Sevginar Sali

11 Temmuz seçimleri neden önemli?

4 Nisan'dan sonra Bulgaristan, hükümet kurulamaması neticesinde 11 Temmuz'da erken seçim yapıyor. Uzun bir zaman sonra Silivri'de tekrar sandık kurulacak ve seçim günü, Pazar'a Yeni Mahalle'de Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda çift vatandaşlarımız oylarını kullanabilecek. Bulgaristan'da ikamet ettikleri adresler veya Türkiye'de yaşadıkları yerlerde oy kullanmaları çok önemli. Şumen, Kırcali ve Haskovo'a kayıtlı seçmenlerin oylarını Bulgaristan'da kullanıp bölgelerine saydırması, seçilme sınırında kaybedilen vekil sayıları sebebiyle ayrıca kıymetli bir kazanım olarak beliriyor.

80512
Bulgaristan'daki ikametgahlarına gitme fırsatı bulamayan çift vatandaşlar Türkiye'de çeşitli illerde 100'ün üzerinde kurulan sandıkta oylarını kullanma şansını arttırdılar. Pazar günlerinde bu demokratik hakları ve esasen görevlerine oy verme hakkı bulunan herkesin zaman ayırması dileğiyle.
Esas önemli olan oy kullanmak da özelde Hak ve Özgürlükler Hareketi'ne destek vermemiz de çok anlamlı. Bulgaristan'da yaşayan Türkler asimilasyon politikalarının etkisinde ne yaşadıklarını kolay kolay unutamaz. Bunları tekrardan konuşmayanın yeri ve zamanı değil ama Türk azınlığının Bulgaristan'daki varlığı ve hakları geri adım atabileceğimiz, tavizin söz konusu olduğu konular asla değil, hiçbir zaman da olmamalı.
Herkes oyunu kullansın, ben HÖH'ne 7 Numaraya oy vereceğimi ifade etmek isterim ve bu tarihi seçimlerden Bulgaristan'daki tüm azınlıklar ama en çok da Türkler için mücadele eden partiye sandıktan güçlü şekilde çıkmasını diliyorum.

GÖÇENGİL: İL BAŞKANLIĞINDAKİ
SORUMLULUĞUM DEVAM EDİYOR
2019 yerel seçimlerinin ardından Silivri CHP İlçe Başkanlığı görevine devam etmeyip, İl Yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak siyasi çalışmalarını sürdüren Suna Göçengil'e ilçe siyasetine dönmesi ile ilgili bir düşüncesi olup olmadığını sordum. “Zaten buradayım, yazın Semizkumlar'da oturuyorum ama İl Başkan Yardımcısı görevim devam ediyor, bırakmam söz konusu değil” dedi.

MEVLİD-İ ŞERİF DAVETİ
Merhum Gazeteci İrfan Ermiş'in vefatı sebebiyle 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü Silivri Yeni Mahalle Kiptaş 1 Camiinde, ikindi namazına müteakip 17.30 ve 20.30 saatleri arasında Mevlid-i Şerif okutulacaktır.
Tüm sevenlerine, dost ve akrabalarına duyurulur.
Allah kabul etsin, Mekanı Cennet olsun...

YORUM YAP