Sevginar Sali

2018’in unutulmazları

O kadar dağınık ve belirsiz ki her şey; yılsonu yazısı yazmaya bile elim varmıyor… Elim varır bir şekilde yine de aklı toparlamak mümkün olsa : )
Siyasi dengeler yeni döneme göre şekillenirken şöyle bir geride bıraktıklarımıza göz atayım dedim…

KUTLU GİTTİ, MUTLU GELDİ
Siyasi arenada kaydedilen en büyük değişiklik;
* Rıfat Kutlu'dan boşalan AK Parti İlçe Başkanlığı koltuğuna Mutlu Bozoğlu'nun gelmesi oldu. Kimler kimler canla başla mücadele etti o görev için Bozoğlu büyük sürpriz oldu.

KAYNARCA, VEKİLLİK YARIŞINI TEKRAR GÖĞÜSLEDİ
AK Parti'den özellikle birçok ismin milletvekilliği aday adaylığına müracaatları dikkat çekerken, Tülay Kaynarca'nın yeniden seçilmesi ile süreç tamamlandı.

CHP'NİN SÜRPRİZ BAŞKAN ADAY ADAYLARI
Bora Balcıoğlu'nun başkan yardımcılığından belediye başkan aday adayı olmak üzere istifasını es geçmek mümkün değil. Kimileri için en beklenmeyen, siyasi öngörüleri kuvvetli olanlar için bağıra bağıra gelen bir kopuş.
Mümün Koçoğlu da aynı şekilde siyasi sürprizler sıralamasında CHP'den Başkan Aday Adayı olarak yerini aldı.
CHP'de gençler bağımsızlıklarını ilan etti!

AK PARTİ'DE İTHAL ADAY BULUTLARI
CHP'nin belediye başkan aday adaylığı yarışı üç aşağı beş yukarı makul düzeyde seyir sınırlarını fazlaca zorlamadan yol alırken, AK Parti üzerinde dolanan ‘ithal aday' bulutları teşkilatın moral ve motivasyonuna seçime girmeden ciddi bir darbe indirdi.

ESNAF BAŞKANLARI GÜVEN TAZELEDİ
*2018'in unutulmazları arasına Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu'nda Nuray Koçer'in rakibi Alparslan Çalış'a 966 oy fark atarak yeniden Başkan seçildiği yarışı eklemek gerek.
*Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın Genel Kurul toplantısı; 10 Mart 2018 tarihinde yapıldı. İki listenin yarıştığı kongrede mevcut başkan Recep Akıncı'nın listesi 323, rakibi Aliş Eren'in listesi 179 oy aldı. Akıncı, güven tazeledi.
*Sınırlı Sorumlu Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, tek liste halinde girdiği Olağan Genel Kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Yani esnaf başkanlarının güven tazelediği bir yıl oldu... (Devam edecek...)

YORUM YAP