine saygı gösteriyorum.
Şaşılacak bir örneğiz. Aslında son beş yıldır böyleyiz. Bu kadar zorluğun ve imkansızlığın içinde şahane işler çıkıyorsa ortaya, şartlar iyileştiğinde olabilecekleri de düşünelim isterseniz. Umut etmek için çokça sebep, hayal kurmak için güçlü gerekçelerimiz var.
2024'e güzel bir başlangıç yapalım, Silivri'nin gelişimi hepimize, kişisel yaşantımız ve işlerimizde bir örnek olsun. Şartlar ne denli zorlayıcı gelirse gelsin, onları lehimize çevirebileceğimizi daima inanalım hatırlayalım, kendimize güvenelim.
Mutlu yıllar herkese...

YORUM YAP