Sevginar Sali

2018’in unutulmazları - 2

2018 Silivri gündeminden söz ederken iki isim üzerinde özellikle durmadan geçemeyeceğim…
Birincisi Volkan Yılmaz, ikincisi de Ümit Kalko…
Volkan Yılmaz, MHP MYK üyesi ve 2018 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3.Bölge 6.Sıra Milletvekili Adayıydı… Cumhur İttifakının Silivri Belediye Başkan Adayı olma ihtimali ile siyasetin kalp atış ritmi üzerindeki tesiri de kayda mutlaka geçmeli. Yılmaz'ın hedefi hep Ankara gibi yansıdı ama Silivri fikrine giderek ısındığını ifade etmek yanlış bir gözlem olmaz sanıyorum. MHP denince bazı önyargılardan kurtulmak çok zor kimi kesimler için ancak Yılmaz'ın siyasi zarafeti, incelikli yaklaşımı bu açıdan da ciddi fark yarattı.
Ümit Kalko'yu, Silivri uzun yıllardır ilçemizde gerçekleştirdiği eğitim yatırımları dolayısıyla biliyordu, Silivrispor Kulüp Başkanlığı ile daha yakından tanıdı. Şampiyonluk derken, olağanüstü kongre baskıları ile spordan siyasete uzanan bir atılım gelişti. AK Parti üyeliğinin ardından belediye başkan adaylığına adını güçlü alternatif olarak yazdırırken, iş hayatı dolayısıyla odaklandığı yerel seçim hedeflerine dönem itibariyle beklenmedik bir nokta koymak durumunda kaldı. Kalko açısından Silivri'de bazı şeyler yarım kaldı. Tamamlamak için önünde zaman da fırsatlar da çok olacak kuşkusuz.
Her iki ismi Silivri ile ilgili 2018 gelişmeleri açısından kayda geçmiş olalım : )

İYİ'DEN, MHP'YE
İYİ Parti saflarından milletvekili seçildikten kısa bir süre sonra MHP'ye dönüş yapan Bölge Milletvekilimiz Hayati Arkaz'ın vekillik serüveni ve partiler arası hareketi de 2018'e damgasını vuran konular arasında yerini aldı.

ERSARAÇ, DİRAYETLİ ÇIKTI
2017'nin son günlerinde İYİ Parti'nin kurucu ilçe başkanı görevini üstlenen Ozan Ersaraç, 2018'de kayda geçmeyi hak eden bir varlık sergiledi. Kurucu ilçe başkanlığı görevi de dahil olmak üzere, genel seçim hareketliliği ve yerel seçimlere hazırlık sürecinde Ersaraç yeni bir siyasetçi olarak sıkı bir dirayet sergiledi.

YORUM YAP